Autobus za Salzburg

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne postaje - Salzburg

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Postoje 2 autobusne stanice u Salzburg. Stanice su Salzburg central station (Lastenstraße), Salzburg South (Hellbrunner Landesstraße) , a njihove lokacije možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Salzburg ! Ovisno o tome odakle putuješ, karte za Salzburg koštaju u prosjeku 8,89 €, ali ako rezerviraš unaprijed ili tijekom tjedna putovanje u Salzburg uz FlixBus može koštati samo 6,99 €!
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Salzburg je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.
Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.
Autobusnu kartu do Salzburg možeš kupiti već od samo 6,99 €. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!

Salzburg: Turističke informacije

Salzburg: opće informacije

Grad Salzburg poznat je kao rodni grad jednog od najpoznatijih kompozitora u povijesti glazbe, Wolfganga Amadeusa Mozarta, ali to nije jedina atrakcija koju grad nudi. Malo izvan grada nalazi se bogat rudnik soli, koji možete posjetiti i proći kroz njega u rudarskim kolima. Koliko je taj rudnik bio važan za grad govori i to da je grad dobio djelomično ime po njemu – prijevod Salzburga značio bi „Utvrda soli“. Vratimo se sada malo natrag. Kao rodno mjesto Mozarta, Salzburg itekako slavi njegovo rođenje i odrastanje u njemu. Ulica u kojoj se nalazi Mozartova kuća (koju je moguće posjetiti) uvijek je uređena i zadržava šarm doba u kojem je Mozart odrastao. Gotovo da dobijete dojam kao da ste zaista proputovali natrag u to vrijeme. U toj se ulici ujedno nalazi originalan dućan koji radi Mozart kugle – ako ste tamo, obavezno ih morate isprobati. Oba se nalaze u centru grada, delom povijesne jezgre grada, koja se nalazi pod UNESCO-vom zaštitom. Najpoznatiji kao rodni grad Mozarta i po svom rudniku soli, Salzburg nudi i bogatu povijest, koju možete i danas sami iskusiti. Sa svojim očuvanim povijesnim zdanjima, dvorcima i vrtovima, upotpunjen arhitekturom različitih perioda, Salzburg omogućuje unikatan vremeplov kroz vrijeme kojem ćete se uvijek rado vraćati.

Salzburg: znamenitosti

Zadržavajući se u povijesnoj jezgri grada, ljubitelji arhitekture cijenit će barokni stil u kojem je grad građen, pri čemu je stil očuvan, zbog velikog ulaganja u očuvanje grada onakvim kakav je bio za vrijeme njegove izgradnje. Držeći se arhitekture, mjesto vrijedno posjete u Salzburgu svakako je Salzburška katedrala. Izgrađena u baroknom stilu u 17. stoljeću, katedrala je posvećena Svetom Rupertu i Svetom Vergilijusu, te još uvijek, dan danas, sadrži krsni fond u kojem je kršten Wolfgang Amadeus Mozart. Sama katedrala nalazi se između dva trga – Residentzplatz i Domplatz, te je okružena velebnim lukovima sa sjeverne, južne i zapadne strane. Govoreći o Domplatzu, usred istoga dominira veliki spomenik Maria Immaculata (Bezgrješna Marija). Ta figura okružena je sa svoje četiri strane s četiri alegorične figure – anđeli, koji slave začeće, ljudi, čija mudrost nestaje začećem, vrag, koji se ljuti, te crkva, koja slavi začeće. Naravno, Bezgrješna Marija nije jedini spomenik. Na balustradi, iznad ulaza u katedralu, nalaze se četiri spomenika – Sveti Ivan, Sveti Matej, Sveti Marko i Sveti Luka. Simbolika spomenika je da nude spasenje i vječni život putem njihovih učenja. Za kraj, katedrala sadrži troje brončanih vrata, koje predstavljaju vjeru, ljubav i nadu – tri božanske vrline.

Salzburg: Kultura i povijest

Kada govorimo o crkvama u Salzburgu, u staroj jezgri grada nalaze se stara franjevačka crkva i crkva svetog trojstva. Krenuvši od franjevačke crkve, ona je jedna od najstarijih crkvi u Salzburgu. Originalno izgrađena u 8. stoljeću, crkva je arhitektonski redizajnirana u 15. stoljeću, u gotičkom stilu, kada je dodan toranj po kojem je danas prepoznatljiva. Zanimljiva činjenica je da je crkva izgrađena od Svetog Vergilija, koji je bio biskup Salzburga i, između ostalog, astrolog. Krenuvši do crkve svetog trojstva, zanimljivost kod nje je da sadrži dva stupa, koje sadrži četiri figure – tri simboliziraju vjeru, ljubav i nadu (tri božanske vrline, kao kod katedrale), dok četvrta figura predstavlja božansku mudrost. Od ostalih crkvi treba spomenuti Kollegienkirche (crkva Sveučilišta u Salzburgu), Benediktinski samostan Nonnberg i samostan Svetog Petra, koji je ujedno bivša katedrala Salzburga. Salzburg je svakako grad bogat crkvama, ali to nije jedino u čemu je bogat – tu su ujedno dva velebna dvorca, Hohensalzburg utvrda i Mirabell palača.

