Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Putuj i čitaj

Putuj i čitaj priča je započeta u suradnji s Alis Marić i blogom Čitaj knjigu. Povezujući putovanja autobusom i čitanje knjige u neraskidivu vezu, odvest ćemo te gdje još nikada nisi bio. Čitaj o Parizu dok putuješ u Veneciju ili o Rio de Janeiru dok putuješ u Beč ili čitaj na putu prema Münchenu radi poslovnih obaveza... Čitajući knjige pronađi inspiraciju za svoje sljedeće putovanje!

˝Svijet je poput knjige, oni koji ne putuju pročitali su samo jednu stranicu.˝ (Aurelije Augustin)


Što smo do sada napravili?

Našu priču o putovanjima i čitanju započeli smo 2018.g. uoči Interlibera. U FlixBus autobusima organizirali smo ,,Lov na čarobne knjige“ i najsretnije putnike iznenadili knjigama ispod sjedala. Postavljanjem ,,FlixBus mini knjižnica“ dokazali smo da autobusi mogu biti savršena mjesta za besplatno čitanje, razmjenu i darivanje knjiga. ,,S Alis Marić i FlixBusom po Europi“ 10 ljubitelja knjige i putovanja nagradili smo posjetom Veneciji i Aqua Alte knjižari, a cijelu priču reprizirali smo organiziranim posjetom Ljubljani koja je 2010. proglašena svjetskom prijestolnicom knjige od strane UNESCO-a. U 2019. nastavili smo s “Lovom na čarobne knjige” no u malo drugačijem formatu. Nagradnom igrom na FlixBus Facebook stranici, 15 sretnih dobitnika osvojilo je Putuj i čitaj pakete koje smo zahvaljujući našim knjižarama partnerima, uz FlixBus karte, opskrbili i novim književnim naslovima za potpuni doživljaj putovanja.


Što se čita ove jeseni?

Istraživanja su pokazala da više od 40% stanovnika Hrvatske godišnje pročita manje od jedne knjige. U želji da pruži svoj doprinos popravljanju te statistike, FlixBus nastavlja svoju misiju podizanja svijesti o čitanju i vrijednostima cjeloživotnog učenja.

U suradnji s blogom ,,Čitaj knjigu“ nastavljamo s ,,Lovom na čarobne knjige“, te smo ti i ove godine pripremili brojna iznenađenja. Očekuju te 3 nagradne igre i prva Virtualna čajanka pod naslovom “Što se čita?” kojoj se možeš priključiti 18.11. u 18:00 sati. Link za sudjelovanje dolazi uskoro!

Knjiga na stolu uz šalicu čaja

Uz Alis Marić, našoj virtualnoj čajanci pridružit će se još četiri strastvene obožavateljice lijepe književnosti.  Iz Sarajeva će nam se javiti Ena Hasečić, autorica bloga Ena u zemlji knjiga; dašak Ljubljane prenijet će nam Alenka Štrukelj koja već niz godina uspješno vodi blog Literarna lekarna; virtualnim putovanjem iz Beograda imat ćemo priliku upoznati Tatjanu Ivanov Kožul i Tatjanin svet knjiga dok će nam se iz Splita pridružiti dugogodišnja novinarka Slobodne Dalmacije i autorica zbirke poezije „Jesmo li sami?“, Lenka Gospodnetić. Razgovarat će o najnovijem naslovu Američka prašina, a ti ćeš imati priliku uključiti se u raspravu i postaviti im pitanje!

Također, tijekom listopada i studenog, putem našeg Facebook profila moći ćeš sudjelovati u Lovu na čarobne knjige i osvojiti pravu književnu poslasticu - pakete Putuj i čitaj! Sve detalje o ovim uzbudljivim iznenađenjima možeš saznati na našoj Facebook stranici stoga klikni LIKE i pozorno nas prati!

Knjižare - partneri projekta

S partnerima projekta dogovorili smo i posebne pogodnosti. Uz svaku kupljenu knjigu u niže označenim knjižarama dobit ćeš i FlixBus bookmark koji ti donosi 15% popusta na vožnju u našim autobusima!

FlixBus knjižna oznaka