Autobus za Venecija

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne stanice u Venecija

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Postoje 6 autobusne stanice u Venecija. Stanice su Venice Mestre (Stazione FS), Mestre (fermata ATVO), Venice (Tronchetto), Venice Mestre Hotel Plaza, Venice (Piazzale Roma), Venice Mestre (Corso del Popolo - dir. Treviso) , a njihove lokacije možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Venecija ! Ovisno o tome odakle putuješ, karte za Venecija koštaju u prosjeku 3,00€/22,60kn, ali ako rezerviraš unaprijed ili tijekom tjedna putovanje u Venecija uz FlixBus može koštati samo 1,75€/13,19kn!
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Venecija je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.
Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.
Autobusnu kartu do Venecija možeš kupiti već od samo 1,75€/13,19kn. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!

Venecija: Turističke informacije

Venecija: opće informacije

Centar Venecije udaljen je svega nekoliko minuta vožnje javnim prijevozom od glavne autobusne stanice. U gradu je temperatura oko 40 stupnjeva. Ne sjećam se da sam ikada prije u životu doživjela toliko visoku temperaturu kao taj dan. Ostavila sam prtljag u ostavi predviđenoj za to, kako se ne bih kretala koferom kroz grad u kojem je mnogo stepenica i mostova što otežava kretanje. Potrebni su mi bili čaša hladne vode, dobra kava, WiFi, klima i hrana.
Među glavnim lokacijama u Veneciji koje svakako treba vidjeti, čak i za kratkog boravka, je Trg svetog Marka, najpoznatiji venecijanski trg. Poznat je po mnogobrojnim golubovima koji su tamo neprestano, što je uostalom mnogima i asocijacija na samu Veneciju. Sastoji se od tri dijela; najvećeg dijela, potom manjeg i naposljetku najmanjeg produžetka trga. Svega par minuta hoda od njega udaljen je Veliki kanal dug četiri kilometra, i upravo uz njega nalaze se mnogi muzeji, galerije i druge znamenitosti, kao i mnogi mostovi.
Veneciju zovu gradom mostova, jer s njih čak 400 doista to i jest. Među najpoznatijima je Most uzdaha, uz kojeg se vežu mnoge priče od kojih su neke romantične, a druge kaotične. Mostovi povezuju brojne kanale kojima se može provozati na dva načina; jedan je vrlo atraktivan i skup, drugi je zanimljiv i jeftin.
Vožnja gondolom je prvi način. Specifična je za ovaj grad, vrlo lijepo iskustvo koje bi bilo lijepo doživjeti barem jednom u životu, no za relativno kratko trajanje vožnje treba izdvojiti zaista pozamašnu svotu novca. Međutim, mnogi stanovnici koji posjeduju bilo kakav brodić provozat će vas istim kanalima za svega tri eura. Čak su me na svakih stotinjak metara zaustavljali i nudili mi vožnju. Budući da ih ima doista mnogo, svaki nastoji pronaći zainteresiranog turista.

Venecija: Kultura i povijest

Obilazim dućane s ručno rađenim oslikanim karnevalskim maskama. Venecijanske maske, uz mostove, najpopularniji su simbol grada. Svjetski poznat Venecijanski karneval održava se svake veljače te grad postaje žarište kostima, maski, plesa i pjesme gdje svatko može biti što god poželi.
U uskim uličicama mnogo je dućana i suvenirnica u kojima se nalaze maske svih oblika, veličina i vrsta, od takozvanih Bauta koji pokrivaju cijelo lice, ovalnih Moretta i bijelih Lalvi uz koje su nosi i cijeli kostim. Prodavači u dućanima rado informiraju kupce o tradiciji i simbolici svake. Cjenovno se znatno razlikuju pa se mali suvenir može kupiti za svega jedan euro, dok one najkvalitetnije ručno rađene maske često dosežu cijenu i po više stotina eura.
Ušla sam u jedan „improvizirani muzej“ s tri prostorije, u uskoj uličici koja siječe jednu od glavnih, u kojoj se prikazivao video nepoznatog glazbenog izvođača. Tamo je temperatura bila niža za barem 15 stupnjeva nego vani, a kako sam grad inače ne miriše lijepo, zadržavam se ovdje neko vrijeme i odmaram u ugodnijim uvjetima.

Popodne, kada sam već bila prilično umorna, prešla sam preko jednog većeg mosta i došla u shopping dio grada. Tamo se ispred dućana trži više nego u samim dućanima jer stotine prodavača iz svih dijelova svijeta na cesti prodaje štapovi za selfije, torbe, parfeme. Vuku prolaznike za rukave. Vješto ih izbjegavam te nastavljam šetnju.

Venecija: noćni život

Kako se večer bližila, počela sam se pitati gdje ću spavati večeras budući da je ovo jedno od potpuno neplaniranih putovanja. Ljetna je sezona i godišnji su odmori. Ne uspijevam pronaći mjesto u hostelu putem interneta te idem probati na slijepo – ako bude mjesta. Odabirem kompleks Jolly.
I tu kreće avantura. Premda imam adresu upisanu na mobitelu, baterija mi je slaba i uskoro će se ugasiti. Trebam zapisati adresu na papir no – nemam papir. Zapisala bih na ruku no – nemam olovku. Posuđujem olovku. Pitam ljude kako doći do tamo. Potom saznajem da se hostel nalazi u predgrađu. Tražim stanicu, lokalni autobus i pitam vozača gdje trebam sići. Nakon dobrih sat vremena vožnje, ja ostajem jedini putnik u autobusu. Propustila sam svoju stanicu.
Vozim se još jedan krug, nazad. Umorna, napokon oko 22 sata silazim na stanici i krenem prema hostelu. Putem sretnem stariji bračni par iz Nizozemske, koji također ide tamo te ćaskajući s njima shvatim da je moj hostel zapravo – kamp. „Šalite se, zar ne?“, upitam.
Ne šale se.
Ugodno sam se međutim iznenadila. Šatori su zapravo montažne platnene kućice, s krevetima na kat. Bila sam sama u „sobi“. Ujutro se odlučim vratiti nazad do grada, no za onaj isti lokalni autobus više nema karata. Srećom, u sklopu kampa nalazi se bazen. Uz bazen doručkujem mini kroasane i pokušavam naručiti svoj omiljeni Nescafe, no kako nitko ne zna što je to, odlučim kavu popiti kasnije. No plan nije uspio. Bio je to dan bez kave.

Venecija: Osobitosti grada

U Venecijanskoj laguni nalaze se dva otočića koja su gotovo jednako posjećena i turistima atraktivna kao i sama Venecija. Do njih se može doći venecijanskim tramvajem, takozvanim vaporettom, a udaljeni su svega nekoliko kilometara od grada. Prekrasni su to i idilični otočići. Prozori na kućama u nizu često su u bojama kontrastnim boji fasade, koji čine jedan vizualni sklad i ostavljaju dojam da gledate grad složen od Lego kockica.
Murano je najpoznatiji po istoimenom staklu, osobito lusterima, ali i drugim predmetima u svim oblicima, bojama i veličinama. Cijene originalnog stakla izuzetno su visoke, no postoji i mnogo dućana koji prodaju kopije te je svakako dobro obratiti pažnju kako ne biste bili prevareni. Na Buranu smo prošetali uz kuće s jedne i vodene kanale s druge strane. Sve je prepuno brodića i cvijeća, a svježe oprano rublje suši se na balkonima. Uz posjet Veneciji svakako bih preporučila i dolazak na ova dva otoka. Dovoljan je jedan dan da ih se obiđe jer su mali, ali neupitno vrijedni dolaska.

Autobusi za Venecija

Pronađi najjeftinije autobuse za Venecija

Za jeftine karte do Venecija, nema boljeg načina putovanja od FlixBusa. Kupnja autobusne karte za Venecija uz FlixBus ne može biti jednostavnija. Karte za Venecija možeš kupiti već od 1,75€/13,19kn , ovisno o raspoloživosti! Svakako uvijek kupi unaprijed i putuj izvan sezone ako možeš. Ne zaboravi preuzeti i pohraniti besplatnu aplikaciju FlixBus na svoj telefon u kojoj možeš pronaći najbolje ponude, lakše upravljati rezervacijom i biti u toku s informacijama o svom putovanju. Uz aplikaciju pri ruci, također nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču.

Zašto putovati u Venecija s FlixBusom

Ne može biti lakše doći do Venecija uz FlixBus! Venecija je povezan s 151 gradova autobusom, pa ćeš se snaći brže nego što kažeš "Flix". Putovanje u Venecija možeš jednostavno rezervirati osobno kod naših agenata za prodaju karata ili u autobusu, ili online putem web stranice ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji; gdje platiti kreditnom karticom, PayPalom ili Google Payom. Odabirom FlixBusa znaj da putuješ u Venecija na ekološki prihvatljiv način i pomažeš smanjiti utjecaj emisije CO₂ u prometu, a možeš podržati i našu viziju za još boljom održivošću nadoknadom svoje emisije CO₂ prilikom kupnje karte.

Usluge u autobusu

Sve spremno za putovanje u Venecija? Ne zaboravi rezervirati svoje sjedalo unaprijed za najbolje iskustvo putovanja! Ovisno o dostupnosti, možeš birati između klasičnog, sjedala uz stol ili panoramskog sjedala ili rezervirati dodatno sjedalo uz svoje ako ti je potreban dodatni prostor. Također možeš ponijeti jedan komad ručne prtljage i jedan komad putne prtljage besplatno . Na kraju, udobno se smjesti i uživaj u besplatnom Wi-Fiju, dodatnom prostoru za noge, utičnicama i toaletu.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti