Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Zaštita podataka

Internetski portal društva FlixMobility GmbH kao i portal za rezervacije integriran u taj internetski portal (u nastavku zajednički „mrežna stranica“) u vlasništvu su društva FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München (u nastavku „FlixMobility“ ili „mi“). Zaštita vaših osobnih podataka iznimno nam je važna. Stoga je zaštita podataka vrlo visoko na ljestvici prioriteta društva FlixMobility GmbH te se pri prikupljanju, obradi i korištenju strogo pridržavamo zakonskih odredaba europske Opće uredbe o zaštiti podataka i njemačkog Saveznog zakona o zaštiti podataka.

1.   Prikupljanje, obrada i korištenje osobnih podataka

Obrada vaših osobnih podataka odvija se na temelju sljedećih pravnih osnova:

1.1 Izvršavanje ugovora u smislu čl. 6., st. 1, slovo b OUZP-a

Osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dali (ime, prezime, adresa e-pošte, broj mobilnog telefona) prema čl. 6 odl. 1 slovu b OUZP-a obrađujemo radi izvršavanja ugovora u smislu naručivanja narudžbi, obavljanje prijevoza i otvaranje korisničkog računa ili u okviru radnji koje prethode ugovoru.

Dobrovoljno naveden broj mobilnog telefona pohranjujemo radi kontaktiranja u slučaju kašnjenja ili informiranja o promjenama tijeka putovanja. Za potrebno odvijanje plaćanja mogu biti potrebni i sljedeći podaci: Za plaćanje rezervirane vožnje kreditnom karticom društvu FlixMobility potrebno je vaše puno ime, e-adresa te podaci o vašoj kreditnoj kartici.

1.2 Legitimni interes u smislu čl. 6., st. 1., slovo f OUZP-a

Za provođenje administrativnih aktivnosti (IT-usluga, korisničkih usluga, knjigovodstva, itd.) i za učinkovito planiranje interne administracije našeg koncerna potrebni podaci bit će proslijeđeni tvrtki FlixMobility GmbH. Na temelju čl. 6., st. 1. slovo f i eventualno slovo b OUZP-a obrađujemo potrebne podatke u sljedeće svrhe:

  • Podatci pohranjeni radi izvršavanja ugovora i obavljanja autobusnog prijevoza prosljeđuju se prijevozniku koji obavlja prijevoz autobusom i drugim trećim osobama (npr. pružatelju IT usluga, prijevozniku, korisničkoj službi za slanje e-pošte i e-novosti te postupak plaćanja) u okviru registracije te radi obavljanja postupka prodaje karata, ali samo u nužnom opsegu. U opravdanim slučajevima (npr. oštećenje autobusa) pridržavamo pravo na prosljeđivanje podataka klijenata dotičnom partneru koji obavlja prijevoz autobusom. Naši pružatelji usluga smiju proslijeđene podatke obrađivati isključivo radi ispunjenja svojega zadatka, a ne u druge svrhe. Ako je riječ o izvršitelju obrade, obrada se obavlja uz pridržavanje propisa za izvršitelja obrade na temelju čl. 28. OUZP-a.
  • Osim za rezervaciju karata FlixMobility GmbH vaše podatke upotrebljava i u svrhe oglašavanja te za istraživanje tržišta i mišljenja kako bi vas poštom ili e-novostima obavijestio o ponudama i novostima prilagođenima vašim interesima. Za to na temelju legitimnog interesa u skladu s čl. 6., st. 1., slovo f OUZP-a vršimo scoring analizu radi oglašavanja temeljenog na interesu. U svakom se trenutku možete javiti društvu FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München ili na e-adresu data.protection@flixbus.com kako biste se usprotivili obradi svojih podataka u svrhe oglašavanja, istraživanja tržišta i mišljenja te scoring analize.
  • Vaši se podatci u okviru postupka plaćanja prosljeđuju sljedećim pružateljima usluga plaćanja. Broj kreditne kartice ili ostali podatci o banci ne pohranjuju se u društvu FlixMobility nego se izravno prosljeđuju pružatelju usluga plaćanja:
    • Plaćanje obavlja naš partner Adyen BV, Simon Carmiggelstraat 6 – 50, 1011 DJ Amsterdam. Radi prevencije i razotkrivanja slučajeva prevare vašu IP adresu prosljeđujemo svojem partneru Adyen BV, Simon Carmiggelstraat 6 – 50, 1011 DJ Amsterdam. Pritom Adyen BV pohranjuje vašu IP adresu. Svi se podatci prenose kodirani.
    • Metode plaćanja kreditnom karticom, Giropay i iDeal obavlja Heidelberger Payment GmbH sa sjedištem u Gaisbergstr. 11-13, 69115 Heidelberg. U dodir s podatcima u vezi s plaćanjem dolazi i društvo PAY.ON AG sa sjedištem u Lucile-Grahn-Str. 37, 81675 München. Heidelberger Payment GmbH je institucija za plaćanje u smislu Zakona o nadzoru institucija za plaćanje (ZAG) te je registrirana pri Saveznom uredu za nadzor financijskih usluga (BaFin), Graurheindorfer Str. 108, 53117 Bonn (registarski broj: 122914).
    • Metodu plaćanja Paypal obrađuje PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A., 5. Etage, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg. Ostale informacije o zaštiti podataka društva Paypal pronaći ćete u Izjavi o zaštiti podataka društva Paypal.

