Autobus za Prag

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne stanice u Prag

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Postoje 8 autobusne stanice u Prag. Stanice su Prague (Hradčanská), Prague (Bus Terminal Černý Most), Prague (Bus Terminal Roztyly), Prague (Central Bus Station Florenc), Prague (Bus Station Holešovice), Prague (Na Knížecí in Ostrovského street), Prague (Bus Terminal Zličín), Prague (Main Railway Station - Wilsonova street) , a njihove lokacije možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Prag ! Ovisno o tome odakle putuješ, karte za Prag koštaju u prosjeku 3,50€/26,37kn, ali ako rezerviraš unaprijed ili tijekom tjedna putovanje u Prag uz FlixBus može koštati samo 3,00€/22,60kn!
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Prag je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.
Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.
Autobusnu kartu do Prag možeš kupiti već od samo 3,00€/22,60kn. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!

Prag: Turističke informacije

Prag: opće informacije

Na kružnom putovanju po Europi, Prag je bio zadnji grad u nizu kojeg smo prijatelj i ja posjetili. Bili smo već prilično umorni nakon boravka u nekoliko zemalja i vrlo intenzivnog godišnjeg odmora. Osim toga, nismo imali velika očekivanja od Praga; očekivali smo tipičan srednjoeuropski grad. Međutim, svojom je ljepotom nadmašio mnoge europske metropole i u samo dva dana koliko smo ostali, pružio nam puno toga.

Nakon što smo se smjestili u apartman, odlazimo do Starogradskog trga koji je okružen prekrasnom arhitekturom, nedaleko od Karlovog mosta. Prag je inače poznat kao grad mostova koji nadvijaju rijeku Vltavu, a najznačajniji je upravo ovaj. Starogradski trg okružuju brojne građevine, među kojima je najpoznatija crkva sv. Nikole iz 17. stoljeća, a koje su rađene različitim stilovima. Trgom prolaze konji i kočije kojima se možete provozati, a koje su također svojevrsno obilježje grada. Prepun je turista u svako doba godine. Na štandovima se prodaje hrana te se mirisi hrane šire posvuda uokolo. Poseban detalj uz trg je Praški astronomski sat naziva Orloj, jedan od simbola grada. Star je preko 600 godina, a pokazuje vrijeme, mjesece, položaje planeta, horoskop i drugo.
Nastavljamo šetnju gradom i dolazimo do prilično jedinstvene skulpture Franza Kafke visoke 11 metara, sastavljenu od 42 sloja koji se neprestano rotiraju oko vlastite osi, da bi nakon određenog vremena u jednom trenutku bili poslagani tako da tvore njegovo lice. Ovu unikatnu instalaciju svakako treba vidjeti za boravka u Pragu. Druga Kafkina skulptura nalazi se točno ispred Muzeja Franza Kafke i pomalo je kontroverzna, no upravo zato i vrlo zanimljiva.

Prag: znamenitosti

Od posebnosti Praga izdvajam i Dvorac Hradčany, kompleks smješten na vrhu brda kojeg smo uspjeli samo fotografirati jer nismo imali dovoljno vremena posjetiti ga. Unutar njega smještena je Katedrala sv. Vida, a s vrha se, kažu, pruža predivan pogled na grad.

Nastavljamo šetati do tržnice na otvorenom, gdje si prijatelj kupuje suvenire i gdje provodimo neko vrijeme u razgledavanju. Prodaje se i svježe bobičasto voće koje izgleda zaista vrlo ukusno. Upoznajemo ljude iz naše zemlje te s njima kratko pročavrljamo. Oduševljavaju nas drveni orašari koji se prodaju u svim veličinama i za vrlo niske cijene, na nekoliko štandova. Početak je ljeta i nikako nije vrijeme za kupnju božićnih ornamenata, no budući da oboje jako volimo orašare, shvaćamo da je trenutak da barem jednoga kupimo i ponesemo doma. Među suvenirima na svakom uglu se prodaju proizvodi s Krtekom, likom iz češkog crtanog filma, te staklo, keramika i naravno, pivo.
Nakon što smo nekoliko sati hodali i umorili se, otišli smo odmoriti u Letna park, vjerojatno najpoznatiji gradski park i to s razlogom. Ponovo smo upoznali zanimljive nove ljude i naučili nekoliko novih čeških riječi. Pratilo nas je i ugodno sunčano vrijeme, a time i izvrsno raspoloženje.
Kako je padao mrak prve večeri, sjeli smo u Rock caffe koji ima nekoliko etaža. Prijatelj je pio pivo, po kojem je Prag inače i poznat. Česi, ali i mnogi drugi Europljani smatraju da je češko pivo među najboljima na svijetu. Budući da ja pivo ne volim, odabrala sam kavu da mi vrati potrošenu energiju. U kafiću je instalirana velika svjetleća gitara na svodu što ga čini vrlo šarmantnim.
Dok smo tražili mjesto gdje ćemo ručati, odjednom sam osjetila želju za čokoladnim palačinkama. Pitali smo prolaznike gdje ih možemo pronaći. Preporučili su nam slastičarnu u centru grada. Odlazak tamo bio je izvrsna odluka. Naručili smo ogromnu porciju palačinki s čokoladom i sladoledom te veliku toplu čokoladu. Sve je došlo lijepo servirano od ljubaznog osoblja u divno dizajniranom prostoru, u velikoj porciji, i vrlo ukusno. Kada nam je došao račun, ostali smo u šoku vidjevši da to sve skupa košta samo nekoliko eura. Do dan ranije smo u drugim gradovima slične porcije plaćali i po pet puta više, tako da je ova slastičarna zaista odličan odabir te smo ju posjetili i sljedećeg dana.

Prag: Kultura i povijest

Općenito su cijene u Pragu dosta niske pa preporučujem odlaske u muzeje, uživanje u svim atrakcijama i kušanje svih specijaliteta jer se zaista isplati. Primjerice, Muzej voštanih figura puno je jeftiniji nego u nekim drugim gradovima, a postav mu je dovoljno atraktivan.
Prag ima i dva vrlo neobična muzeja, a to su Muzej ljubavi i Muzej seksualnih pomagala. Na samom ulazu u ovaj drugi nalazi se veliki crveni stolac u kojeg može svatko sjesti neovisno o tome hoće li posjetiti muzej ili ne, a iznad stolca je mjerač koji pokazuje koliko ste atraktivni u rasponu od „frozen“ do „burning“. Naravno, ovo je samo zabavan način za privlačenje prolaznika, no zaista toliko zabavan da se neki čak vraćaju više puta ako im prvi slučajni odabir ne bude po ukusu.
U gradu su organizirane neke od dnevno vođenih tura koje traju po nekoliko sati ili kraće, a sami odlučujete koliku ste napojnicu sami voljni dati vodiču. Na većinu njih vjerojatno ćete proći uz Zid Johna Lennona, umjetnicima zanimljivog dijela grada. Prijatelj ga je jako htio vidjeti, no meni je to bio samo oslikan zid. Moju je međutim pozornost privukla takozvana Plešuća kuća, suvremena zgrada rađena u gotovo futurističkom stilu, smještena u centru grada i vrlo specifična u usporedbi s drugim građevinama, budući da je vrlo asimetrična i dio je načinjen od stakla. Radi se o poslovnoj zgradi, koja je naziv dobila upravo zbog svog izgleda, ne zbog funkcije.
Noćni život nismo iskušali jer smo bili preumorni. Međutim, ako uzmemo u obzir kulturalni, umjetnički, zabavni i povijesni dio, kako tipičan turistički tako i onaj alternativniji, Prag me oduševio i veselim se ponovnom odlasku kada ću iskusiti i ostatak njegove ponude.

Autobusi za Prag

Pronađi najpovoljnije autobuse za Prag

S FlixBusom je jednostavno putovati u Prag, jer 350 vožnji je dostupno već od 3,00€/22,60kn ovisno o gradu i vremenu polaska. Štoviše, Prag ima 8 FlixBus autobusne stanice, što je idealan način za doći do centra grada. Kupnja autobusne karte za Prag je vrlo jednostavna: možeš ju kupiti online, na web stranici ili putem besplatne FlixBus aplikacije, ali također možeš kupiti kartu u našim prodavaonicama karata ili u autobusu, gdje imaš mogućnost plaćanja u gotovini. Kupnja unaprijed na našoj aplikaciji jamči najniže cijene, a ispis karte nije potreban jer je jednostavno možeš pokazati sa svog telefona prije nego što se ukrcaš, sjedneš, opustiš i uživaš u udobnoj vožnji do Prag!

Zašto putovati u Prag s FlixBusom

U Prag možeš doći iz350 različitih gradova, a kada je vrijeme da kreneš dalje, ima isto toliko autobusa iz Prag za druge destinacije. Bilo da putuješ blizu ili daleko, putovanje autobusom uvijek je bolji i održiviji izbor od drugih prijevoznih sredstava (po km/osobi, putujući autobusom je održivije za okoliš od vožnje automobilom, zrakoplovom, a u nekim državama i vlakom). Osim toga, kada kreneš na putovanje s FlixBusom, možeš nadoknaditi svoje emisije CO₂ klikom na okvir za kompenzaciju CO₂ prilikom kupnje karte i pomoći nam da ostvarimo naš cilj održivog putovanja! Plati kartu osobno na jednom od naših uslužnih šaltera (prihvaćamo gotovinu ili karticu) ili ju kupi na našoj web stranici ili u aplikaciji plaćajući sigurno kreditnom karticom, PayPalom ili Google Payom. Zatim se možeš veseliti našim uslugama u autobusu koje uključuju besplatan Wi-Fi, puno prostora za noge, udobna sjedala i utičnice.

Usluge u autobusu

Rezerviraj sjedalo prilikom kupnje karte za Prag online ili u aplikaciji. Bilo da želiš mir i tišinu ili želiš sjediti pored prijatelja, imamo mogućnosti za svakoga. Odaberi klasično sjedalo ili sjedalo sa stolom ako trebaš malo više prostora za rad ili opuštanje. Također možeš odabrati panoramsko sjedalo u prednjem dijelu autobusa za izvrstan pogled ili rezervirati sjedalo pokraj sebe i uživati u dodatnom prostoru. Nema potrebe brinuti o tome što spakirati kada putuješ FlixBusom, jer su ručna i putna torbu uključene u cijenu karte za svakog putnika. Predaj svoju prtljagu, smjesti se i uživaj u našim uslugama, uključujući Wi-Fi u većini autobusa. Svi naši autobusi opremljeni su toaletima i utičnicama.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti