Autobus za Budimpešta

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne postaje - Budimpešta

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Postoje 3 autobusne stanice u Budimpešta. Stanice su Budapest Kelenföld bus station, Budapest Népliget bus station, Budapest Mexikói út , a njihove lokacije možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Budimpešta ! Ovisno o tome odakle putuješ, karte za Budimpešta koštaju u prosjeku 11,99 €, ali ako rezerviraš unaprijed ili tijekom tjedna putovanje u Budimpešta uz FlixBus može koštati samo 10,49 €!
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Budimpešta je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.
Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.
Autobusnu kartu do Budimpešta možeš kupiti već od samo 10,49 €. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!

Budimpešta: Turističke informacije

Budimpešta: opće informacije

Istraživanje Budimpešte započinjem na autobusnom kolodvoru Népliget. Na kolodvoru me dočekuje prijatelj i spuštamo se na metro stanicu u sklopu autobusnog kolodvora te Linijom 3 odlazimo do njegovog stana koji se nalazi u istočnom dijelu grada gdje se većinom nalaze stambeni blokovi iz doba komunizma. Ostavljam stvari i spremam se za razgledavanje centra grada. Ponovno koristimo metro jer to je definitivno najbrži oblik prijevoza koji se u gradu nudi, pa tako Linijom 3 odlazimo sve do stanice Kálvin tér u strogom centru Budimpešte gdje se križaju dvije linije metroa, Linija 3 i Linija 4, tamo mijenjamo vozilo i Linijom 4 odlazimo do stanice Szent Gellért tér koja se nalazi u Budimu pa tako dio trase prolazi ispod rijeke Dunav. Kako se penjemo prema izlazu metroa, pogled mi se sve više pruža na Most slobode, prekrasan željezni most zelene boje i jedan od mnogih lijepih mostova u Budimpešti. Tek sam stigao u grad, no plan je takav da se popnemo na brdo gdje se nalazi utvrda Citadella s koje se navodno pruža predivan pogled na cijeli grad. Malo sam skeptičan, no prihvatio sam ponudu. Put prema vrhu je pomalo naporan i na dijelovima strm, međutim uspijevam se popeti bez većih problema. Na vrhu se nalazi veliki minimalistički Spomenik slobode, podignut 1947. godine u čast svima koji su dali život za svoju domovinu. Također, sav onaj trud hodanja prema vrhu se definitivno isplatio jer pogled koji puca s Citadelle na čitav grad je neprocjenjiv i iz ove perspektive definitivno razumijem zašto Budimpeštu nazivaju biserom Dunava. Nakon kratkog fotografiranja spuštamo se natrag i dolazimo pred još jedan predivan most na Dunavu, Elizabetin most. Most je visećeg tipa, željezne konstrukcije i čiste bijele boje. Prelazimo most i dolazimo u jednu od najpoznatijih ulica u Budimpešti, ulicu Váci. Ulica Váci je prepuna restorana, dućana, dekorirana mnoštvom cvijeća i prepuna turista i uličnih prodavača. Laganom šetnjom Váci ulicom dolazimo do najstarijeg mosta i jednog od najprepoznatljivijih simbola Budimpešte, Lančanog mosta. Most je ukrašen kipovima lavova sa svake strane i ovo je zapravo prvi most koji je u Budimpešti napravljen preko Dunava. Most do svojeg punog sjaja dolazi navečer kada padne noć i upali se dekorativna rasvjeta.

