You are here

Prtljaga

Informirat ćemo te o našim pravilima za nošenje prtljage

Naravno, svi FlixBus autobusi nude dovoljno prostora za tvoju prtljagu. Kako bi ti putovanje bilo što udobnije i sigurnije, molimo te da dobro pročitaš donje točke.

Tvoja karta općenito omogućava besplatno nošenje

  • jednog komada ručne prtljage (maks. 42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg)
  • dvaju komada putne prtljage (maks. 67 x 50 x 27 cm, zajedno maks. 30kg)

Zbog sigurnosti je važno da ručnu prtljagu spremiš u pretince za prtljagu iznad svojeg sjedala kako se ne bi blokirali evakuacijski putovi. Svoju prtljagu označi imenom i adresom kako bi se spriječila njezina zamjena. Pri spremanju svoje prtljage u prtljažni prostor radu će ti pomoći naši ljubazni vozači.

Dodatna prtljaga

U okviru postojećih kapaciteta možeš ponijeti i treći, dodatni komad putne prtljage.On pritom ne smije prekoračiti dimenzije putne prtljage i ne smije biti teži od 15 kg.
Ta dodatna prtljaga stoji 39 kn i treba ju telefonski prijaviti našoj korisničkoj službi nakon rezervacije karata, a najranije 48 sati prije polaska autobusa na: +385 1 8000 380*. Ne postoji opće pravo na prijevoz više od dvaju komada putne prtljage.

Prtljaga nestandardne veličine

Komad prtljage veći od putne prtljage smatra se prtljagom nestandardne veličine (primjerice, skije i glazbeni instrument). Taj komad prtljage moraš nakon svoje rezervacije, ali najranije 48 sati prije polaska telefonski prijaviti našoj korisničkoj službi na: +385 1 8000 380*). Veličina prtljage nestandardne veličine mjeri se obujmom (= duljina + 2 x širina + 2 x dubina u cm) i ne smije biti veća od 290 cm i teža od 30 kg.
Po putniku je dopušten samo jedan komad prtljage nestandardne veličine i to se ne smatra općim pravom. U tom slučaju po komadu prtljage naplaćujemo naknadu od 69 kn. Kako bi se spriječilo oštećenje tvoje, ali i ostalie prtljage, molimo te da prtljagu nestandardne veličine spremiš u prikladne kutije / torbe za transport.

Bicikli

Brojni FlixBus autobusi nude mogućnost prijevoza bicikala (standardnih veličina bez dogradnji maks. 25 kg) uz naknadu od 69 kn. Uz broj putnika tijekom postupka rezervacije možeš jednostavno navesti i broj bicikala.

Bicikli se prevoze na nosačima. U iznimnim slučajevima moguć je prijevoz u prikladnim torbama u prtljažnom prostoru (npr. sklopivi bicikl). U tom slučaju to treba unaprijed, prije polaska telefonski prijaviti korisničkoj službi (pogledaj pravila za prtljagu nestandardne veličine).

Mogućnosti prijevoza električnih bicikala možeš također provjeriti pozivom na broj naše korisničke službe: +385 1 8000 380*.

Dječja kolica / invalidska kolica / pomagala za kretanje

Dječja kolica, invalidska kolica i pomagala za kretanje mogu se prevoziti samo u nekim autobusima i to besplatno.
Invalidska kolica i pomagala za kretanje treba nam prijaviti telefonski minimalno 36 sati prije polaska na: (+385 1 8000 380*). Obrati pozornost na to da ih zbog sigurnosti možeš ponijeti sa sobom samo ako su sklopiva i bez električnog pogona.
Dječja kolica smatraju se prtljagom nestandardne veličine i treba ih telefonski prijaviti najranije 48 sati prije polaska na broj: (+385 1 8000 380*).

Glazbeni instrumenti

Glazbene instrumente koji odgovaraju dimenzijama ručne prtljage (42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg) možeš umjesto ručne prtljage besplatno ponijeti u putnički prostor. Međutim, u putnički prostor možeš sa sobom ponijeti svoj komad ručne prtljage ili glazbeni instrument.
Glazbeni instrumenti dimenzija većih od dimenzija ručne prtljage (42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg) ubrajaju se u prtljagu nestandardne veličine i treba ih prevoziti u prikladnom pakiranju (kovčeg za instrumente) u prtljažnom prostoru. Preporučujemo prijevoz u tvrdim kovčezima. U tom slučaju prijevoz se naplaćuje 69 kn i takvu prtljagu treba telefonski prijaviti i potvrditi našoj korisničkoj službi nakon rezervacije , a najranije 48 sati prije polaska autobusa: +385 1 8000 380*.
Nije dopušten prijevoz glazbenih instrumenata i njihovih kovčega većih od 135 x 48 x 35 cm (npr. kontrabasi).

Zaboravljena prtljaga?

Zaboravljenu prtljagu prijavi odjelu Izgubljeno nađeno Pomoći ćemo ti što prije.

*(Lokalni pozivi iz fiksne mreže u Hrvatskoj. Cijene se mogu razlikovati za pozive iz mobilne mreže.)