1.3 Privola u smislu čl. 6., st. 1, slovo a OUZP-a

Ako odaberete način plaćanja terećenje, u okviru narudžbe karte pristajete na prosljeđivanje vlastitih osobnih podataka (ime, adresa, datum rođenja, e-adresa i podatci o bankovnom računu) i podataka o narudžbi karte društvu RatePAY GmbH, RatePAY GmbH, Schlüterstraße 39, 10629 Berlin radi provjere identiteta i boniteta te radi izvršavanja ugovora. Mi svoja potraživanja iz takvog plaćanja ustupamo društvu RatePAY. Sve pojedinosti pronaći ćete u dodatnim Općim uvjetima poslovanja i Napomeni o zaštiti podataka za načine plaćanja RatePAY.
 

2.  Korisnička prijava / korisnički račun

Kod nas možete izraditi osobni korisnički račun. U dijelu korisničkog računa, koji je zaštićen lozinkom, možete jednostavno upravljati svojim rezervacijama te ostaviti svoje podatke za buduće vožnje.

Polja označena kao obvezna (*), koja sadrže osobne podatke, upotrebljavaju se samo za provođenje i obradu korisničkog računa. Prvo je potrebna samo e-adresa. Na taj način identificiramo vaš identitet. U okviru registracije možete dobrovoljno navesti i svoje ime, adresu ili eventualno i svoje podatke o bankovnom računu.

Ti se podatci upotrebljavaju za izradu računa kao i za funkciju automatskog ispunjavanja pri sljedećim rezervacijama. Ovdje dodatno možete dobrovoljno navesti svoj broj mobitela za kontaktiranje u slučaju kašnjenja ili promjene plana putovanja.

Ako ste dali svoju privolu za to, funkcija „Ostani prijavljen“ na vaš terminalni uređaj pohranjuje trajne kolačiće koji služe za to da se pri sljedećem posjetu našoj mrežnoj stranici ne morate ponovno prijavljivati. Ako ste u postavkama svojega preglednika deaktivirali pohranjivanje takvih kolačića, ta vam funkcija nije na raspolaganju.

Korisnički račun – a time i svoj pohranjene osobne podatke – možete u svakom trenutku ažurirati ili brisati u svojem korisničkom računu.

Brisanje ne obuhvaća osobne podatke koji su na temelju zakonskih rokova čuvanja potrebni za izvršavanje ugovora.
 

3.  E-novosti

Adresa e-pošte koju prikupimo od vas u trenutku prijave za e-novosti s vašom privolom prema čl. 6. st. 1., slovu a OUZP-a upotrebljavaju se za komunikaciju s vama (npr. servisne poruke, obavijesti sustava, e-poruke za potvrdu registracije, prijenos informacija o korisničkom računu, informacije o vašim kartama i rutama putovanja ili vašim profilima putovanja).

Ako vašu e-adresu dobijemo u vezi s rezervacijom ili putovanjem i vi se tome ne usprotivite, pridržavamo pravo na temelju čl. 7 odl. 3 Zakona o suzbijanju nepoštenog tržišnog natjecanja (UWG) da vam redovito e-poštom šaljemo ponude o proizvodima iz našeg asortimana sličnima onima kakve ste već kupili. Obradi svoje e-adrese možete se u svakom trenutku usprotiviti porukom na adresu unsubscribe@flixbus.com ili preko poveznice za odjavu e-novosti. 

Ako se registrirate preko naše poveznice za prijavu na e-novosti, izvršit će se prijava s vašim pristankom prema čl. 6 odl. 1 sl. a OUZP-a. Uporabu vaše adrese e-pošte možete u bilo kojem trenutku otkazati porukom na unsubscribe@flixbus.com ili preko poveznice za odjavu e-novosti.
 

4.  Sigurnost podataka

Privatnost korisnika naše mrežne stranice i povezanih sustava štitimo tehničkim i organizacijskim mjerama. Kako bismo osigurali siguran prijenos osobnih podataka, upotrebljavamo protokol za kodiranje TLS (kao temeljni postupak kodiranja upotrebljava se RSA-2048 za infrastrukturu javnog ključa). Taj se postupak uspješno primjenjuje u čitavoj internetskoj mreži. Na taj se način svi osobni podatci (ime, adresa, podatci o plaćanju itd.) internetom prenose kodirano te stoga i sigurno. Po simbolu (zatvorenom lokotu) u donjoj traci prozora vašeg preglednika možete prepoznati da se krećete osiguranim područjem.

5.  Prijenos podataka u treće zemlje

Obrada podataka načelno se odvija u Njemačkoj ili zemljama članicama Europske unije. Ako je u određenim slučajevima planirana obrada u trećim zemljama, ona se vrši samo ako je Komisija EU utvrdila primjerenost stupnja zaštite podataka u trećoj zemlji prema čl. 45. OUZP-a ili na temelju standardnih klauzula o zaštiti podataka EU.
 

6.  Razdoblje čuvanja podataka

Podatke čuvamo sve dok su potrebni za dotične svrhe obrade (npr. izvršavanje ugovora, marketing) i radi ispunjavanja propisa o čuvanju koji proizlaze iz zakona o trgovačkim društvima i porezima u smislu čl. 6., st. 1., slovo c OUZP-a i § 257., st. 1. Trgovačkog zakonika (HGB) i § 147., st. 2 Poreznog zakona (AO).


7.  Kontaktni podatci voditelja obrade

Voditelj obrade osobnih podataka jest FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München, e-adresa podrska@flixbus.hr zastupano po direktorima Andréu Schwämmleinu, Arndu Schwierholzu, Danielu Kraussu, Jochenu Engertu.

8.  Pravo na pristup i pravo na podnošenje prigovora

Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka imate pravo na besplatan pristup podacima koji su pohranjeni o vama te pravo na ispravak, brisanje, ograničenje obrade, pravo na prijenos podataka (čl. 20 OUZP-a) prigovor te pravo na osporavanje vaših pohranjenih podataka. Za ta se pitanja obratite društvu FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München ili nam pošaljite e-poruku na e-adresu data.protection@flixbus.com.       

Našem službeniku za zaštitu podataka možete se obratiti na data.protection@flixbus.com.

Uz to imate pravo na podnošenje prigovora u vezi zaštite podataka nadzornom tijelu koje je nadležno za nas.

9. Uporaba kolačića

Pri posjetu našoj mrežnoj stranici u vaš se preglednik pohranjuju informacije u obliku kolačića (male tekstualne datoteke). U njima se pohranjuju podatci o vašem korištenju mrežne stranice (identifikacijska oznaka, datum posjeta itd.). Uporabom kolačića olakšavamo vam korištenje našom mrežnom ponudom pomoću raznih servisnih funkcija (npr. ponovno prepoznavanje nakon prethodnih posjeta) te na taj način možemo ponudu na internetu bolje prilagoditi vašim potrebama. Pohranjivanje kolačića možete spriječiti, a već postojeće kolačiće obrisati tako da u svojem pregledniku namjestite određene postavke. U funkciji pomoći većine preglednika možete pronaći kako namjestiti te postavke. Ako ne prihvatite kolačiće, to se može negativno odraziti na servisne funkcije ponude na internetu. Stoga preporučujemo da funkciju kolačića ostavite uključenom.

Osim toga upotrebljavamo kolačiće drugih ponuđača tehnologija za retargeting i remarketing radi optimizacije naše ponude na internetu kao i za marketing temeljen na interesima. Pohranjeno ponašanje pri surfanju analizira se pomoću algoritma tako da je na kraju moguće u obliku reklamnih natpisa odnosno reklama na mrežnim stranicama trećih osoba prikazati ciljane preporuke za proizvode na temelju interesa. Pseudonimizirani profili korištenja bez posebne izričite privole ispitanika ne dovode se u vezu s osobnim podatcima preko nositelja pseudonima.

Opsežne informacije o tome kako to možete namjestiti na brojnim preglednicima možete pronaći na sljedećim mrežnim stranicama: youronlinechoices, Network Advertising Initiative i/ili Digital Advertising Alliance. Ondje ćete pronaći i informacije o tome kako možete obrisati kolačiće na svojem računalu te općenite informacije o kolačićima.

9.1 Potrebni kolačići

9.1.1 AB Tasty

Ova mrežna stranica upotrebljava i uslugu za analizu interneta AB Tasty društva AB TASTY SAS koja se upotrebljava za testove A/B i multivarijantne testove. Ova usluga upotrebljava kolačiće kako bi identificirala preglednik nekog korisnika i kako bi analizirala korištenje ovom mrežnom stranicom. Kolačići ne prikupljaju nikakve osobne podatke. Više informacija o tome kako AB Tasty obrađuje vaše podatke pronaći ćete na stranici https://www.abtasty.com/uk/terms-of-use/. Na toj ćete stranici pronaći i upute u kojima je objašnjeno kako u svakom trenutku možete deaktivirati praćenje.

9.1.2 adjust

Ova web stranica / aplikacija između ostalog upotrebljava tehnologiju za analizu „adjust“ društva adjust GmbH („adjust“). adjust pritom za analizu upotrebljava IP i Mac adrese korisnika, ali ih upotrebljava isključivo anonimizirano. Stoga nije moguće povezivanje s fizičkom osobom. Uporabom web stranice / aplikacije u svrhu analize izjavljujete da ste suglasni da se podatci, koji su anonimizirano prikupljeni na taj način, obrađuju na prethodno opisani način, kao i da ste suglasni s navedenom svrhom. U svakom trenutku možete se usprotiviti prikupljanju i pohranjivanju podataka tehnologijama adjust s učinkom od tog trenutka za ubuduće. Pritom slijedite ovu poveznicu: https://www.adjust.com/opt-out/

9.1.3 Adtriba

Na ovom se web-mjestu putem tehnologija tvrtke AdTriba GmbH – Beim Schlump 13a, 20144 Hamburg (https://www.adtriba.com/) prikupljaju i spremaju podaci, od kojih se uz uporabu pseudonima izrađuju profili uporabe. Ti korisnički profili rabe se za analizu ponašanja posjetitelja i procjenjuju se kako bi se naša ponuda poboljšala i prilagodila potrebama. Za tu se svrhu mogu rabiti kolačići. To su male tekstualne datoteke koje se lokalno čuvaju na krajnjem uređaju posjetitelja web-mjesta i na taj način omogućuju prepoznavanje prilikom ponovnog posjeta našem web-mjestu. Pseudonimizirani profili uporabe bez posebne izričite privole ispitanika ne povezuju se s osobnim podacima nositelja pseudonima.

9.1.4 Tapad

Izvještaji za razne aplikacije i različite uređaje

Ovo web-mjesto prikuplja i rabi podatke neovisno o aplikaciji i vrsti uređaja radi izrade izvještaja. Ovo web-mjesto ne prikuplja osobne podatke koji omogućuju povezivanje s konkretnom osobom, čak ni za aplikacije i uređaje. Web-mjesto upotrebljava određene tehnologije kako bi pratila korisnike na raznim aplikacijama i uređajima, uključujući sinkronizaciju kolačića i ID-ja.

9.1.5 Snowplow

Ovo web mjesto/aplikacija koristi Snowplow Opensource, analitičku tehnologiju tvrtke Snowplow Analytics Limited (The Rome Building, 32-38 Scrutton Street, London, EC2A 4RQ, Ujedinjeno Kraljevstvo). S pomoću analitičke tehnologije prikupljamo statističke podatke o korištenju naše ponude na mreži. U okviru korištenja ovim mrežnim stranicama prikupljaju se i analiziraju informacije koje prenosi vaš preglednik. To se odvija pomoću kolačića i takozvanih piksela koji su integrirani na svakoj mrežnoj stranici. Tako prikupljeni podaci služe za izradu profila korištenja koji čine temelj internetskih statistika. Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom svojeg preglednika, no napominjemo da se u tom slučaju možda nećete moći potpuno koristiti svim funkcijama ove mrežne stranice. Osim toga, možete spriječiti prikupljanje podataka koje su generirali kolačići i koji se odnose na vaš način korištenja web mjesta usluge FlixMobility, kao i obradu tih podataka preko usluge FlixMobility tako da svoju reklamaciju pošaljete putem sljedeće poveznice: data.protection@flixbus.com

9.1.6 Webtrekk

Za statističku analizu mrežnih stranica upotrebljavamo tehnologije društva Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin. Pomoću usluga društva Webtrekk prikupljamo statističke podatke o korištenju našom ponudom na mreži. Webtrekk GmbH ima certifikat TÜV u području web controllinga. Pritom je posebno provjerena i certificirana usklađenost prikupljanja i obrade podataka za praćenje po pitanju zaštite podataka i sigurnosti podataka. U okviru korištenja ovim mrežnim stranicama prikupljaju se i analiziraju informacije koje prenosi vaš preglednik. To se odvija pomoću kolačića i takozvanih piksela koji su integrirani na svakoj mrežnoj stranici. U svakom je trenutku isključeno izravno povezivanje s određenom osobom. Tako prikupljeni podatci služe za izradu anonimnih profila korištenja koji čine temelj internetskih statistika. Podatci prikupljeni tehnologijama društva Webtrekk bez posebno dane privole ispitanika neće se upotrebljavati za osobnu identifikaciju posjetitelja ovih mrežnih stranica te se ni u jednom trenutku neće povezivati s osobnim podatcima preko nositelja pseudonima.
U svakom trenutku možete se usprotivi prikupljanju i pohranjivanju podataka tehnologijama Webtrekk s učinkom od tog trenutka za ubuduće. Za to i ostale informacije o zaštiti podataka u društvu Webtrekk otvorite sljedeću poveznicu: http://www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung/opt-out.html.

9.1.7 Google AdWords

Radi optimizacije naše ponude na internetu kao i za preporuke proizvoda upotrebljavamo tehnologiju društva Google Limited („Google“) (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, „Google“) za izradu pseudonimiziranih profila korištenja o ponašanju posjetitelja mrežnih stranica pri surfanju, sve u svrhu marketinga. U tu se svrhu mogu upotrebljavati kolačići koji pri novom posjetu omogućuju prepoznavanje preglednika. Pohranjeno ponašanje pri surfanju analizira se pomoću algoritma tako da je na kraju moguće u obliku reklamnih natpisa odnosno reklama na mrežnim stranicama trećih osoba prikazati ciljane preporuke za proizvode na temelju interesa. Pseudonimizirani profili korištenja bez posebne izričite privole ispitanika ne dovode se u vezu s osobnim podatcima preko nositelja pseudonima. Izradu pseudonimiziranih profila korištenja radi marketinga/oglašavanja na temelju interesa možete u svakom trenutku odbiti tako da otvorite stranicu https://www.google.de/settings/ads. Ostale informacije o marketingu na temelju interesa možete pronaći na stranici http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

9.1.8 Google Analytics

Ova mrežna stranica upotrebljava Google Analytics, uslugu za internetsku analizu društva Google Inc. („Google“). Google Analytics upotrebljava takozvane „kolačiće“, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo i omogućuju analizu korištenja mrežnom stranicom. Uz to ova mrežna stranica upotrebljava i Google AMP Client ID API kako bi preko usluge Google Analytics aktivnosti korisnika na stranicama AMP povezala s aktivnostima korisnika na stranicama koje nisu AMP. Kodovi za praćenje Google ove mrežne stranice upotrebljavaju funkciju „_anonymizeIp()“. Na taj se način IP adresa unutar zemalja članica Europske unije ili u drugim zemljama Sporazuma o europskom gospodarskom prostoru obrađuje samo skraćeno kako bi se isključilo povezivanje s osobom. Čitava IP adresa samo se u iznimnim slučajevima prenosi na poslužite društva Google u SAD i ondje skraćuje. Google će po nalogu vlasnika ove mrežne stranice upotrebljavati te informacije samo za analizu vašeg korištenja mrežnom stranicom, izradu izvještaja o aktivnostima na mrežnoj stranici te za pružanje ostalih usluga vlasniku mrežne stranice povezanih s korištenjem mrežne stranice i interneta. IP adresa koja se u okviru usluge Google Analytics prenosi s vašeg preglednika ne dovodi se u vezu s drugim podatcima društva Google. Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom svojeg preglednika no napominjemo da se u tom slučaju možda nećete moći potpuno koristiti svim funkcijama ove mrežne stranice. Osim toga možete spriječiti da se podatci (uklj. vaša IP adresa) koje kolačići izrađuju i koji se odnose na vaše korištenje mrežnom stranicom prosljeđuju društvu Google kao i njihovu obradu od strane društva Google tako da preuzmete i instalirate dodatak za preglednik koji se nalazi na sljedećoj stranici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

9.2 Kolačići funkcionalnosti

9.2.1 Hotjar

Za poboljšanje korisničkog iskustva na našim mrežnim stranicama upotrebljavamo softver društva Hotjar http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta, Europa). Pomoću tog softvera možemo mjeriti i analizirati ponašanje korisnika (pokrete miša, klikanje, unose preko tipkovnice, visinu klizanja itd.) na našim mrežnim stranicama. U tu se svrhu na terminalne uređaje korisnika postavljaju kolačići, a mogu se pohranjivati podatci korisnika kao što su npr. informacije o pregledniku, operativni sustav, trajanje boravka na stranici itd. Više o obradi podataka pomoću softvera Hotjar pronaći ćete na http://www.hotjar.com/privacy. Korištenje softvera Hotjar možete odbiti na stranici https://www.hotjar.com/opt-out.

9.2.2 Google Optimize

Naša web stranica koristi uslugu analize i optimizacije weba "Google Optimize" koju pruža Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD (u daljnjem tekstu "Google Optimize"). Koristimo uslugu Google Optimize kako bi unaprijedili sadržaj i funkcionalnosti naše web stranice tako što stavljamo nove značajke i sadržaje na raspolaganje određenom postotku naših korisnika i statistički ocjenjujemo promjene u korištenju. Google Optimize je pomoćna usluga usluge Google Analytics (vidi odjeljak Google Analytics).

Google Optimize koristi kolačiće za optimizaciju i analizu načina na koji koristite našu web stranicu. Informacije koje generiraju ti kolačići o vašoj upotrebi naše web stranice obično se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo se pohranjuju. Koristimo Google Optimize s aktiviranom anonimizacijom IP adrese, tako da će unutar zemalja članica Europske unije ili u drugim državama potpisnicama Sporazuma u Europskom gospodarskom prostoru Google vašu IP adresu prethodno skratiti. Samo u iznimnim slučajevima puna se IP adresa prenosi na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo se skraćuje. Google će te podatke upotrijebiti za procjenu vaše upotrebe naše web stranice, sastavljanje izvještaja o testovima optimizacije i srodnim aktivnostima web stranice i pružanje drugih usluga povezanih s aktivnošću web stranice i upotrebom Interneta.

Možete spriječiti pohranu kolačića tako da na odgovarajući način prilagodite postavke internetskog preglednika. Nadalje, možete spriječiti prikupljanje generiranih podataka i prosljeđivanje podataka povezanih s vašim korištenjem naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) Googleu, kao i obradu tih podataka od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=. Detaljnije informacije o Googleovom prikupljanju i obradi podataka možete pronaći u Googleovim pravilima o privatnosti kojima možete pristupiti na http://www.google.com/policies/privacy.

9.3 Marketinški kolačići

9.3.1 Facebook Custom Audiences

Ova mrežna stranica upotrebljava piksel za retargeting Custom Audiences društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD. Piksel za remarketing omogućuje Facebooku da posjetitelje naše mrežne stranice iskoristi kao ciljnu skupinu oglasa Facebook-Ads. U tu se svrhu na vaše računalo pohranjuje kolačić Facebooka. Ostale informacije o opsegu i svrsi prikupljanja podataka i daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane društva Facebook kao i vaše mogućnosti postavki za zaštitu vaše privatnosti možete pronaći u pravilima o upotrebi podataka društva Facebook na stranicama https://facebook.com/policy.php i https://www.facebook.com/ads/settings. Uporabu sustava Custom Audiences možete odbiti na stranici http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/ ili za korisnike s računom na mreži Facebook ovdje.

10. Dodatci za društvene mreže

Naša se mrežna stranica koristi dodacima za društvene mreže Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD, Twitter, Inc., 795 Folsom St., Suite 600 San Francisco, CA 94107, SAD, Google Inc., 1600 Amphitheatre ParkwayMountain View, California, 94043, SAD, Pinterest, Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, SAD i Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, SAD.

Dodaci koji se nalaze na našoj stranici proizvoda isključuju se nakon napuštanja stranice. Ako kliknete na dotični gumb, otvorit će se novi prozor u kojem ćete biti pozvani na prijavu na društvenu mrežu. U tom se slučaju na vaše računalo pohranjuje kolačić. Ako ne kliknete gumb ili niste prijavljeni kod pružatelja društvenih medija, na vaše računalo neće se postaviti nijedan kolačić.

Ako ste korisnik dotične društvene mreže i ako ste prijavljeni pa kliknete na gumb, ta će se informacija proslijediti na vaš profil na dotičnoj društvenoj mreži. U slučaju vaše interakcije s dodacima, npr. ako pritisnite gumb „Sviđa mi se“ ili ako ostavite komentar, odgovarajuća će se informacija s vašeg preglednika automatski proslijediti društvenoj mreži i ondje pohraniti. Svrhu i opseg prikupljanja podataka, daljnju obradu i korištenje podataka od strane ponuđača te prava i mogućnosti namještanja za zaštitu vaše privatnosti koje se odnose na to možete pronaći u napomenama o zaštiti podataka sljedećih ponuđača:

Za pravilno funkcioniranje stranice Facebook odgovorni smo mi i tvrtka Facebook, a pritom ćemo koristiti anonimne statističke podatke koje je omogućio Facebook na temelju čl. 6 odl. 1 sl. f OUZP-a za analizu naše Facebook stranice. Prikupljanje i obrada tih podataka odgovornost je tvrtke Facebook. Dodatne informacije o prikupljanju i obradi tih podataka i vašim pravima kod Facebooka možete provjeriti u Smjernicama za zaštitu podataka* na našoj Facebook stranici.

* bit.ly/FB-PrivacyPolicy-HR