Autobus iz i u Rijeka od 9 kn

Pronađi sve FlixBusove polazne stanice i popularne destinacije u inozemstvu na našoj Croatia Bus stranici.

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima
Velika mreža autobusnih linija

Velika mreža autobusnih linija

Odaberi neko od 1.400 odredišta u 26 zemalja i otkrij Europu uz FlixBus

Pogledaj našu mrežu

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Informacije o trenutnoj liniji
Autobusna karta od 9 kn
Broj linija iz Rijeka 45
Broj autobusnih postaja u Rijeka 1
Zemlja Hrvatska

Tourist information on Rijeka

Opće informacije o Rijeci

Rijeka: opće informacije

Rijeka je grad u kvarnerskom zaljevu s preko 300 000 stanovnika. Osim kao luka, brodogradilište, moćno industrijsko središte, sveučilišni centar, Rijeka je svakako posebna i po svojem položaju: između planine Učke i Velebita te između Opatijske i Crikveničko-vinodolske rivijere, zbog čega je zanimljiva u ljetnim, ali i u zimskim mjesecima. Zimi Rijeku možeš posjetiti kako bi otišao na skijanje na Platak, goru koja se nalazi nadomak grada ili pak kako bi posjetio Riječki karneval, koji je prema procjenama novinara treći po veli, dok se ljeti Rijeku isplati posjetiti zbog kupališta kako u samoj Rijeci, tako i u njenoj okolici – Opatiji, Crikvenici, kvarnerskim otocima Krku, Cresu, Lošinju i Rabu.

Riječke znamenitosti

Rijeka: znamenitosti

Tvoje razgledavanje riječkih znamenitosti može započeti već po izlasku iz autobusa jer se stanica nalazi u samom centru grada. Na trgu Žabica na kojem se nalazi autobusni kolodvor se nalazi i Kapucinska crkva Gospe Lurdske. Riječka šetnica Korzo je žila kucavica grada, mjesto događanja, ulica u kojoj možeš otići u shopping, na kavu ili u razgledavanje reprezentativnih javnih zgrada (možda ti za oko zapne zgrada Radio Rijeke iz 19. stoljeća koja nosi obilježja kasnog klasicizma). Na sredini Korza nalazi se riječki gradski toranj, glavno sastajalište Riječana, a osim njega Rijeka ima, kao i Pisa, kosi toranj – zvonik crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije. Riječka katedrala koja nosi ime zaštitnika grada Rijeke, sv. Vida, glavna je riječka crkva. U njenoj neposrednoj blizini nalazi se Rimski luk koji Riječani zovu Stara vrata.

Ako iz Rijeke želiš ponijeti tipičan i potpuno originalan suvenir, svakako odaberi nakit s Morčićem, koji je jedan od najprepoznatljivijih simbola Rijeke.

Kultura i povijest Rijeke

Rijeka: Kultura i povijest

Povijest Rijeke seže u doba Rimskog carstva kad je na širem području Rijeke postojalo naselje Tarsatica, koje se prvi put spominje 180. godine pr. Kr. Današnje ime grad je dobio po rijeci Rječina. Rijeka se kao treći po veličini grad u Hrvatskoj i veliko sveučilišno središte može pohvaliti bogatom ponudom kulturnih sadržaja. Ljubitelji zvijezda svakako bi trebali posjetiti Astronomski centar, prvi te vrste u Hrvatskoj, u kojem se nalaze zvjezdarnica i planetarij. On se nalazi na Brdu Svetog Križa.

Jedan od glavnih simbola grada svakako je Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci, koje je utemeljeno sredinom 18. stoljeća, a ime dobilo po skladatelju i dirigentu koji je rođen i živio u Rijeci.

Noćni život u Rijeci

Rijeka: noćni život

Rijeka je kao grad na moru turistima prije svega zanimljiv u ljetnim mjesecima, ali je ponuda noćnih klubova jednako dobra i u ostalim godišnjim dobima. Galileo bar nalazi se u sklopu riječkog Astronomskog centra na adresi Sveti križ 33, a posjetiteljima je omiljen zbog pogleda koji se iz njega pruža na grad Rijeku. Pommery je bar smješten na Korzu u kojem možeš kušati jedno (ili nekoliko) vrsta pjenušavih vina i šampanjaca iz bogate ponude od čak preko dvadeset vrsta vina i uživati u najnovijim glazbenim hitovima. U klubu Garçon možeš okušati svoje glasnice jer se osim studentskih noći, svirki uživo i DJ-glazbe često organiziraju i karaoke. Ljubitelji rocka uputit će se u Rock caffe, pub na brdu Trsat iznad Rijeke The Beertija ili Mali rock, kafić na Sušaku.

Rijeka: Tvoja autobusna stanica