§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Prtljaga

Informirat ćemo te o našim pravilima za nošenje prtljage

Naravno, svi FlixBus autobusi nude dovoljno prostora za tvoju prtljagu. Kako bi ti putovanje bilo što udobnije i sigurnije, molimo te da dobro pročitaš donje točke.

Tvoja karta općenito omogućava besplatno nošenje

  • jednog komada ručne prtljage (maks. 42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg)
  • 1 komad putne prtljage (maks. 80 x 50 x 30 cm, dopuštena su neznatna odstupanja uz najveći zbroj svih strana od 160 cm, maks. 20 kg)

Zbog sigurnosti je važno da ručnu prtljagu spremiš u pretince za prtljagu iznad svojeg sjedala kako se ne bi blokirali evakuacijski putovi. Svoju prtljagu označi imenom i adresom kako bi se spriječila njezina zamjena. Pri spremanju svoje prtljage u prtljažni prostor radu će ti pomoći naši ljubazni vozači.

Dodatna prtljaga

Dodatna prtljaga ne smije biti veća ni teža od putne prtljage te se može prevoziti za naknadu od 2 € kada se doda izravno tijekom rezervacije. Nakon postupka rezervacije dodatnu prtljagu možete rezervirati putem info telefona. Mora ćete platiti naknadu od 4 € izravno u autobusu. U načelu ne možemo zajamčiti da će u autobusu biti mjesta za više od jednog komada prtljage.

Prtljaga nestandardne veličine

Za komad prtljage koji je veći od putne prtljage moraš platiti naknadu u iznosu od 65 kn. Ukupan opseg komada prtljage (visina u cm + širina u cm + dubina u cm) ne smije biti veći od 240 cm i težiti više od 30 kg. Osim toga, posebnu je prtljagu (ako je moguće na toj liniji) potrebno prijaviti prilikom rezervacije ili nakon nje telefonskim pozivom našoj službi za korisnike najranije 48 sati prije polaska autobusa*. Po putniku je dopušten samo jedan komad posebne prtljage, no to pravo nije zajamčeno. U posebnu prtljagu ubrajaju se npr. skije i glazbeni instrumenti (preporučuje se prijevoz u kovčegu s čvrstim kućištem). Za bicikle i ortopedska pomagala vrijede posebna pravila. Neke predmete nije moguće prevoziti.

Dodatne informacije o pravilima za prtljagu i predmetima koji se ne mogu prevoziti možeš pronaći u našim Općim uvjetima poslovanja.

Bicikli

Brojni FlixBus autobusi nude mogućnost prijevoza bicikala (standardnih veličina bez dogradnji maks. 25 kg) uz naknadu od 69 kn. Uz broj putnika tijekom postupka rezervacije možeš jednostavno navesti i broj bicikala.

Bicikli se prevoze na nosačima. U iznimnim slučajevima moguć je prijevoz u prikladnim torbama u prtljažnom prostoru (npr. sklopivi bicikl). U tom slučaju to treba unaprijed, prije polaska telefonski prijaviti korisničkoj službi (pogledaj pravila za prtljagu nestandardne veličine).

Na nosačima za bicikle nije moguće prevoziti električne bicikle, bicikle „pedelec”, tandem-bicikle niti tricikle.

Dječja kolica / invalidska kolica / pomagala za kretanje

Dječja kolica, invalidska kolica i pomagala za kretanje mogu se prevoziti samo u nekim autobusima i to besplatno.
Invalidska kolica i pomagala za kretanje treba nam prijaviti telefonski minimalno 36 sati prije polaska*. Obrati pozornost na to da ih zbog sigurnosti možeš ponijeti sa sobom samo ako su sklopiva i bez električnog pogona.
Dječja kolica smatraju se prtljagom nestandardne veličine i treba ih telefonski prijaviti najranije 48 sati prije polaska*.

Glazbeni instrumenti

Glazbene instrumente koji odgovaraju dimenzijama ručne prtljage (42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg) možeš umjesto ručne prtljage besplatno ponijeti u putnički prostor. Međutim, u putnički prostor možeš sa sobom ponijeti svoj komad ručne prtljage ili glazbeni instrument.
Glazbeni instrumenti dimenzija većih od dimenzija ručne prtljage (42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg) ubrajaju se u prtljagu nestandardne veličine i treba ih prevoziti u prikladnom pakiranju (kovčeg za instrumente) u prtljažnom prostoru. Preporučujemo prijevoz u tvrdim kovčezima. U tom slučaju prijevoz se naplaćuje 69 kn i takvu prtljagu treba telefonski prijaviti i potvrditi našoj korisničkoj službi nakon rezervacije , a najranije 48 sati prije polaska autobusa*.
Nije dopušten prijevoz glazbenih instrumenata i njihovih kovčega većih od 135 x 48 x 35 cm (npr. kontrabasi).

Zaboravljena prtljaga?

Zaboravljenu prtljagu prijavi odjelu Izgubljeno nađeno Pomoći ćemo ti što prije.

*Molimo, imajte na umu da iznos naknade za pozive s fiksnih mreža i mobilnih telefona ovisi o tarifama pojedinog operatera.