Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Nažalost, nije pronađen nijedan grad

Izgleda da u ponudi nemamo nijedno odredište koje tražiš. Promijeni podatke za pretragu ili ponovno provjeri kasnije

Putovanje autobusom u Švicarsku

Ako putuješ autobusom u Švicarsku, očekuju te spektakularni krajolici, šarmantni gradovi i gostoljubive kulturne metropole. Istraži švicarske Alpe, koje osim vrha Matterhorn obuhvaćaju i brojne druge vrhove više od 4000 metara. Zato spakiraj planinarske cipele ili skije i sjedni na sljedeći autobus za Švicarsku.

Putuje ti se u neki grad? Zürich, Basel ili Ženeva poznati su širom svijeta po brojnim muzejima, šetalištima s pogledom na planine i trgovinama.

Ideje za odmor u Švicarskoj

Disentis-Sedrun - na izvoru Rajne

Disentis-Sedrun

Gdje se nalazi Disentis Sedrun?

Turistička regija Disentis Sedrun nalazi se u zapadnom dijelu kantona Graubünden, na sjeveru općine Surselva uz izvor Rajne te obuhvaća dva mjesta Orten Disentis (Mustér na retoromanskom) i Sedrun.

Kako mogu doći autobusom do regije Disentis Sedrun?

Rezerviraj kartu za FlixBus do Chura i zatim presjedni s autobusa na vlak Rhätische Bahn (RhB). Do regije Disentis Sedrun doći ćeš nakon dojmljive jednosatne vožnje kanjonom Rajne.

Zanimljivosti regije Disentis Sedrun

  • Planinarenje do izvora Rajne na jezeru Tomasee na 2 345 metara nadmorske visine

  • Benediktinski samostan Disentis: Još su carevi Otto I. i Friedrich I. Barbarossa prenoćili u samostanu Rast na putu u Rim

  • Skijalište Andermatt Sedrun obuhvaća 120 km skijaških staza i brojne terase za sunčanje

Iskoristi inkluzivnu ponudu regije Sedrun

Tijekom ljetne sezone nakon prvog noćenja možeš iskoristiti bogatu ekskluzivnu ponudu kartice za posjetitelje regije Disentis Sedrun. Na raspolaganju su ti besplatan lokalni autobus ili vožnja željeznicom Matterhorn Gotthard od Disentisa do Oberalpa, a možeš i provesti dan u sportskom i kulturom centru Acla de Fontauna.

Winterthur – grad umjetnosti i kulture

Winterthur

Što treba pogledati u Winterthuru?

Winterthur bi trebao obvezno posjetiti svaki ljubitelj umjetnosti. Tek nekolicina gradova može se pohvaliti tolikim brojem značajnih djela od razdoblja renesanse do danas. Možeš provesti poslijepodne u Muzeju za umjetnost Winterthur, pogledati zbirku Oskara Reinharta „Am Römerholz” ili posjetiti muzej Oskara Reinharta i pogledati izbliza brojna remek-djela Rembrandta, Renoira, van Gogha, Picassa, Hodlera i drugih poznatih slikara. Stara jezgra Winterthura savršena je za razgledavanje izloga. Najveća pješačka zona u Švicarskoj obuhvaća specijalizirane trgovine, restorane, kafiće i butike malih obrtnika. Odrasli i djeca uživat će u muzeju Swiss Science Center Technorama, gdje dodirivanje izložaka nije samo dopušteno, već i poželjno. Zaboravi na dosadnu nastavu iz prirodnih znanosti u školi i uđi u trag zagonetkama znanosti na različitim pokusnim točkama.

Izleti u okolici Winterthura

U Winterthuru ne moraš hodati dulje od 15 minuta do sljedeće zelene površine. Do najvećeg vodopada u Europi na rijeci Rajni ima samo 25 minuta vožnje prigradskom željeznicom. Također se isplati uložiti više vremena u šetnju dugu 5 sati kroz idilični vinski kraj Türcher, koji obuhvaća šest pješačkih staza na kojima se možeš diviti prekrasnom krajoliku ili isprobati par čaša vina. U parku prirode Thurauen obitavaju brojne vrsta ptica i leptira, a nakon obnove staništa ovdje su se nastanili i dabrovi te žabe.

Odmah rezerviraj autobusnu kartu za Winterthur

Zoološki vrt u Zürichu

Zoološki

Zašto se isplati posjetiti zoološki vrt u Zürichu?

Zoološki vrt u Zürichu svake godine uvrštavaju u vrh ljestvice najboljih zooloških vrtova u Europi. Jedan od razloga su strogi zahtjevi za propisanu brigu o 375 vrsta životinja. Naglasak nije na pokazivanju egzotičnih vrsta životinja, već na zaštiti prirode i obrazovanju o očuvanju ugroženih vrsta. Različiti programi za uzgoj uključuju divovske kornjače s Galapagosa, sibirske tigrove i lavlje tamarine.

Koji su najzanimljiviji dijelovi zoološkog vrta u Zürichu?

  • Pantanal: Prošetaj se kroz reprodukciju južnoameričkog tropskog područja Pantana i pogledaj vjeveričaste majmune izbliza

  • Park slonova Kaeng Krachen: Ovo je područje otvoreno 2014., a od veljače 2017. u njemu obitavaju azijski slonovi. Možeš promatrati pustolovine novog slona Ruwanija u vanjskom području i naučiti više o zaštiti azijskih slonova u Tajlandu

  • Mjesečarenje: ne vole sve životinje danje svjetlo. Upoznaj se s vrstama koju su aktivne noću u kišnoj šumi Masoala i prenoći u pravoj jurti.

Što da radim kada pada kiša?

Ako ti se ne posreći s vremenom tijekom posjeta, možeš potražiti sklonište u egzotarijumu s raznim akvarijima i terarijima, u staništu majmuna ili u području Masoala. Ondje s 10 metara visoke staze u krošnjama drveća možeš promatrati stanovnike madagaskarske kišne šume koji se slobodno kreću po tlu.

Zašto se isplati putovati autobusom na odmor u Švicarsku

Bez problema možeš ponijeti prtljagu u autobus

Uključujući 2 komada prtljage

Putovanje bez dodatnih troškova i napornog tegljenja prtljage. U većini autobusa ima mjesta i za bicikl!

Vozni red i autobusne stanice

Postaje na centralnim lokacijama

Vozimo te izravno do omiljenih turističkih odredišta u Švicarskoj.

Besplatan Wi-Fi u autobusu

Besplatan bežični internet

Tijekom vožnje autobusom u Švicarsku na raspolaganju su ti bežični internet i utičnice.

Povoljne karte

Povoljne karte

Uštedi na putovanju autobusom u Švicarsku i novac radije potroši na švicarsku čokoladu!