Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Prtljaga

Informirat ćemo te o našim pravilima za nošenje prtljage

Naravno, svi FlixBus autobusi nude dovoljno prostora za tvoju prtljagu. Kako bi ti putovanje bilo što udobnije i sigurnije, molimo te da dobro pročitaš donje točke.

Tvoja karta općenito omogućava besplatno nošenje

  • jednog komada ručne prtljage (maks. 42 x 30 x 18 cm, maks. 7 kg)
  • 1 komad putne prtljage (maks. 80 x 50 x 30 cm, dopuštena su neznatna odstupanja uz najveći zbroj svih strana od 160 cm, maks. 20 kg)

Zbog sigurnosti je važno da ručnu prtljagu spremiš u pretince za prtljagu iznad svojeg sjedala kako se ne bi blokirali evakuacijski putevi. Svoju prtljagu označi imenom i adresom kako bi se spriječila njezina zamjena. Pri spremanju svoje prtljage u prtljažni prostor rado će ti pomoći naši ljubazni vozači.

Dodatna prtljaga

Dodatna prtljaga ne smije prijeći dopuštenu standardnu veličinu i kilažu. Za ovu uslugu naplaćuje se naknada. Naknada za dodatnu prtljagu ovisi o načinu rezervacije prtljage. Prtljaga može biti rezervirana online tijekom rezervacije karte ili telefonski nakon rezervacije karte. Ako se komad prtljage registrira telefonski putem korisničke službe, naknada se plaća vozaču. U načelu, ne možemo zajamčiti da će u autobusu biti mjesta za više od jednog komada prtljage.

Prtljaga nestandardne veličine

Ukoliko tvoja prtljaga prelazi standardnu dopuštenu veličinu i kilažu, za nju se naplaćuje dodatna naknada. Opseg komada prtljage (visina u cm +  širina u cm + dubina u cm) ne smije prelaziti 240 cm niti težiti više od 30 kg. Osim toga, posebnu je prtljagu (ukoliko je moguće na toj liniji) potrebno prijaviti tijekom rezervacije karte ili naknadno telefonski pozivom našoj službi za korisnike najranije 48 sati prije polaska. Po putniku je dopušten jedan komad posebne prtljage, no mjesto za nju nije zajamčeno. U posebnu prtljagu ubrajaju se npr. skije i glazbeni instrumenti (preporučuje se prijevoz navedenih u kovčegu s čvrstim kućištem). Posebna pravila vrijede za bicikle i ortopedska pomagala. Neke predmete nije moguće prevoziti.

Dodatne informacije o pravilima za prtljagu i predmetima koji se ne mogu prevoziti možeš pronaći u našim Općim uvjetima poslovanja.

Bicikli

Brojni naši autobusi dopuštaju prijevoz bicikala standardne veličine i bez dogradnji (max. težine do 20 kg). Prijevoz bicikla možeš dodati u sklopu rezervacije karte uz dodatnu naknadu. U svojoj rezervaciji uz broj putnika možeš jednostavno navesti i broj bicikala koje želiš prevesti.

Bicikli se prevoze nosačima. U iznimnim slučajevima, prijevoz je moguć u prikladnim torbama u prtljažnom prostoru (npr. bicikl na preklop). U tom slučaju to treba prijaviti prije polaska telefonski pozivom na broj naše korisničke službe (pogledaj pravila za posebnu prtljagu).

Na nosačima nije moguće prevoziti električne bicikle, bicikle "pedelec", tandem-bicikle niti tricikle.

Dječja kolica / invalidska kolica / pomagala za kretanje

Dječja kolica, invalidska kolica i pomagala za kretanje mogu se prevoziti samo u nekim autobusima i to besplatno.
Invalidska kolica i pomagala za kretanje treba nam prijaviti telefonski minimalno 36 sati prije polaska*. Obrati pozornost na to da ih zbog sigurnosti možeš ponijeti sa sobom samo ako su sklopiva i bez električnog pogona.
Dječja kolica smatraju se prtljagom nestandardne veličine i treba ih telefonski prijaviti najranije 48 sati prije polaska*.

Glazbeni instrumenti

Glazbeni instrumenti koji ne prelaze veličinu ručne prtljage i dimenzije (42 x 30 x 18 cm, max. 7kg) mogu se besplatno unijeti u putnički prostor i smjestiti u odjeljak iznad sjedala umjesto ručne prtljage. No, u odjeljak iznad sjedala možeš smjestiti ili svoju ručnu prtljagu ili glazbeni instrument.

Glazbeni instrumenti koji su veći od dimenzija ručne prtljage (42 x 30 x 18, max. 7kg) ubrajaju se u posebnu prtljagu i prevoze se isključivo u prikladnom pakiranju u prtljažnom prostoru. Preporučamo prijevoz iste u čvrstim kovčezima za instrumente da bi se izbjegla bilo kakva šteta. U tom slučaju naplaćuje se dodatna naknada za svaki rezervirani predmet, koji mora biti telefonski prijavljen našoj službi za korisnike najranije 48 sati prije polaska autobusa* .

Nije dopušten prijevoz glazbenih instrumenata i njihovih kovčega većih od 135 x 48 x 35 cm (npr. kontrabasi).

Zaboravljena prtljaga?

Zaboravljenu prtljagu prijavi odjelu Izgubljeno nađeno Pomoći ćemo ti što prije.

*Molimo, imajte na umu da iznos naknade za pozive s fiksnih mreža i mobilnih telefona ovisi o tarifama pojedinog operatera.