Autobus za Rijeka

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne postaje - Rijeka

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Postoji 1 autobusna stanica u Rijeka . Njenu lokaciju možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Rijeka ! Ovisno o tome odakle putuješ, karte za Rijeka koštaju u prosjeku 6,99 €, ali ako rezerviraš unaprijed ili tijekom tjedna putovanje u Rijeka uz FlixBus može koštati samo 5,48 €!
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Rijeka je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.
Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.
Autobusnu kartu do Rijeka možeš kupiti već od samo 5,48 €. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!

Rijeka: Turističke informacije 

Rijeka: opće informacije 

Rijeka je grad u kvarnerskom zaljevu s preko 300 000 stanovnika. Osim kao luka, brodogradilište, moćno industrijsko središte, sveučilišni centar, Rijeka je svakako posebna i po svojem položaju: između planine Učke i Velebita te između Opatijske i Crikveničko-vinodolske rivijere, zbog čega je zanimljiva u ljetnim, ali i u zimskim mjesecima. Zimi Rijeku možeš posjetiti kako bi otišao na skijanje na Platak, goru koja se nalazi nadomak grada ili pak kako bi posjetio Riječki karneval, koji je prema procjenama novinara treći po veli, dok se ljeti Rijeku isplati posjetiti zbog kupališta kako u samoj Rijeci, tako i u njenoj okolici – Opatiji, Crikvenici, kvarnerskim otocima Krku, Cresu, Lošinju i Rabu. 

Rijeka: znamenitosti 

Ukoliko želite vidjeti nešto neobično, tu je Peek & Poke – muzej računala, koji sadrži eksponate iz ovog područja od samih njegovih početaka do danas, a posjetiteljima je omogućeno probati koristiti računalo u svim njegovim fazama. Tako nešto možda je još zanimljivije nekim mlađim generacijama nego što je bilo nama. 

Drugo zanimljivo mjesto je Astronomski centar, najpoznatiji takav centar u državi, u kojem se nalaze planetarij i zvjezdarnica. Ovo nije lokacija samo za ljubitelje astronomije, nego za sve koji žele nešto naučiti ili naprosto uživati u sadržajima na koje ovdje mogu naići. Onaj kome se svidi ovdje neće pogriješiti ako produži i do Torpedo lansirne stanice koja je vrlo stara, no obnovljena. Naime, upravo je u Rijeci nastao prvi torpedo na svijetu

Na Automotodromu Grobnik održavaju se nerijetko utrke, prvenstva, natjecanja i druge manifestacije, mjesto je to avantura i adrenalina koje okuplja kako profesionalce tako i amatere, zaljubljenike u brzinu. 

Rijeka: Kultura i povijest 

Od kulturno umjetničkih objekata ističe se Art-kino, nešto drugačije od modernih kina kakva viđamo u svakome gradu. Ima drugačiji, vintage interijer u kojem dominiraju crvena boja i decentna rasvjeta, crno-bijeli plakati, a ima i specijaliziranu filmsku knjižnicu. Ovaj prostor ostavlja dojam Francuske nekoliko desetljeća ranije.  

Tu je i Filodrammatica, mjesto za knjigoljupce, ali i za sve ljubitelji umjetnosti općenito. Održavaju se tu razne izložbe, konferencije, radionice, programi. S balkona ove zgrade pruža se divan pogled na Korzo. 

Riječki karneval najveći je i najpoznatiji u Hrvatskoj, a poznat i diljem svijeta. Održava se početkom svake godine i ima tradiciji dugu niz godina. Od mnoštva sadržaja koje nudi, posebno su zanimljivi oni za djecu. Pohađaju ga organizirane kostimirane grupe vrtića, škola, amatera i profesionalaca iz svih dijelova zemlje, no i iz susjednih zemalja. Za vrijeme karnevala cijeli grad postaje glasan i šaren, a povorkom prolaze najneobičniji te iz godine u godinu sve bolje izrađeni kostimi. Tipični kostimi za ovu područje te tipični običaji su zvončari – nose zvona oko struka te kretanjem proizvode vrlo glasan i karakterističan zvuk, a odjeveni su u maske s rogovima životinja te u ovčju kožu, u rukama nose sjekire, imaju crvene isplažene jezike i oštre zube. Sama maska ovisi iz kojeg dijela kraja potječu jer svaki ima svoju tipičnu odoru i tradiciju. Premda se prvi susret s ovim tradicionalnim zabavljačima može biti zastrašujući, osobito maloj djeci, s vremenom skoro svatko prepozna i zavoli ljepotu ove tradicije. 

Rijeka: noćni život 

Suvenir koji možete odnijeti iz Rijeke je Morčić; simbol kako grada tako i ove regije. Riječ je o crnoj glavi s bijelim turbanom ukrašenim zlatom, koja je čest motiv na nakitu, prije svega na naušnicama. Morčići su izrađeni ponekad od skupocjenog kamenja ili koralja, ali prodaju se po pristupačnim cijenama. 

Rijeka ima i najljepši park u Hrvatskoj, a radi se o Kazališnom parku u kojem rastu devet ruža stablašica i svaka nosi ime vezano uz nešto kazališno, poput „Balet“, „Solo“, „Concerto“ ili pak „Dirigent“. Naravno i samo Kazalište Ivana pl. Zajca nudi svakodnevno niz predstava, od kojih su posebno preporučujem odlazak na neki od baleta. 

Rijeka ima i svoju slatku stranu, a njezino je središte dugo bilo u Tvornici čokolade i kakaa, otvorenoj još u 19. stoljeću, koja je tada proizvodila čokoladu „Slon“. Zatvorena je sredinom prošloga stoljeća pa bi prije nekoliko godina proizvodnja čokolade nastavila u nešto modernijem obliku putem tvornice slastica. Danas je Riječka čokolada svojevrsni suvenir i simbol, u ambalaži po uzoru na nekadašnju, i najfinijega okusa. 

Rijeka ima izvrstan geografski položaj. Na obali mora, nedaleko planina, blizu granice sa Slovenijom i Italijom, dovoljno blizu Zagreba. Osim što je prometno, također je i središte kulture.  

Rijeka: okolica 

Riječki Korzo je u samom srcu grada, najpopularnija ulica, idealna za ispijanje kave u svako doba godine i gotovo uvijek puna prolaznika. Mjesto je to druženja, kupovine, kulture. Na sredini je smješten Gradski toranj. Upravo Korzo s južne strane okružuje Stari grad, u kojem se ističe Katedrala sv. Vida, lijepa zbog svoje specifične kupole. 

Premda Rijeka nije tipičan grad za izležavanje na plažama, svakako jest za druge oblike uživanja u moru, poput jedrenja. Jedriti se naravno može tijekom cijele godine, no ljubitelji ove aktivnosti ne bi smjeli propustiti Fiumanku, događaj namijenjen upravo njima. Regate i škole jedrenja popraćeni su i glazbenim događanjima. Odražava se početkom ljeta i traje nekoliko dana. Na plažama Preluk i Skalete vjetar također omogućuje uživanje u nekim morskim sportovima. Rijeka je i poznata luka. 

Trsatska gradina kaštel smještena je na Trsatu i njezin 138 metara visok vidikovac pruža divan pogled na grad, što ima svoj povijesni značaj, a danas je mjesto brojih kulturnih događanja poput izložbi i drugih manifestacija. Divan pogled na grad pruža se također s vidikovca Veli vrh na sjeverom dijelu grada gdje su smješteni ostaci nekadašnjih vojnih tvrđava i na koje i danas treba ići s posebnim oprezom. 

Autobusi za Rijeka

Pronađi najjeftinije autobuse za Rijeka

Za jeftine karte do Rijeka, nema boljeg načina putovanja od FlixBusa. Kupnja autobusne karte za Rijeka uz FlixBus ne može biti jednostavnija. Karte za Rijeka možeš kupiti već od 5,48 € , ovisno o raspoloživosti! Svakako uvijek kupi unaprijed i putuj izvan sezone ako možeš. Ne zaboravi preuzeti i pohraniti besplatnu aplikaciju FlixBus na svoj telefon u kojoj možeš pronaći najbolje ponude, lakše upravljati rezervacijom i biti u toku s informacijama o svom putovanju. Uz aplikaciju pri ruci, također nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču.

Zašto putovati u Rijeka s FlixBusom

Ne može biti lakše doći do Rijeka uz FlixBus! Rijeka je povezan s 78 gradova autobusom, pa ćeš se snaći brže nego što kažeš "Flix". Putovanje u Rijeka možeš jednostavno rezervirati osobno kod naših agenata za prodaju karata ili u autobusu, ili online putem web stranice ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji; gdje platiti kreditnom karticom, PayPalom ili Google Payom. Odabirom FlixBusa znaj da putuješ u Rijeka na ekološki prihvatljiv način i pomažeš smanjiti utjecaj emisije CO₂ u prometu, a možeš podržati i našu viziju za još boljom održivošću nadoknadom svoje emisije CO₂ prilikom kupnje karte.

Usluge u autobusu

Sve spremno za putovanje u Rijeka? Ne zaboravi rezervirati svoje sjedalo unaprijed za najbolje iskustvo putovanja! Ovisno o dostupnosti, možeš birati između klasičnog, sjedala uz stol ili panoramskog sjedala ili rezervirati dodatno sjedalo uz svoje ako ti je potreban dodatni prostor. Također možeš ponijeti jedan komad ručne prtljage i jedan komad putne prtljage besplatno . Na kraju, udobno se smjesti i uživaj u besplatnom Wi-Fiju, dodatnom prostoru za noge, utičnicama i toaletu.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti