Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Vožnja autobusom koja ne šteti klimi – je li to moguće?

FlixBus prilog zaštiti klime – ovako to funkcionira

FlixBus prilog zaštiti klime – ovako to funkcionira

Tijekom rezervacija karata na internetu na FlixBusovom prodajnom mjestu nakon izbora rute trebaš samo staviti kvačicu na „Doprinos za zaštitu klime“. Emisije СО2 koje nastanu tijekom tvoje vožnje izračunavaju se individualno na temelju udaljenosti puta i prema točnoj kilometraži. Prilikom narudžbe izračunati se iznos automatski pribraja cijeni karte. Ekološki doprinos iznosi približno od 1 % do 3 % cijene putovanja. Doprinos se ulaže u projekt zaštite okoliša koji je certificiran prema međunarodnim ekološkim standardima i koji štedi nastalu količinu СО2. 

Vozi se autobusom – vozi se zeleno!

FlixBus autobusi dokazuju posebnu učinkovitost u potrošnji goriva i iznimno su štedljivi u ispuštanju stakleničkih plinova. Čak i najekološkiji autobus ispušta emisije. Stoga imaš mogućnost u suradnji s organizacijom atmosfair individualno i u skladu s putovanjem kompenzirati opterećenje klime uzrokovano putovanjem FlixBus autobusom. Na temelju načela trgovanja temeljem certifikata o emisijama dobrovoljni se ekološki prilog pri tvojoj rezervaciji karata na internetu ulaže u certificirani projekt zaštite okoliša koji kompenzira jednaku količinu emisije СО2.

Evo kako se tvoj doprinos zaštiti klime koristi

Doprinosom FlixBus-ovom programu za zaštitu klime. godini pomažeš pri financiranju projekta „Energetski učinkovite peći” koji u Ruandi provodi neprofitna organizacija “atmosphere”. Projekt je odobrio UN te ima “Gold Standard” certifikat. Ove učinkovite peći omogućuju da se u ruralnoj Ruandi tijekom kuhanja upotrebljava oko 80 % manje drva u usporedbi sa široko rasprostranjenim tradicionalnim ognjištima. Tako projekt pridonosi očuvanju lokalnih šuma, koje obuhvaćaju staništa posljednjih planinskih gorila na svijetu, a ujedno i globalnoj zaštiti klime. Projektom se također promiče održivi razvoj u Ruandi, zemlji koja se zbog stanja svoga društva i gospodarstva ubraja u najmanje razvijene zemlje svijeta. Projekt znatno doprinosi boljitku lokalnog stanovništva, npr.:

  • Subvencioniranjem svih peći „Modell Save80” za lokalne obitelji
  • Poboljšanjem kvalitete života uštedom troškova i vremena za nabavu drva za ogrijev
  • Medicinska istraživanja potvrđuju bolji rad pluća korisnika i korisnica

Wind farms for climate protection

Ovako će se u 2016. godini koristiti tvoj prilog za naknadu

Zahvaljujući tvom prilogu zaštiti klime u 2016. godini podržavamo projekt za iskorištenje energije vjetra na karipskom otoku Aruba. Pritom se financira izgradnja i održavanje vjetroturbina kao alternativnog i održivog izvora energije. Vjetroelektrana na otoku važan je pionirski projekt za iskorištenje regionalnih, obnovljivih energija za cjelokupno Karipsko otočje. Investiranje u vjetroelektranu poboljšava nacionalnu sigurnost u opskrbi energijom, doprinosi globalnoj zaštiti klime i potiče razvoj dobivanja energije iz održivih izvora. Uz zaštitu klime projekt osigurava i dodatne pogodnosti za lokalno stanovništvo:

  • Veću neovisnost od stranih izvora energije jačanjem samoopskrbe regije
  • Jačanje lokalnog gospodarstva stvaranjem novih radnih mjesta na izgradnji, pogonu i održavanju sustava
  • Unapređivanje regionalne infrastrukture zbog projekta iskorištenja energije vjetra
  • Poboljšanje kvalitete lokalnog zraka smanjivanjem štetnih tvari koje su prije nastajale pri proizvodnji struje iz fosilnih izvora energije