Budimpešta: znamenitosti

Hodam Lančanim mostom i pogled mi ne skreće s Budimskog dvorca koji se nalazi odmah iznad mosta. Uspon prema vrhu Budimskog dvorca je lagan, a postoje i pokretne stepenice za one težeg koraka. Na moju veliku žalost, zbog održavanja nekog ekskluzivnog eventa na prostoru dvorca nisam u mogućnosti otići do vrha i odlučujem to ostaviti za neku drugu posjetu Budimpešti. Kako postajem umoran od hodanja i razgledavanja, odlučujem pronaći mjesto za okrjepu kako bih dobio dodatne snage za još malo istraživanja grada. Odmah ispod Budimskog dvorca nalazim simpatičan mali restoran Marvelosa s pogledom na Dunav i Lančani most, gdje odlučujem naručiti slavni mađarski gulaš jer ne možeš posjetiti Budimpeštu, a da pritom ne probaš gulaš. Gulaš je bio fenomenalan i nakon malo odmora krećem natrag prema Lančanom mostu, no ovoga puta zaputio sam se prema vjerojatno najvećoj ikoni Budimpešte, veličanstvenoj neogotičkoj zgradi mađarskog Parlamenta. Dolazim na Kossuth Lajos tér pred zgradu Parlamenta i osim što je zgrada ogromna, arhitektonski je dovedena do savršenosti. Osim zgrade Parlamenta, na trgu se nalazi i Etnografski muzej, zgrada Vlade te razni spomenici koji svjedoče događajima duge mađarske povijesti.

Budimpešta: Kultura i povijest

Budimpeštanski metro slovi kao najstariji metro na Europskom kontinentu i treći najstariji metro na svijetu. Sastoji se od 4 linije - Linija 1 ili Žuta linija, Linija 2 ili Crvena linija, Linija 3 ili Plava linija i Linija 4 ili Zelena linija. Dok putujem gradom mijenjajući vozila i obilazeći metro stanice tako svjedočim i samoj povijesti Mađarske.
Linija 1 je najstarija linija, s radom je započela još davne 1896. godine, a 1987. godine upisana je na UNESCOv Popis svjetske kulturne baštine. Uz to što nije građena duboko u zemlji, izbušeni su dosta uski tuneli pa su samim time i vozila na toj liniji kraća i uža u odnosu na ostale linije. Isto tako, svaka stanica Linije 1 je svjedok nekom drugom vremenu i na momente se osjeća kao da se nalazite u nekom starom filmu s početka 20. stoljeća.
Linije 2 i 3 izgrađene su za vrijeme komunizma u Mađarskoj. Linija 2 je većinom renovirana i na trasi voze moderna metro vozila pa se ne osjeća ta komunistička jednostavnost, no isto se ne može reći za Liniju 3. Osim što su vozila stara, bučna i skromnijeg izgleda, na stanicama se baš osjeti taj čisti komunistički štih. Uz to, Linija 3 je sa svojih 17 kilometara najduža linija budimpeštanskog metroa i prolazi velikim dijelom Pešte, građena tako da bude paralelna s plovnom linijom Dunava.
Linija 4 je najnovija linija budimpeštanskog metroa, otvorena 2014. godine, no gradila se najduže od svih skupa, rekordne 42 godine. Bilo je mnogo problema s planiranom trasom gradnje i s financijama, no uz sve to, Budimpešta je dobila svoju prvu u potpunosti automatiziranu metro liniju što znači da vozila nemaju vozača, već voze automatski i samostalno. Stanice Linije 4 su neke od najmodernijih koje sam susreo u Budimpešti, moj osobni favorit je stanica Kálvin tér zbog spoja minimalističkog i brutalističkog stila gradnje.

Budimpešta: noćni život

Vozim se Linijom 1 budimpeštanskog metroa i dolazim na Hősök tere ili prevedeno na hrvatski, Trg Heroja. Trg je velik i prostran, popločen bijelim ornamentima na sivoj podlozi i na njemu se nalaze spomenici svih najznačajnijih mađarskih povijesnih ličnosti, od 7 predstavnika plemena koja su osnovala Mađarsku do svetog Stjepana i kralja Bele IV. Na trgu se također nalazi i prazna grobnica, Spomenik heroja, izgrađena u čast svim nepoznatim palim borcima u ustanku 1956. godine. Trg je od velike važnosti za mađarski narod, završen 1896. godine u čast proslave 1000. obljetnice postojanja mađarske države. Sa zapadne i istočne strane trga nalaze se Muzej likovnih umjetnosti i Palača umjetnosti, obje izgrađene u neoklasicističkom stilu. Sa sjeverne strane prostire se veliki gradski park, Városliget. U parku se između ostalog nalaze budimpeštanski Zoološki vrt, zgrada budimpeštanskog Cirkusa, termalno kupalište te dvorac Vajdahunyad.

Budimpešta: Osobitosti grada

Bazilika svetog Stjepana, Velika tržnica, Andraševa avenija, Margaretin otok, Ribarska utvrda, Budimpešta nudi toliko toga za vidjeti i doživjeti. Na trenutke imate osjećaj da ste u glavnome gradu države koja je puno veća i moćnija nego današnja Mađarska, što možda i nije toliko čudno s obzirom na to da je Budimpešta nekada bila jedan od glavnih gradova velike i moćne Austro-Ugarske monarhije. Preporučio bih noćnu plovidbu Dunavom na jednom od mnogih riječnih kruzera da doživite jedno sasvim drugo lice Budimpešte. Vožnja pod okriljem noći, ispod veličanstvenih mostova, s pogledom na zgradu Parlamenta, Budimski dvorac i Spomenik slobode je stvarno nezaboravno iskustvo koje se pamti cijeli život. Uz to, malo izvan grada na brdima iznad Budima postoji i vidikovac, Elizabetin toranj koji nije toliko poznat turistima pa ćete tamo većinom naići na lokalce. Do tornja se stiže autobusnom linijom 291 koja kreće s trga Nyugati pored trgovačkog centra WestEnd i jednim dijelom se vozi žičarom koja je atrakcija sama po sebi jer nudi divne poglede, kako na cijeli grad pa tako i na povijesni centar Budimpešte.

Autobusi za Budimpešta

Pronađi najjeftinije autobuse za Budimpešta

Tražiš povoljne karte za Budimpešta ? Na raspolaganju su ti autobusi za Budimpešta već od samo 10,49 € – a možeš uštedjeti još više ako kupiš kartu online unaprijed. Bilo da dolaziš u grad na dan ili tjedan, uskoči i uživaj u putovanju sa stilom uz naš besplatni Wi-Fi i prostrana sjedala. Lako je kupiti kartu uz opcije kupnje koje odgovaraju svima. Kupi online, osobno na prodajnom mjestu ili putem naše FlixBus aplikacije. Aplikaciju također možeš koristiti za upravljanje rezervacijom do putovanja, a ona će također služiti kao tvoja karta – jednostavno je pokaži svom vozaču prilikom ukrcaja u autobus. Za najjeftinije karte kupi kartu unaprijed putem aplikacije – što ranije kupiš, to će tvoja karta biti jeftinija!

Zašto putovati u Budimpešta s FlixBusom

FlixBus je najpovoljniji i najjednostavniji način za putovanje u Budimpešta.Postoji 3 autobusnih stanica u Budimpešta i možeš do njih doći iz 218 grada . Provjeri na FlixBus mreži je li i tvoj grad povezan! Rezervacija autobusne karte s FlixBusom vrlo je jednostavna: možeš izabrati između nekoliko različitih načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Platiti možeš sigurno online, u besplatnoj FlixBus aplikaciji ili u gotovini ako putuješ ne planirano. Osim toga, ne zaboravi da je putovanje autobusom jedno od ekološki najprihvatljivijih opcija, jer možeš smanjiti utjecaj emisije CO₂ u prometu i pomoći u očuvanju planeta kompenzacijom CO₂ kod kupnje karte!

Usluge u autobusu

Putovanje u Budimpešta je vrlo ugodno iskustvo: kada se ukrcaš u svoj FlixBus, možeš se udobno smjestiti, opustiti i uživati u našim uslugama u autobusu. Naši autobusi opremljeni su toaletima i utičnicama, a kako bi tvoje iskustvo bilo još ljepše, nudimo besplatni Wi-Fi. Voliš li inače putovati i promatrati krajolik kroz prozor? Prilikom kupnje karte, možeš rezervirati svoje željeno sjedalo odabirom svoje omiljene dostupne opcije sjedenja, a ako želiš malo više prostora ili privatnosti, možeš čak rezervirati sjedalo do sebe za dodatnu udobnost! Što se tiče prtljage, sigurno možeš ponijeti što god želiš u Budimpešta budući da ti FlixBus nudi jednu putnu i jednu ručnu torbu besplatno uključene u cijenu karte!


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti