Autobus iz i u Zagreb od 25 kn

Pronađi sve FlixBusove polazne stanice i popularne destinacije u inozemstvu na našoj Croatia Bus stranici.

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Potpuna fleksibilnost

Svoju rezervaciju možeš otkazati i promijeniti najkasnije 15 minuta prije polaska.

Promijeni svoju rezervaciju

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Informacije o trenutnoj liniji
Autobusna karta od 25 kn
Broj linija iz Zagreb 133
Broj autobusnih postaja u Zagreb 1
Zemlja Hrvatska

Tourist information on Zagreb

Opće informacije o Zagrebu

Zagreb: opće informacije

Zagreb, naš glavni i najveći grad predstavlja kulturno, znanstveno, gospodarsko i administrativno sjedište Hrvatske. Prirodno bismo ju mogli smjestiti između gore Medvednice s jedne strane i rijeke Save s druge strane, a zemljopisno između Beča, Budimpešte i Venecije, pod čijim je utjecajima bio stoljećima. Tako Zagreb s razlogom posjećuje iz godine u godinu sve više turista – i to uglavnom autobusom, koji kao prijevozno sredstvo nudi brojne prednosti. Neke od njih su svakako ta da autobus omogućuje jednostavan nastavak putovanja do Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Znamenitosti Zagreba

Zagreb: znamenitosti

Naša metropola koju krasi šarm srednjoeuropskih gradova poput Beča i Budimpešte definitivno je odličan izbor kako za život, tako i za razgledavanje, ponajviše zbog svoje raznovrsne ponude kulturnih, znanstvenih i društvenih sadržaja, a nije ni na odmet činjenica da je Zagreb jedan od sigurnih gradova prema međunarodnim standardima. Zahvaljujući našim autobusima koji putuju iz sve više gradova, možeš ga posjetiti i diviti se zgradama sa čijih ćeš pročelja moći „čitati“ o njegovoj povijesti. Pri posjetu Zagrebu svakako posjeti tzv. gornji grad u kojem se nalazi administrativno središte Republike Hrvatske – zgrada Hrvatskog Sabora i zgrada Vlade Republike Hrvatske koje su se obje smjestile na trgu svetog Marka, na kojem se nalazi i istoimena crkva svetog Marka. Ova crkva predstavlja jedan od najstarijih arhitekturnih spomenika grada Zagreba, a pokrivena je posebno ukrašenim krovom na kojem su prikazana dva grba: grb Trojedne kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije te grb grada Zagreba. Osim crkve na gornjem gradu svakako posjeti i jedan od nacionalnih simbola, Zagrebačku katedralu (puno ime: Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije), koja je ujedno najveća hrvatska sakralna građevina.

Kultura i povijest Zagreba

Zagreb: Kultura i povijest

Kad govorimo o Zagrebu, zanimljivo je čuti informaciju da je Zagreb grad s najviše muzeja po kvadratnom metru u svijetu. Zato je možda sjajna ideja posjetiti barem neke od njih. Iako je teško spomenuti ih sve, osvrnut ćemo se na one koje smo i sami posjetili. Muzej iluzija koji među mladima postaje sve popularniji nalazi se na adresi Ilica 72. U njega će osim mladih zakoračiti i svatko koga zanimaju optičke iluzije u slici, hologrami, optičke iluzije nastale pomoću ogledala te razne prostorne iluzije. Tehnički muzej Nikola Tesla u kojem se možeš diviti tehničkim otkrićima čovječanstva kroz različita razdoblja nalazi se u Savskoj ulici 18. Svakako se isplati posjetiti demonstracijski kabinet Nikole Tesle. Muzej prekinutih veza s razlogom je nagrađen 2011. godine za Europski muzej godine. Posjetiti ga možeš na Gornjem gradu, točnije na adresi Ćirilometodska ul. 2.

Zagreb je zadnjih godina postao sve popularniji među mlađom populacijom također zbog svojih festivala. Među njima su svakako najpoznatiji Zagreb Film Festival te Animafest - Svjetski festival crtanog filma, koji je drugi festival posvećen animaciji u svijetu. Zagreb film festival se, pak, počeo održavati 2003. godine i od početka je bio usmjeren predstavljanju debitantskih filmova.

Noćni život u Zagrebu

Zagreb: noćni život

Noćni život u Zagrebu koncentriran je oko Trga bana Jelačića, odnosno u njegovoj neposrednoj blizini – u Tkalčićevoj ulici (popularno zvanoj Tkalča) i na Trgu Petra Preradovića. Od početka prvih proljetnih temperatura pa sve do kasne jeseni Tkalčićeva postaje mjesto susreta mladih i danju i noću. Uska pitoma šetnica u kojoj su jedan za drugim nanizani kafići i barovi. Ljeti, pretežno u predvečerje, će se i za ljubitelje sporta pronaći ponešto. Naime, skupine organiziraju trčanje po gradu, a najčešće na Savskom nasipu, Jarunu i Bundeku. Pronađi ich i pridruži im se. Među disco klubovima svakako su najpopularniji Boogaloo i Pepermint, dok je Močvara odličan izbor za ljubitelje punka i rocka. Tvornica je nezaobilazna za sve željene dobrih, vrlo često alternativnih koncerata.

Zagreb: Tvoja autobusna stanica