Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autobus iz i u Rijeka

Pronađi sve FlixBusove polazne stanice i popularne destinacije u inozemstvu na našoj Croatia Bus stranici.

Sigurnosne mjere

Visoki standardi higijene za tvoju sigurnost i udobnost prilikom putovanja.

Saznaj više

Putovanja u vrijeme COVID-19

Sve trenutne informacije o autobusnim linijama.

Više informacija
Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Informacije o trenutnoj liniji
Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putovanje autobusom i okoliš

Vozni red za grad: Rijeka

Nađi red vožnje od
do
Odaberi dane
Polazak
povratak
Dani Presjedanja Odj. Trajanje Dol Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Kupi odmah' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Vrijeme za presjedanje: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Zanima te Rijeka? Više gradova poznatih po karneval:

Otkrij Rijeka kroz Inesine oči

Ines Bok, ja sam Ines! Na putovanjima volim istraživati gradske ulice, muzeje i dvorce, ali i lutati planinama i divljinama. Do sada sam posjetlia 28 zemalja. Volim oluje, ptice, kazalište i sok od rajčice. Fragmente s mojih putovanja možete vidjeti ovdje: Instagram.
Zagreb
34 godina
Avanturist

Rijeka: Turističke informacije

Opće informacije o Rijeci

Rijeka: opće informacije

Rijeka je grad u kvarnerskom zaljevu s preko 300 000 stanovnika. Osim kao luka, brodogradilište, moćno industrijsko središte, sveučilišni centar, Rijeka je svakako posebna i po svojem položaju: između planine Učke i Velebita te između Opatijske i Crikveničko-vinodolske rivijere, zbog čega je zanimljiva u ljetnim, ali i u zimskim mjesecima. Zimi Rijeku možeš posjetiti kako bi otišao na skijanje na Platak, goru koja se nalazi nadomak grada ili pak kako bi posjetio Riječki karneval, koji je prema procjenama novinara treći po veli, dok se ljeti Rijeku isplati posjetiti zbog kupališta kako u samoj Rijeci, tako i u njenoj okolici – Opatiji, Crikvenici, kvarnerskim otocima Krku, Cresu, Lošinju i Rabu.

Riječke znamenitosti

Rijeka: znamenitosti

U Rijeku ponekad odlazim s točno određenim ciljem, poput predstave koju želim baš tamo pogledati, dok se ponekad zaustavim na nekom od putovanja usput i provedem kraće vrijeme uživajući u ispijanju kave ili pak nekom od sadržaja koje grad nudi.

Ukoliko želite vidjeti nešto neobično, preporučujem odlazak u Peek & Poke – muzej računala, koji sadrži eksponate iz ovog područja od samih njegovih početaka do danas, a posjetiteljima je omogućeno probati koristiti računalo u svim njegovim fazama. Tako nešto možda je još zanimljivije nekim mlađim generacijama nego što je bilo nama. 

Drugo zanimljivo mjesto je Astronomski centar, najpoznatiji takav centar u državi, u kojem se nalaze planetarij i zvjezdarnica. Ovo nije lokacija samo za ljubitelje astronomije, nego za sve koji žele nešto naučiti ili naprosto uživati u sadržajima na koje ovdje mogu naići. Onaj kome se svidi ovdje neće pogriješiti ako produži i do Torpedo lansirne stanice koja je vrlo stara, no obnovljena. Naime, upravo je u Rijeci nastao prvi torpedo na svijetu

Na Automotodromu Grobnik održavaju se nerijetko utrke, prvenstva, natjecanja  i druge manifestacije, mjesto je to avantura i adrenalina koje okuplja kako profesionalce tako i amatere, zaljubljenike u brzinu. 

Kultura i povijest Rijeke

Rijeka: Kultura i povijest

Od kulturno umjetničkih objekata ističe se Art-kino, nešto drugačije od modernih kina kakva viđamo u svakome gradu. Ima drugačiji, vintage interijer u kojem dominiraju crvena boja i decentna rasvjeta, crno-bijeli plakati, a ima i specijaliziranu filmsku knjižnicu. Ovaj prostor ostavlja dojam Francuske nekoliko desetljeća ranije. Osobno volim ovakva netipična mjesta pa me i šarm ovog kina osvojio već na prvi dojam.

Nastavno na to, kafić koji odiše umjetnošću je Dnevni boravak, mjesto na kojem je ugodno popiti kavu preko dana, također dosta popularan među geekovima i umjetnicima, kao i kafić Cukarikafe, koji je simpatičan i romantičan. Klub život je popularan za večernje izlaske i ples.

Moju je pozornost privukla i Filodrammatica, mjesto za knjigoljupce, ali i za sve ljubitelji umjetnosti općenito. Održavaju se tu razne izložbe, konferencije, radionice, programi. S balkona ove zgrade pruža se divan pogled na Korzo.

Riječki karneval najveći je i najpoznatiji u Hrvatskoj, a poznat i diljem svijeta. Održava se početkom svake godine i ima tradiciji dugu niz godina. Od mnoštva sadržaja koje nudi, posebno su zanimljivi oni za djecu. Pohađaju ga organizirane kostimirane grupe vrtića, škola, amatera i profesionalaca iz svih dijelova zemlje, no i iz susjednih zemalja. Za vrijeme karnevala cijeli grad postaje glasan i šaren, a povorkom prolaze najneobičniji te iz godine u godinu sve bolje izrađeni kostimi. Tipični kostimi za ovu područje te tipični običaji su zvončari – nose zvona oko struka te kretanjem proizvode vrlo glasan i karakterističan zvuk, a odjeveni su u maske s rogovima životinja te u ovčju kožu, u rukama nose sjekire, imaju crvene isplažene jezike i oštre zube. Sama maska ovisi iz kojeg dijela kraja potječu jer svaki ima svoju tipičnu odoru i tradiciju. Premda se prvi susret s ovim tradicionalnim zabavljačima može biti zastrašujući, osobito maloj djeci, s vremenom skoro svatko prepozna i zavoli ljepotu ove tradicije.

Noćni život u Rijeci

Što je još dobro znati?

Suvenir koji možete odnijeti iz Rijeke je Morčić; simbol kako grada tako i ove regije. Riječ je o crnoj glavi s bijelim turbanom ukrašenim zlatom, koja je čest motiv na nakitu, prije svega na naušnicama. Morčići su izrađeni ponekad od skupocjenog kamenja ili koralja, ali prodaju se po pristupačnim cijenama. 
Rijeka ima i najljepši park u Hrvatskoj, a radi se o Kazališnom parku u kojem rastu devet ruža stablašica i svaka nosi ime vezano uz nešto kazališno, poput „Balet“, „Solo“, „Concerto“ ili pak „Dirigent“. Naravno i samo Kazalište Ivana pl. Zajca nudi svakodnevno niz predstava, od kojih su posebno preporučujem odlazak na neki od baleta. 
Rijeka ima i svoju slatku stranu, a njezino je središte dugo bilo u Tvornici čokolade i kakaa, otvorenoj još u 19. stoljeću, koja je tada proizvodila čokoladu „Slon“. Zatvorena je sredinom prošloga stoljeća pa bi prije nekoliko godina proizvodnja čokolade nastavila u nešto modernijem obliku putem tvornice slastica. Danas je Riječka čokolada svojevrsni suvenir i simbol, u ambalaži po uzoru na nekadašnju, i najfinijega okusa. 
Rijeka ima izvrstan geografski položaj. Na obali mora, nedaleko planina, blizu granice sa Slovenijom i Italijom, dovoljno blizu Zagreba. Osim što je prometno, također je i središte kulture. Nedavno je osvojila titulu Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020. S obzirom na sve sadržaje i događanja koja se ondje odvijaju, rekla bih – potpuno zasluženo. 

Rijeka okolica i kjučne gradske točke

Ključne gradske točke

Riječki Korzo je u samom srcu grada, najpopularnija ulica, idealna za ispijanje kave u svako doba godine i gotovo uvijek puna prolaznika. Mjesto je to druženja, kupovine, kulture. Na sredini je smješten Gradski toranj. Upravo Korzo s južne strane okružuje Stari grad, u kojem se ističe Katedrala sv. Vida, lijepa zbog svoje specifične kupole.

Premda Rijeka nije tipičan grad za izležavanje na plažama, svakako jest za druge oblike uživanja u moru, poput jedrenja. Jedriti se naravno može tijekom cijele godine, no ljubitelji ove aktivnosti ne bi smjeli propustiti Fiumanku, događaj namijenjen upravo njima. Regate i škole jedrenja popraćeni su i glazbenim događanjima. Odražava se početkom ljeta i traje nekoliko dana. Na plažama Preluk i Skalete vjetar također omogućuje uživanje u nekim morskim sportovima. Rijeka je i poznata luka.

Trsatska gradina kaštel smještena je na Trsatu i njezin 138 metara visok vidikovac pruža divan pogled na grad, što ima svoj povijesni značaj, a danas je mjesto brojih kulturnih događanja poput izložbi i drugih manifestacija. Divan pogled na grad pruža se također s vidikovca Veli vrh na sjeverom dijelu grada gdje su smješteni ostaci nekadašnjih vojnih tvrđava i na koje i danas treba ići s posebnim oprezom.

Rijeka: Tvoja autobusna stanica

Autobusna karta od 22 kn
Broj linija iz Rijeka 112
Broj autobusnih postaja u Rijeka 1
Zemlja Hrvatska