Salzburg: noćni život

Hohensalzburg (doslovno prevedeno visoki Salzburg, značenje je simbolično), jedan je od najstarijih dvorčeva u Europi, leži na vrhu brda Festungsberg (prijevod – Brdo utvrde), i pruža veleban pogled na staru jezgru Salzburga. Početno je izgrađena 1055. godine, ali dograđena je u ranom 16. stoljeću. Dvorac između ostalog sadrži vjerojatno najstariju željezničku prugu, koja je ranije služila za prenošenje teškog tereta, te se i dan danas koristi, iako u poboljšanom i moderniziranom obliku. Ironično, dvorac je jedini puta bio korišten kao utvrda za vrijeme Njemačkog seljačkog rata, 1525. godine. Interijer se sastoji od bogatog dvorišta i nekoliko krila, svaki sa svojim znamenitostima – jedan od najvećih aerofona (vrsta orgulje), Zlatna dvorana, Kapelu nadbiskupa Leonharda von Keutschacha, Zlatni dvoranu i naravno, bogatu spavaću sobu. Uz palaču na vrhu Salzburga, druga palača je Mirabell palača. Zajedno sa svojim vrtovima, nalazi se pod UNESCO-vom zaštitom. Kroz povijest je služio kao rezidencija brojnih vlastelina i nadbiskupa, da bi nakon Drugog svjetskog rata kratkovremeno bila ured gradonačelnika. Njezina mramorna dvorana je poznato mjesto za održavanje koncerata, kao i za brojna vjenčanja. Uz impresivan interijer, palača ima jednako tako impresivan vrt. Geometrijski uređen, rađen je po uzorima raznih mitologija, iako su najpoznatija četiri kipa po likovima iz grčke mitologije – Eneja, Herkul, Paris i Had. Isti vrtovi korišteni su kao scenografija u filmu „Moje pjesme, moje snovi“, konkretno za scenu pjesme Do – Re – Mi, gdje Marija i djeca pjevaju oko kipa konja. Salzburg je grad u kojem je film u cijelosti sniman. Iako novijim generacija možda nije toliko poznat, svakako ga se isplati pogledati i zatim posjetiti grad koji je omogućio velebnost i bogatstvo filma.

Autobusi za Salzburg

Pronađi najjeftinije autobuse za Salzburg

Za jeftine karte do Salzburg, nema boljeg načina putovanja od FlixBusa. Kupnja autobusne karte za Salzburg uz FlixBus ne može biti jednostavnija. Karte za Salzburg možeš kupiti već od 6,99 € , ovisno o raspoloživosti! Svakako uvijek kupi unaprijed i putuj izvan sezone ako možeš. Ne zaboravi preuzeti i pohraniti besplatnu aplikaciju FlixBus na svoj telefon u kojoj možeš pronaći najbolje ponude, lakše upravljati rezervacijom i biti u toku s informacijama o svom putovanju. Uz aplikaciju pri ruci, također nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču.

Zašto putovati u Salzburg s FlixBusom

Ne može biti lakše doći do Salzburg uz FlixBus! Salzburg je povezan s 139 gradova autobusom, pa ćeš se snaći brže nego što kažeš "Flix". Putovanje u Salzburg možeš jednostavno rezervirati osobno kod naših agenata za prodaju karata ili u autobusu, ili online putem web stranice ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji; gdje platiti kreditnom karticom, PayPalom ili Google Payom. Odabirom FlixBusa znaj da putuješ u Salzburg na ekološki prihvatljiv način i pomažeš smanjiti utjecaj emisije CO₂ u prometu, a možeš podržati i našu viziju za još boljom održivošću nadoknadom svoje emisije CO₂ prilikom kupnje karte.

Usluge u autobusu

Sve spremno za putovanje u Salzburg? Ne zaboravi rezervirati svoje sjedalo unaprijed za najbolje iskustvo putovanja! Ovisno o dostupnosti, možeš birati između klasičnog, sjedala uz stol ili panoramskog sjedala ili rezervirati dodatno sjedalo uz svoje ako ti je potreban dodatni prostor. Također možeš ponijeti jedan komad ručne prtljage i jedan komad putne prtljage besplatno . Na kraju, udobno se smjesti i uživaj u besplatnom Wi-Fiju, dodatnom prostoru za noge, utičnicama i toaletu.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti