Autobus za Rim

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne postaje - Rim

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Postoje 6 autobusne stanice u Rim. Stanice su Rome Piazza Indipendenza, Roma Aurelia, Rome Vaticano, Rome Tiburtina Bus station, Rome Termini, Rome Anagnina , a njihove lokacije možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Rim ! Ovisno o tome odakle putuješ, karte za Rim koštaju u prosjeku 3,99 €, ali ako rezerviraš unaprijed ili tijekom tjedna putovanje u Rim uz FlixBus može koštati samo 2,49 €!
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Rim je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.
Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.
Autobusnu kartu do Rim možeš kupiti već od samo 2,49 €. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!

Rim: Turističke informacije

Rim: opće informacije

Rim sam za svoje odredište odabrala budući da je među europskim metropolama u kojima još nisam bila, nije mi suviše daleko, a proljeće je idealno vrijeme za posjetiti ga budući da temperature ne bi trebale biti previsoke, a gužva prevelika.
Međutim, pokazalo se da je upravo suprotno te je krajem travnja temperatura bila oko 30 stupnjeva, što je moju najlaganiju odjeću činilo preteškom. Grad je prepun turista uvijek, no čini se da upravo radi ljetnih temperatura koje se penju i do 40 stupnjeva posjetitelji odabiru proljeće, što čini grad krcatim.
Dolazim ujutro te po dolasku namjeravam ostaviti kofer na kolodvoru kako bih nesmetano provela dan u gradu do večeri kada se namjeravam uputiti prema dijelu grada gdje živi prijatelj kojeg ću posjetiti. Na autobusnom kolodvoru Tiburtina za cjelodnevno čuvanje kofera naknada je minimalna, međutim on je malo izvan grada. Stoga odlazim na željeznički kolodvor Termini jer je on bliže centru grada. Međutim, tamo je nekoliko desetaka ljudi u redovima koji čekaju isto, cijena je dvostruka, a za prioritetno ostavljanje na cijeli dan – čak četverostruka. Stoga ako trebate ostaviti negdje prtljagu, svakako preporučujem ostaviti ju na autobusnom kolodvoru.

Rim: znamenitosti

Kad sam napokon ostavila kofer i popila prijeko potrebnu kavu, odlazim do centra grada, odnosno do Koloseuma. Jedna od najatraktivnijih građevina u svijetu stara gotovo 2000 godina, impresivna i ogromna, nije mi mene ostavila ravnodušnom.
Budući da nemam prevelik interes za povijesne i religijske priče ovoga grada, posvetila sam se obilasku onih lokacija koje su meni osobno interesantnije. Jedna od njih je Vrt ruža za kojeg su mi ranije rekli da je jako lijep, a što se pokazalo točnim. U njemu se nalazi preko 1100 vrsta ruža iz cijelog svijeta. Nedaleko je i Vrt naranči smješten na brežuljku do kojeg treba doći brojnim stubama. S vrha se pruža pogled na cijeli grad. U vrtu, odnosno parku, može se odmoriti, prošetati, pojesti sladoled ili popiti sok koji se tamo prodaje, uživati u glazbi nekog od glazbenih umjetnika ili čak odspavati. Ulaz u oba vrta je besplatan. Putem sam naišla na zdence s pitkom vodom što je pri ovoj temperaturi došlo više nego dobro. Na još nekoliko mjesta u gradu nalaze se slični izvori vode, a i voda iz slavine u zatvorenim prostorima je ispravna za piće.
Treće mjesto koje nipošto ne bi trebalo propustiti je Villa Borghese Garden, jedno od najzanimljivijih mjesta u gradu. Nalazi se na brežuljku iznad Narodnog trga. U vrtu se nalazi mali prekrasno uređen restoran. Dio parka je uređen posebno za djecu, na jednom dijelu se nalazi malo jezero, zatim Vodeni sat star preko 150 godina, brojni spomenici, galerije… Stabla i biljke koje tamo rastu izgledaju netipično za Italiju i podsjećaju na neke vrlo egzotične krajeve.

Rim: Kultura i povijest

Glavno prijevozno sredstvo u gradu su motori. Njima se, navodno, puno lakše probijati kroz gradski promet, lakše ih je parkirati, brzo se stiže s jednog kraja grada na drugi i nisu skupi kao osobni automobili. Imala sam i sama priliku po prvi put u životu voziti se motorom odmah po dolasku u Rim. Što se tiče vožnje metroom, Rim ima samo tri linije od čega dvije pokrivaju središnji dio grada, a treća, nedavno napravljena, gotovo da se ne siječe s prethodne dvije. Kažu mještani da ove linije ne pokrivaju cijeli grad nego samo njegove manje dijelove, što ne ide u prilogu kvaliteti javnog prijevoza ovoga grada.
Među ljepšim dijelovima grada mi je Trastevere koji vas čim kročite u njega zabljesne daškom nekog drugom vremena i prostora. Uske ulice obrasle su bršljanom, pune su umjetnika i njihovih radova, a poseban šarm daju mu mjestimično parkirani oldtimeri ili neka druga sitnica koja ne pripada ovom vremenu. Energija i atmosfera Rima nisu me posebno oduševile, no ovaj dio grada je potpuno drugačiji.
Među većim trgovima je i Trg Venecija na kojem sam završila u nekoliko navrata. Okružuju dvije velike palače; Palača Venezia i Palača Generali. Španjolske stupe na Španjolskom trgu su za mog boravka bile najposjećeniji dio grada. Na njihovom dnu je Berninijeva fontana, krase ga palme, cvijeće te pokoji šaljivi natpis ispred kafića u okolici.
Od rimskih specijaliteta treba isprobati Trapizzino, obrok specifičan za Rim. Može se pronaći na nekoliko lokacija u gradu. Trokutasto krušni proizvod servira se punjen mesom, povrćem ili kombinacijom. Preporučujem probati ih što više vrsta.

Rim: Osobitosti grada

Italija je poznata po pizzi i pasti, a dakako i Rim kao njezino sjedište. Špageti carbonara su neizostavno jelo za ljubitelje tjestenine, dok su za moj ukus svakako špageti s mesom – bolonjez. Svakako za desert treba probati rimski sladoled ili neku od slastica. Ja uvijek preferiram klasičnu pizzu, no ponekad se upustim u kušanje lokalnih specijaliteta jer su oni dio priče nekoga grada.
Većina Talijana ne govori fluentno engleski jezik. To znači da ponekad može biti teško sporazumjeti se s njima, budući da ne odgovaraju na pitanja koja im postavite, nego na neka druga. Međutim ta izgubljenost uz prijevodu može biti, nakon što oboje shvatite o čemu točno pričate, čak simpatična.
Unutar Rima nalazi se Vatikan, zemlja i grad u kojem sam naišla na ogromne redove turista koji čekaju da posjete glavne njegove točke. Budući da sam bila u blizini posjetila sam ga, no nisam se dugo zadržala. Zapravo, boravila sam tamo kraće nego u bilo kojoj drugoj državi.
U svakom slučaju, Rim je grad koji će podijeliti mišljenja; ili vam se neće svidjeti, ili ćete ga obožavati. Čak i ako niste u potonjoj skupini, trebalo bi ga posjetiti barem na par dana, jer ne kaže se bez razloga da svi putovi vode – upravo tamo.

Autobusi za Rim

Pronađi najjeftinije autobuse za Rim

Za jeftine karte do Rim, nema boljeg načina putovanja od FlixBusa. Kupnja autobusne karte za Rim uz FlixBus ne može biti jednostavnija. Karte za Rim možeš kupiti već od 2,49 € , ovisno o raspoloživosti! Svakako uvijek kupi unaprijed i putuj izvan sezone ako možeš. Ne zaboravi preuzeti i pohraniti besplatnu aplikaciju FlixBus na svoj telefon u kojoj možeš pronaći najbolje ponude, lakše upravljati rezervacijom i biti u toku s informacijama o svom putovanju. Uz aplikaciju pri ruci, također nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču.

Zašto putovati u Rim s FlixBusom

Ne može biti lakše doći do Rim uz FlixBus! Rim je povezan s 218 gradova autobusom, pa ćeš se snaći brže nego što kažeš "Flix". Putovanje u Rim možeš jednostavno rezervirati osobno kod naših agenata za prodaju karata ili u autobusu, ili online putem web stranice ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji; gdje platiti kreditnom karticom, PayPalom ili Google Payom. Odabirom FlixBusa znaj da putuješ u Rim na ekološki prihvatljiv način i pomažeš smanjiti utjecaj emisije CO₂ u prometu, a možeš podržati i našu viziju za još boljom održivošću nadoknadom svoje emisije CO₂ prilikom kupnje karte.

Usluge u autobusu

Sve spremno za putovanje u Rim? Ne zaboravi rezervirati svoje sjedalo unaprijed za najbolje iskustvo putovanja! Ovisno o dostupnosti, možeš birati između klasičnog, sjedala uz stol ili panoramskog sjedala ili rezervirati dodatno sjedalo uz svoje ako ti je potreban dodatni prostor. Također možeš ponijeti jedan komad ručne prtljage i jedan komad putne prtljage besplatno . Na kraju, udobno se smjesti i uživaj u besplatnom Wi-Fiju, dodatnom prostoru za noge, utičnicama i toaletu.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti