Autobus za Osijek

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne postaje - Osijek

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Postoji 1 autobusna stanica u Osijek . Njenu lokaciju možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Osijek ! Ovisno o tome odakle putuješ, putovanje u Osijek uz FlixBus može koštati samo 4,79 €!
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Osijek je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.
Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.
Autobusnu kartu do Osijek možeš kupiti već od samo 4,79 €. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!

Osijek: Turističke informacije 

Osijek: opće informacije 

Sinonim i simbol grada te najpoznatije mjesto za koje su čuli čak i oni koji nisu nikada grad posjetili svakako je Tvrđa, osječkatvrđava iz 18. stoljeća. Unutar nje nalaze se brojne kulturno – povijesne znamenitosti te slovi za srce gradskog turizma, ali i omiljeno okupljalište lokalaca i posjetitelja. Okruživala su ju nekoć četvora vrata – Vodena, Nova, Valpovačka i Carska, no do danas je sačuvan samo jedan ulaz i to upravo Vodena vrata, koja su nedavno obnovljena. Također, unutar nje smješteni su i brojni fakulteti, škole, galerije, društva te Muzej Slavonije koji je jedan od najstarijih i najpoznatijih hrvatskih muzeja. Ima stalni i promjenjivi izloženi postav, a stalni obuhvaća gotovo pola milijuna eksponata. Od važnijih statua uočit ćete spomenik Kužni pil poznatiji kao Kugin spomenik. S obzirom na brojne tunele i hodnike, kompleks preporučujem razgledati u miru i uzeti si vremena da biste ga doista „doživjeli“. Radi se o trenutnom kandidatu za uvrštenje u UNESCO-v Popis zaštićene svjetske baštine. 

Od ostalih muzeja, ukoliko imate vremena, posjetite Arheološki muzej, Muzej likovnih umjetnosti sa zbirkom od baroka do modernih umjetnina te Gradske galerije Waldinger i Barutana. 

Osijek: znamenitosti 

Osijekom teče rijeka Drava, također jedan od simbola grada. Uz Dravu se nalazi Promenada, omiljeno mjesto za rekreaciju, šetnju, odmor te druga događanja. Dravu presijeca nekoliko mostova od kojih je najpoznatiji i najljepši zasigurno Viseći pješački most , koji je od nedavno osvijetljen te se noću predstavlja nevjerojatnu oazu svijetla i boja. Ljeti se rijeku može proći takozvanom kompom – brodićem koji tijekom nekoliko minuta pruža nevjerojatan doživljaj prošlosti, budući da ovakav prijevoz seže dalekih sto godina unazad. Vožnja kompom je besplatna. Na Promenadi se nalazi i Secesijski zdenac, oko kojeg se povremeno održavaju glazbeni i druge manifestacije i nedavno je također renoviran. 

Osijek je poznat po brojnim parkovima, njih čak 17, što ga čini gradom s najviše parkova u Hrvatskoj. Za šetnju najljepši gradski park je Park kralja Tomislava koji se sastoji od tri dijela, te Park kralja Petra Krešimira IV. izgrađen u francuskom stilu i također od tri dijela, a u čijem središtu je Fontana prijateljstva – jedna od 14 gradskih fontana. Poseban je i Park kralja Držislava zbog svog geometrijskog izgleda. 

Glavni gradski Trg Ante Starčevića okružuju ulice sa specifičnom arhitekturom, a na njegovom je središtu smještena velika fontana, dok s trga pogled seže na konkatedralu izgrađenu u neogotičkom stilu. 

Osijek: Kultura i povijest 

Dolazak u Osijek nikako ne bi smio proći bez vožnje tramvajem – budući da je, osim Zagreba, jedini grad u Hrvatskoj u kojem se do danas zadržao ovakav oblik gradskog prijevoza. Upravo je ovdje još davne 1884. godine vozio prvi tramvaj u Hrvatskoj kojega su vukli konji. Najljepša i najautentičnija ulica je Europska avenija, koju okružuju stare zgrade, tipična arhitektura i nekadašnji duh grada. 

Dvorac Pejačević nekadašnje je obitavalište istoimene obitelji grofova. Građen je krajem 18. stoljeća u baroknom stilu i smješten je u Retfali. Nažalost, nije moguće ući u dvorac nego samo prošetati dvorištem. 

Jedan od poznatijih spomenika je „Šetač“; brončani spomenik Augustu Cesarcu te prva ulična skulptura u Hrvatskoj. Zanimljivo je da se na semaforima ne nalazi uobičajen simbol nego upravo silueta „Šetača“, odnosno Crveni Stajač i Zeleni Hodač. 

Ljeti se mještani osvježavaju na gradskim bazenima Copacabana, poznatiji kao „Kopika“. Mnogi također uživaju i u kupanju na nekoj od plaža uz Dravu, a za najizbirljivije tu je otočić Pampas. Do Pampasa je jednostavno doći biciklom ili prošetati, a idealno je mjesto za vikend izlete budući da je prolaz okružen gradskom šumom s jedne i nasipom s druge strane. Na Pampasu se nalazi i Streljana. Grad nudi razne oblike rekreacije i zabave poput kuglanja, air softa, jahanja itd. 

Osijek: Osobitosti grada 

Svakoga se ljeta u Osijeku održava Slama Land Art festival– međunarodni festival na kojemu posjetitelji uživaju u umjetničkim instalacijama načinjenima od slame, što je naravno popraćeno glazbenim programom. Također, kroz ljeto se zadnji vikend u lipnju, srpnju i kolovozu održava Osječka ljetna noć, kada se osim glazbenog programa građanima i posjetiteljima nude brojni gastro specijaliteti, ali i mogućnost uživanja u umjetničkim točkama i performansima. Jedno od omiljenih sadržaja je In Da Sofa gdje se uživa na otvorenom uz piće, glazbu i druženje. Za obitelji s djecom zanimljiva bi mogla biti šetnja Kukuruznim labirintom, odnosno traženje izlaza iz labirinta u poljima kukuruza. Ljubitelji street arta pak ne bi smjeli propustiti Pannonian Challenge početkom ljeta, događaj koji okuplja brojne skatere, sportaše, glazbenike i vizualne umjetnike, ali i sve one koji uživaju kao pasivni promatrači ovih profesionalaca i rekreativaca. Mnogo je još zanimljivosti i svaku priliku za istraživanje Osijeka trebalo bi iskoristiti – bilo da ga posjetite u vrijeme kada se održava neko od posebnih događanja ili ne.

Autobusi za Osijek

Pronađi najpovoljnije autobuse za Osijek

S FlixBusom je jednostavno putovati u Osijek, jer 77 vožnji je dostupno već od 4,79 € ovisno o gradu i vremenu polaska. Kupnja autobusne karte za Osijek je vrlo jednostavna: možeš ju kupiti online, na web stranici ili putem besplatne FlixBus aplikacije, ali također možeš kupiti kartu u našim prodavaonicama karata ili u autobusu, gdje imaš mogućnost plaćanja u gotovini. Kupnja unaprijed na našoj aplikaciji jamči najniže cijene, a ispis karte nije potreban jer je jednostavno možeš pokazati sa svog telefona prije nego što se ukrcaš, sjedneš, opustiš i uživaš u udobnoj vožnji do Osijek!

Zašto putovati u Osijek s FlixBusom

U Osijek možeš doći iz77 različitih gradova, a kada je vrijeme da kreneš dalje, ima isto toliko autobusa iz Osijek za druge destinacije. Bilo da putuješ blizu ili daleko, putovanje autobusom uvijek je bolji i održiviji izbor od drugih prijevoznih sredstava (po km/osobi, putujući autobusom je održivije za okoliš od vožnje automobilom, zrakoplovom, a u nekim državama i vlakom). Osim toga, kada kreneš na putovanje s FlixBusom, možeš nadoknaditi svoje emisije CO₂ klikom na okvir za kompenzaciju CO₂ prilikom kupnje karte i pomoći nam da ostvarimo naš cilj održivog putovanja! Plati kartu osobno na jednom od naših uslužnih šaltera (prihvaćamo gotovinu ili karticu) ili ju kupi na našoj web stranici ili u aplikaciji plaćajući sigurno kreditnom karticom, PayPalom ili Google Payom. Zatim se možeš veseliti našim uslugama u autobusu koje uključuju besplatan Wi-Fi, puno prostora za noge, udobna sjedala i utičnice.

Usluge u autobusu

Rezerviraj sjedalo prilikom kupnje karte za Osijek online ili u aplikaciji. Bilo da želiš mir i tišinu ili želiš sjediti pored prijatelja, imamo mogućnosti za svakoga. Odaberi klasično sjedalo ili sjedalo sa stolom ako trebaš malo više prostora za rad ili opuštanje. Također možeš odabrati panoramsko sjedalo u prednjem dijelu autobusa za izvrstan pogled ili rezervirati sjedalo pokraj sebe i uživati u dodatnom prostoru. Nema potrebe brinuti o tome što spakirati kada putuješ FlixBusom, jer su ručna i putna torbu uključene u cijenu karte za svakog putnika. Predaj svoju prtljagu, smjesti se i uživaj u našim uslugama, uključujući Wi-Fi u većini autobusa. Svi naši autobusi opremljeni su toaletima i utičnicama.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti