Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Nažalost, nije pronađen nijedan grad

Izgleda da u ponudi nemamo nijedno odredište koje tražiš. Promijeni podatke za pretragu ili ponovno provjeri kasnije

Putovanje autobusom u Dansku

Zašto sljedeći kratki odmor ne bi proveo na sjeveru? S FlixBus-om možeš povoljno i udobno putovati u Dansku.

Uvijek se isplati posjetiti poluotok Jütland i okolne otoke. Na beskrajnoj obali s pješčanim plažama ljeti se možeš kupati i jedriti. U unutrašnjosti Danske očekuju te prekrasne šume i krajolici u kojima se možeš opustiti u miru. A možeš se i diviti zanimljivoj arhitekturi u gradovima kao što su Kopenhagen i Aarhaus uz komad ukusnog kruha smørrebrød. Nije ni čudo da Dance stalno proglašavaju najsretnijim ljudima na svijetu.

4 najvažnijih razloga za odmor u Danskoj

1. Aaarhaus je europska prijestolnica kulture 2017.

Aarhus

Što se može vidjeti u Aaarhusu?

Lučki grad Aarhus smješten je na obali morskog prolaza Kattegat te je ove godine europska prijestolnica kulture zajedno s ciparskim gradom Pafosom. Drugi po veličini danski grad može se pohvaliti različitim muzejima i kulturnom ponudom koji opravdavaju ovaj izbor, npr. muzej na otvorenom Den Gamle By, muzej Moesgaard te muzej za umjetnost ARoS.

Što se može vidjeti u muzeju Moesgaard?

U muzeju Moesgaard izloženi su brojni pronalasci od kamenog doba do razdoblja Vikinga. Osim toga, muzej obuhvaća nekoliko zgrada u vikinškom stilu. Muzej je otvoren od utorka do subote od 10 do 20 sati (nedjeljom se zatvara u 21 sat), a cijena karte za odrasle iznosi 140 danskih kruna. Muzej Moesgaard ponekad je otvoren i ponedjeljkom kada je praznik. Muzej je smješten južno od centra grada u četvrti Højbjerg.

Što se može vidjeti u muzeju na otvorenom Den Gamle By?

Muzej obuhvaća više od 75 povijesnih danskih zgrada iz razdoblja od 16. do 20. stoljeća. Većinu je moguće posjetiti, a sadrže izvorni namještaj ili izložbe. Također uključuje gradsku četvrt u stilu 70-ih godina. Muzej je otvoren gotovo cijele godine, no radno vrijeme i cijene ulaznice mogu se razlikovati ovisno o vremenskim uvjetima, a navedeni su na internetskoj stranici muzeja.

2. Tivoli u Kopenhagenu

Zabavni park Tivoli

Što je to Tivoli?

Tivoli je poznati zabavni park smješten u samom centru Kopenhagena, na samo nekoliko metara od trga ispred gradske vijećnice. Obuhvaća brojne tobogane smrti i druge vožnje za svačiji ukus, npr. tobogan iz 1914.

Koje je radno vrijeme parka i koliko košta ulaznica?

Tijekom glavne sezone od početka travnja do kraja rujna cijena ulaznice za park u pravilu se kreće od 110 do 120 danskih kruna, u što nisu uključene sve vožnje. Park je otvoren do kasno navečer, od nedjelje do četvrtka od 11 do 23 sata, a subotom čak do ponoći.

3. Odmor na Baltičkom moru u Djurslandu

Baltičko more

Što me očekuje u Djurslandu?

Opuštanje i sunčanje. Ravna obala u zaljevu Kattegat savršena je za kupanje ljeti. Nacionalni park Mols Bjerge na južnoj strani poluotoka poznat je po mjestima za odmor i prekrasnom krajoliku.

Što mogu raditi u Djurslandu?

Možeš se voziti biciklom, pješačiti ili pecati i uživati u prirodi. Ako ti treba malo više adrenalina, možeš razmisliti o posjetu zabavnom parku „Djurs Sommerland” pored mjesta Nimtopfe. Od svibnja do listopada tamo možeš isprobati najveće vlakove smrti u Danskoj.

Što možeš vidjeti u nacionalnom parku Mols Bjerge?

Osim brežuljaka i šuma park uključuje i nekoliko zanimljivosti. U zapadnom dijelu parka nalaze se ruševine srednjovjekovne utvrde Kalø iz 14. stoljeća. Ruševine se nalaze na otoku do kojega se može doći putem brane u blizini mjesta Rønde. Osim toga, s brda Jernhatten pored Ebeltofta pruža se lijep pogled na jugoistok Djurslandsa.

4. Nyhavn u Kopenhagenu

Nyhavn u Kopenhagenu

Što je to Nyhavn?

Nyhavn je zanimljiv dio luke u Kopenhagenu u samom centru grada. Uz istoimeni kanal redaju se šarene kuće sa zabatima te razni restorani i barovi. Posjetitelji tijekom šetnje mogu posjetiti i mnoge brodove-muzeje na vodi.

Što trebam očekivati?

Kanal nije nikakva nepoznanica i za mnoge je turiste obvezan dio posjeta Kopenhagenu. Zato ne očekuj da ćeš uz kanal biti sam, jer i to je dio šarma Nyhavnsa.

Kako se dolazi do luke?

Na samo nekoliko minuta hoda od Nyhavna nalazi se postaja podzemne željeznice Kogens Nytorv. Trg s vijećnicom udaljen je oko 20 minuta hoda od kanala. U blizini se također nalazi nekoliko autobusnih postaja.

Zašto se isplati putovati autobusom u Dansku

Bez problema možeš ponijeti prtljagu u autobus

Uključujući 2 komada prtljage

Putuj u Dansku bez dodatnih troškova i napornog tegljenja prtljage. U većini autobusa ima mjesta i za bicikl!

Vozni red i autobusne stanice

Autobusne postaje na centralnim lokacijama

Vozimo te izravno do omiljenih turističkih odredišta u Danskoj.

Besplatan Wi-Fi u autobusu

Besplatan bežični internet

Tijekom putovanja autobusom u Dansku na raspolaganju su ti besplatan bežični internet i utičnice.

Povoljne karte

Povoljne karte

Uštedi na putovanju autobusom u Dansku i radije potroši novac na smørrebrød!