Autobus za Krakov

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne postaje - Krakov

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Krakov ! Ovisno o tome odakle putuješ, karte za Krakov koštaju u prosjeku 3,49 €, ali ako rezerviraš unaprijed ili tijekom tjedna putovanje u Krakov uz FlixBus može koštati samo 2,99 €!
Postoje 3 autobusne stanice u Krakov. Stanice su Krakov (autobusni kolodvor), Kraków Borek Fałęcki, Kraków Dworzec Autobusowy Czyżyny , a njihove lokacije možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Krakov je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.
Autobusnu kartu do Krakov možeš kupiti već od samo 2,99 €. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!
Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.

Krakov: Turističke informacije

Krakov: opće informacije

Krakov je drugi najveći grad u Poljskoj, s oko 750 tisuća stanovnika. Nalazi se na obalama rijeke Visle i centar je Malopoljskog vojvodstva. Od 1038. do 1596. godine Krakov je bio glavni i najvažniji grad Poljske, što se jasno vidi dok obilazite grad. Grad je prepun povijesnih znamenitosti važnih za poljsku, ali i europsku povijest. Krakov je jedan od najstarijih poljskih gradova čija povijest seže nekoliko tisućljeća unatrag. Na prostoru Krakova živjeli su i Bijeli Hrvati, preci današnjeg hrvatskog naroda. Prvi povijesni zapis u kojemu se spominje Krakov seže iz daleke 966. godine, kada ga židovski trgovac Abraham ben Jacob spominje kao važno trgovačko čvorište. Prema legendi, Krakov je osnovao vojvoda Krak (Krakus) uz kojeg se veže i simbol grada, zmaj. Ovdje se nalazi i drugo najstarije sveučilište srednje Europe (Krakovska akademija), osnovano 1364. godine. Vrlo velik doprinos povijesnom i trgovačkom razvitku grada donijeli su Židovi koji su u velikom broju nastanjivali ovaj grad, a njihovu prisutnost dokazuje i jedna od najstarijih sinagoga u Europi, koja se nalazi ovdje. Nakon 1596. godine kada je izgubio status glavnoga grada Poljske (u korist Varšave), njegov značaj bitno slabi. Unatoč tome, danas je Krakov značajna kulturna i turistička prijestolnica Poljske.

Krakov: znamenitosti

Prvo što bih ovdje spomenuo je povijesna gradska jezgra ili Stari grad (Stare Miaste). U cijelosti je uvrštena na UNESCO-v popis svjetske baštine 1978. godine kao prva takva u svijetu. Najbitnije znamenitosti stare jezgre nalaze se na Glavnom trgu (Rynek Główny). Ovo je najveći očuvani srednjovjekovni trg u Europi i planski je napravljen kao pravilan četverokut kako bi od Krakova napravio veliko trgovačko središte, što se možemo složiti da mu je svakako uspjelo. Usred velikog trga nalazi se stari renesansni trgovački centar Sukiennice, ikona Krakova sagrađena u 15. stoljeću. Na trgu se također nalaze i bazilika Svete Marije (Kościół Mariacki) iz 14. stoljeća, crkva Svetog Vojtjeha (Kościół św. Wojciecha) te toranj bivše gradske vijećnice (Wieża ratuszowa) koji dominira trgom i s čijeg vrha se može vidjeti najbolji pogled na Krakov. Ostale vrlo bitne znamenitosti Krakova nalaze se na brdu Wawel. Ovdje se nalaze kraljevski dvorac iz 14. stoljeća u kojem su obitavali poljski kraljevi, a odmah pored dvorca nalazi se katedrala svetog Stanislava i Vaclava. U katedrali su pokopane važne osobe iz poljske povijesti poput svih njihovih kraljeva, ali i modernijih poljskih predsjednika poput Lecha Kaczynskoga. U Poljskoj se ova katedrala smatra nacionalnim svetištem zbog svoje kulturne i povijesne važnosti za poljski narod.

Krakov: Kultura i povijest

Rudnik soli Wieliczka (Kopalnia soli Wieliczka) je znamenitost koja je uz, naravno, samu povijesnu jezgru mene najviše zanimala prije posjete Krakovu. Ovo je rudnik na devet katova čija dubina seže skoro 400 metara. Sol se ovdje kontinuirano kopala od 13. stoljeća, što ga čini jednim od najstarijih rudnika u Europi, pa sve do 2007. godine kada je proizvodnja prestala. Nakon što je rudnik prestao s proizvodnjom odlučili su od njega napraviti muzej i turističku atrakciju koja je eto, privukla i mene u Krakov. Rudnik je prekrasan i riječima vrlo težak za opisati stoga ga svakako posjetite pri posjeti Krakovu. U rudniku se nalaze mnogobrojne skulpture od soli, kapele, oltari te Crkva svete Kinge koja slovi kao najveća podzemna crkva na svijetu. Sve što se unutra nalazi su od žive soli isklesali rudari koji su ovdje radili. Turistička ruta kroz rudnik dugačka je 3,5 kilometara i vodi vas kroz sve najbitnije znamenitosti u rudniku. Postoje i dvije legende o nastanku rudnika. Jedna govori o tome kako je poljska princeza, Sveta Kinga, ovdje dala iskopati bunar za svoju žednu svojtu na putu za Mađarsku. Međutim, kada su počeli kopati naišli su na kamen koji je svjetlucao od soli i tako je ovdje nastao rudnik. Druga legenda govori o postojanju patuljaka koji su rudarima pomagali i čuvali ih od poplava i klizišta. Moram priznati da mi je čak druga legenda dosta uvjerljiva s obzirom na to da se u rudniku nalazi mnogo skulptura patuljaka.

