Autobus iz i u Beč od 23 kn

Pronađi sve FlixBusove polazne stanice i popularne destinacije u inozemstvu na našoj Croatia Bus stranici.

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima
Velika mreža autobusnih linija

Velika mreža autobusnih linija

Odaberi neko od 1.400 odredišta u 26 zemalja i otkrij Europu uz FlixBus

Pogledaj našu mrežu

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Informacije o trenutnoj liniji
Autobusna karta od 23 kn
Broj linija iz Beč 183
Broj autobusnih postaja u Beč 12
Zemlja Austrija

Tourist information on Beč

Opće informacije o Beču

Beč: opće informacije

Beč, grad na Dunavu, čitavo vrijeme pleše između kozmopolitizma i nostalgije. Nakon što autobusom stigneš u Beč, možeš popiti kavu i pojesti kolač u jednom od poznatih tradicionalnih kafića. Ako odeš u shopping, primjetit ćeš da ovaj grad spaja suprotnosti: moderne i tradicionalne trgovine nalaze se jedni pored drugih, u neposrednoj blizini. Najpoznatija znamenitost Beča osim Hofburga je bečka Katedrala sv. Stjepana (Stephansdom). S njenog južnog tornja pruža se nezaboravan pogled na grad i njegovu okolicu.

Znamenitosti Beča

Beč: znamenitosti

Svakako se isplati posjetiti dvorce Belvedere i Schönbrunn koji s razlogom uživaju ugled jednih od najljepših dvoraca u Europi. Unutrašnjost dvorca Schönbrunn bogato je namještena i uvest će te u svijet carske obitelji i njenog luksuznog, možda čak i razmetnog životnog stila u prošlim stoljećima. U prostranom parku ispred dvorca nalaze se dojmljive fontane, umjetne rimske ruševine i zoološki vrt Schönbrunn, najstariji zoološki vrt na svijetu.Za svojeg putovanja autobusom u Beč možeš posjetiti Španjolsku školu jahanja, koja postoji već nekoliko stoljeća. Svako jutro možeš u sklopu škole jahanja uzjahati bijelog lilipicanca i biti svjedok vrhunske dresure konja u blizini Hofburga.

Kultura i povijest Beča

Beč: Kultura i povijest

Za vrijeme boravka u Beču bi barem jednom trebao iskoristiti veliku kulturnu ponudu koju grad nudi. Prije svega tu je državna opera u kojoj se prikazuju operna, baletna i orkestralna djela, a isplati ju se posjetiti već i zbog impozantne arhitekture. Poznati umjetnici poput Mozarta i Brahmsa su djelovali ovdje nekoliko godina. Burgtheater, bečko kazalište, nalazi se nasuprot gradske vijećnice je jedno od najuglednijih kazališta na njemačkom govornom području. Mnogi muzeji neće ti dati samo uvid u život i osobnost carice Sisi i ostalih Habsburgovaca, nego ćeš moći saznati i nešto o jednom od najpoznatijih austrijskih pjevača – poginulog Falca, autora hitova Jeanny i Rock me amadeus.

Noćni život u Beču

Beč: noćni život

Oni koji za vrijeme kraćeg ili dužeg ostanka u Beču žele isprobati noćni život u Beču, trebaju posjetiti barem jedan od brojnih klubova koji su otvoreni 90-ih godina. Flex je svakako jedan od najpoznatijih među njima i idealan je za ples čitave noći. Za one koji preferiraju opušteniju atmosferu bolji je izbor neki bar ili salon. Muzejska četvrt u kojoj se nalazi slavni Café Leopold ljeti je najbolje mjesto za pravu disco-groznicu.

Bečke atrakcije

Beč: Osobitosti grada

U Beču sport igra važnu ulogu. Plivanje je omiljeni sport Bečana, tako da kad se nalaziš u Beču obavezno posjetiš neki od unutarnjih i vanjskih bazena. Svake godine se u gradu održava Bečki maraton, na kojemu trkači spajaju ugodno s korisnim jer trkačka ruta vijuga kroz grad. Bečani se osim toga bave i „novim“ sportovima, tako da za vrijeme svog boravka u Beču možeš promatrati slacklinere (to su hodači po traci od umjetnih vlakana razapetoj između dva drveta, koje u posljednje vrijeme sve češće imamo priliku vidjeti) i freerunnere u parkovima, ili im se pridružiti ako si i sam ljubitelj. Naposljetku, sport je sigurno jedan od važnih razloga zašto je Beč jedan od gradova s najvišom kvalitetom života.

Beč: Tvoje autobusne stanice

notice Obrati pozornost na to da Beč ima 12 autobusnih stanica.