Vožnja autobusom koja ne šteti klimi – je li to moguće?

Putovanjem s FlixBusom doprinosiš zaštiti klime
 
FlixBus prilog zaštiti klime – ovako to funkcionira

FlixBus prilog zaštiti klime – ovako to funkcionira

Tijekom rezervacija karata na internetu na FlixBusovom prodajnom mjestu nakon izbora rute trebaš samo staviti kvačicu na „Doprinos za zaštitu klime“. Emisije СО2 koje nastanu tijekom tvoje vožnje izračunavaju se individualno na temelju udaljenosti puta i prema točnoj kilometraži. Prilikom narudžbe izračunati se iznos automatski pribraja cijeni karte. Ekološki doprinos iznosi približno od 1 % do 3 % cijene putovanja. Doprinos se ulaže u projekt zaštite okoliša koji je certificiran prema međunarodnim ekološkim standardima i koji štedi nastalu količinu СО2. 

Utjecaj prijevoznih sredstava na okoliš

Vozi se autobusom – vozi se zeleno!

FlixBus autobusi dokazuju posebnu učinkovitost u potrošnji goriva i iznimno su štedljivi u ispuštanju stakleničkih plinova. Čak i najekološkiji autobus ispušta emisije. Stoga imaš mogućnost u suradnji s organizacijom atmosfair individualno i u skladu s putovanjem kompenzirati opterećenje klime uzrokovano putovanjem FlixBus autobusom. Na temelju načela trgovanja temeljem certifikata o emisijama dobrovoljni se ekološki prilog pri tvojoj rezervaciji karata na internetu ulaže u certificirani projekt zaštite okoliša koji kompenzira jednaku količinu emisije СО2.

Ovako će se u 2017. godini koristiti tvoj prilog za naknadu

 
Wind farms for climate protection

Ovako će se u 2016. godini koristiti tvoj prilog za naknadu

Zahvaljujući tvom prilogu zaštiti klime u 2016. godini podržavamo projekt za iskorištenje energije vjetra na karipskom otoku Aruba. Pritom se financira izgradnja i održavanje vjetroturbina kao alternativnog i održivog izvora energije. Vjetroelektrana na otoku važan je pionirski projekt za iskorištenje regionalnih, obnovljivih energija za cjelokupno Karipsko otočje. Investiranje u vjetroelektranu poboljšava nacionalnu sigurnost u opskrbi energijom, doprinosi globalnoj zaštiti klime i potiče razvoj dobivanja energije iz održivih izvora. Uz zaštitu klime projekt osigurava i dodatne pogodnosti za lokalno stanovništvo:

  • Veću neovisnost od stranih izvora energije jačanjem samoopskrbe regije
  • Jačanje lokalnog gospodarstva stvaranjem novih radnih mjesta na izgradnji, pogonu i održavanju sustava
  • Unapređivanje regionalne infrastrukture zbog projekta iskorištenja energije vjetra
  • Poboljšanje kvalitete lokalnog zraka smanjivanjem štetnih tvari koje su prije nastajale pri proizvodnji struje iz fosilnih izvora energije