Krakov: noćni život

U Krakovu se nalaze brojni muzeji koje vrijedi posjetiti kako bi dobili još bolji dojam o samome gradu, ali i njegovoj povijesti. Jedan od takvih muzeja je svakako Narodni muzej u Krakovu (Muzeum Narodowe w Krakowie) koji zapravo čine 12 muzejskih ustanova koje nude 15 stalnih izložbenih postava. Jednu od tih 12 ustanova sam posjetio i sam tijekom svoje posjete Krakovu, a to je bila Galerija poljske umjetnosti 19. stoljeća (Galeria sztuki polskiej XIX w. w Sukiennicach). Galerija se nalazi u zgradi Sukiennice, na njezinom prvom katu, a osnovana je davne 1879. godine i bila je prva takva ustanova u gradu. S Krakovom se također veže i postojanje nešto drugačije „ustanove“. Koncentracijski logor Auschwitz, najveći je takav logor nekadašnje nacističke Njemačke i nalazi se 50 kilometara od Krakova. Nekadašnje poprište ubijanja i istrebljenja više od milijun ljudi, danas je memorijalni muzej čija zadaća je osvijestiti ljude što se ovdje uistinu događalo te da više nikada nitko ni ne pomisli na nešto ovakvo. Posjetu Auschwitzu preporučujem svima i smatram da bi ga svi trebali posjetiti barem jednom u životu. Iako je vrlo mračno i depresivno iskustvo hodati, čitati i slušati o onome što se ovdje uistinu događalo, smatram da nakon toga zbilja drugačije krenete gledati na neke stvari koje se događaju i danas u svijetu. Svi smo svjesni činjenice da svijetu treba mir i da svijet više nikada ne smije biti poprište ovakvih zločina i zato prilikom sljedeće posjete Krakovu svakako ostavite vremena i za Auschwitz.

Autobusi za Krakov

Pronađi najpovoljnije autobuse za Krakov

S FlixBusom je jednostavno putovati u Krakov, jer 304 vožnji je dostupno već od 2,99 € ovisno o gradu i vremenu polaska. Štoviše, Krakov ima 3 FlixBus autobusne stanice, što je idealan način za doći do centra grada. Kupnja autobusne karte za Krakov je vrlo jednostavna: možeš ju kupiti online, na web stranici ili putem besplatne FlixBus aplikacije, ali također možeš kupiti kartu u našim prodavaonicama karata ili u autobusu, gdje imaš mogućnost plaćanja u gotovini. Kupnja unaprijed na našoj aplikaciji jamči najniže cijene, a ispis karte nije potreban jer je jednostavno možeš pokazati sa svog telefona prije nego što se ukrcaš, sjedneš, opustiš i uživaš u udobnoj vožnji do Krakov!

Zašto putovati u Krakov s FlixBusom

U Krakov možeš doći iz304 različitih gradova, a kada je vrijeme da kreneš dalje, ima isto toliko autobusa iz Krakov za druge destinacije. Bilo da putuješ blizu ili daleko, putovanje autobusom uvijek je bolji i održiviji izbor od drugih prijevoznih sredstava (po km/osobi, putujući autobusom je održivije za okoliš od vožnje automobilom, zrakoplovom, a u nekim državama i vlakom). Osim toga, kada kreneš na putovanje s FlixBusom, možeš nadoknaditi svoje emisije CO₂ klikom na okvir za kompenzaciju CO₂ prilikom kupnje karte i pomoći nam da ostvarimo naš cilj održivog putovanja! Plati kartu osobno na jednom od naših uslužnih šaltera (prihvaćamo gotovinu ili karticu) ili ju kupi na našoj web stranici ili u aplikaciji plaćajući sigurno kreditnom karticom, PayPalom ili Google Payom. Zatim se možeš veseliti našim uslugama u autobusu koje uključuju besplatan Wi-Fi, puno prostora za noge, udobna sjedala i utičnice.

Usluge u autobusu

Rezerviraj sjedalo prilikom kupnje karte za Krakov online ili u aplikaciji. Bilo da želiš mir i tišinu ili želiš sjediti pored prijatelja, imamo mogućnosti za svakoga. Odaberi klasično sjedalo ili sjedalo sa stolom ako trebaš malo više prostora za rad ili opuštanje. Također možeš odabrati panoramsko sjedalo u prednjem dijelu autobusa za izvrstan pogled ili rezervirati sjedalo pokraj sebe i uživati u dodatnom prostoru. Nema potrebe brinuti o tome što spakirati kada putuješ FlixBusom, jer su ručna i putna torbu uključene u cijenu karte za svakog putnika. Predaj svoju prtljagu, smjesti se i uživaj u našim uslugama, uključujući Wi-Fi u većini autobusa. Svi naši autobusi opremljeni su toaletima i utičnicama.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti