Impressum

Izdavač
FlixMobility GmbH 

Kontakt
Adresa: FlixMobility GmbH, Birketweg 33, 80639 München
Tel: +385 1 8000 380*
E-pošta: info@flixbus.hr

*(Molimo, imajte na umu da iznos naknade za pozive s fiksnih mreža i mobilnih telefona ovisi o tarifama pojedinog operatera.)

Direktori
André Schwämmlein
Arnd Schwierholz
Daniel Krauss
Jochen Engert

Trgovački registar
Općinski sud München, HRB 197620

Porezni broj
DE 283764680

Osoba odgovorna za sadržaj prema članku 55 II Ugovora saveznih država o radiju i telemedijima (RstV)
Daniel Krauss
Birketweg 33
80639 München
E-pošta: info@flixbus.hr

Odgovornost za sadržaj
Sadržaji naših stranica izrađeni su vrlo pažljivo. Međutim, za točnost, potpunost i aktualnost sadržaja ne možemo preuzeti odgovornost. Kao pružatelji usluga, u skladu s člankom 7, st. 1 Zakona o telemedijima (TMG) za vlastite sadržaje na ovim stranicama odgovaramo prema općim zakonima. Prema člancima 8 do 10, međutim, kao pružatelji usluga nismo dužni nadzirati prenesene ili pohranjene informacije trećih strana ili istraživati okolnosti koje ukazuju na protuzakonitu radnju. Obveze uklanjanja informacija ili sprečavanja njihove uporabe prema općim zakonima ostaju nepromijenjene. Odgovornost u tom pogledu moguća je, međutim, tek od trenutka saznanja o konkretnom kršenju prava. Čim saznamo za odgovarajuće kršenje prava, odmah ćemo ukloniti te sadržaje.

Od 9. 01. 2016. vrijedi nova EU Uredba (Uredba (EU) br. 524/2013) koja obvezuje online trgovce da na svojoj web-stranici stave poveznicu do tzv. platforme Europske komisije za ORS. Ova internetska stranica Europske komisije trebala bi biti dostupna od 15. 02. 2016. i pružiti mogućnost korištenja online rješavanja spora, kako poduzetnicima, tako i potrošačima, u slučajevima kada se radi o online ugovorima o prodaji ili uslugama. Predviđena je i mogućnost prosljeđivanja prispjelih pritužbi na platformi OSR nacionalnim nadležnim tijelima za rješavanje sporova u zemlji online trgovca.