Autobus iz i u Split od 19 kn

Pronađi sve FlixBusove polazne stanice i popularne destinacije u inozemstvu na našoj Croatia Bus stranici.

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima
Velika mreža autobusnih linija

Velika mreža autobusnih linija

Odaberi neko od 1.400 odredišta u 26 zemalja i otkrij Europu uz FlixBus

Pogledaj našu mrežu

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Informacije o trenutnoj liniji
Autobusna karta od 19 kn
Broj linija iz Split 40
Broj autobusnih postaja u Split 1
Zemlja Hrvatska

Tourist information on Split

Opće informacije o Splitu

Split: opće informacije

Jesi li se ikad zapitao zašto Splićani svoj grad od milja zovu „najlipši grad na svitu“? Pravo je vrijeme da provjeriš, a mi smatramo da je autobus za Split jedan od najboljih i najjednostavnijih, vjerojatno i najpovoljnijih načina da to učiniš. Drugi najveći grad u Hrvatskoj i najveći grad Dalmacije poziva te da vidiš njegovu bogatu tradiciju, zanimljiv položaj, upoznaš se s njegovom poviješću, uživaš u njegovim prirodnim ljepotama i iskoristiš njegove brojne zabavne sadržaje. Želiš zaviriti u tajni svijet Dioklecijanove palače, dotaknuti nožni palac Grgura Ninskog, otići na kupanje na Bačvicama ili si noćna ptica, pa tražiš dobro mjesto za nezaboravan izlazak? Uskoči u naš autobus za Split i neka tvoja pustolovina započne.

Znamenitosti Splita

Split: znamenitosti

Pitaš se što raditi u Splitu? Dioklecijanova palača, drugo ime za Split, je neizbježan odgovor na to pitanje. Carska rezidencija s početka 4. stoljeća slovi za jednu od najznačajnijih antičkih građevina i za najbolje sačuvanu palaču iz doba kasne antike u svijetu. Iako ćeš na spomen te riječi možda zaista očekivati palaču ili kakav muzej, neka te ne iznenadi prizor – radi se o srcu grada s uskim uličicama i brojnim kafićima i sladoledarnicama. Ispij kavu na Peristilu i pruži korak do sjevernog ulaza, gdje će te čekati impozantni spomenik - kip Grgura Ninskog. Možda ti se baš ove godine ostvari neka stara želja nakon što dotakneš palac njegove noge. Ako te zaintrigirao talent autora monumentalnog spomenika, savjetujemo ti da posjetiš Galeriju Meštrović koja se nalazi u sklopu obiteljske palače na Mejama i otkriješ njegovu dojmljivu ostavštinu.

Kultura i povijest Splita

Split: Kultura i povijest

Povijest grada teško je predstaviti u nekoliko kratkih rečenica, no svejedno ćemo pokušati. Za začetke grada Splita odgovorna je Salona (današnji Solin), grad koji se nalazio 5 km od današnjeg Splita i bio četvrti po veličini grad u Rimskom Carstvu. Tadašnje naselje Spalatum je car Dioklecijan odabrao kao mjesto na kojem je dao izgraditi velebnu Dioklecijanovu palaču, u kojoj je živio nakon što se povukao s prijestolja, pa sve do smrti 316. godine. Nakon što je Salona u 7. stoljeću porušena uslijed navale Avara i Slavena, Salonijanci su skrovište potražili unutar sigurnih zidina Dioklecijanove palače i taj se događaj smatra početkom razvoja grada Splita. Kulturna događanja u Splitu te kulturna ponuda ni one najzahtjevnije ne bi trebali ostaviti ravnodušnima. Izbor je vrlo širok i raznovrstan – ako se želiš upoznati s poviješću grada, splitska katedrala svakako je neizbježna.

Noćni život u Splitu

Split: noćni život

Ako se u Splitu nalaziš u ljetnim mjesecima, zabave ti sigurno neće nedostajati. Jedan od najpoznatijih i najomiljenijih klubova Bačvice koji se nalazi na Preradovićevom šetalištu mjesto je lude zabave noću. Vanilla je popularan klub, posebno ljeti kad ovdje nekoliko puta tjedno nastupaju hrvatski glazbenici, a nalazi se 20 minuta od središta grada. Za ljubitelje rock glazbe tu je O'Hara, klub koji se smjestio u uvali iza plaže Bačvice.

Split: Tvoja autobusna stanica