Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autobus iz i u Slavonski Brod

Pronađi sve FlixBusove polazne stanice i popularne destinacije u inozemstvu na našoj Croatia Bus stranici.

Sigurnosne mjere

Visoki standardi higijene za tvoju sigurnost i udobnost prilikom putovanja.

Saznaj više

Putovanja u vrijeme COVID-19

Sve trenutne informacije o autobusnim linijama.

Više informacija
Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Informacije o trenutnoj liniji
Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putovanje autobusom i okoliš

Vozni red za grad: Slavonski Brod

Nađi red vožnje od
do
Odaberi dane
Polazak
povratak
Dani Presjedanja Odj. Trajanje Dol Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Kupi odmah' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Vrijeme za presjedanje: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Otkrij Slavonski Brod kroz Inesine oči

Ines Bok, ja sam Ines! Na putovanjima volim istraživati gradske ulice, muzeje i dvorce, ali i lutati planinama i divljinama. Do sada sam posjetlia 28 zemalja. Volim oluje, ptice, kazalište i sok od rajčice. Fragmente s mojih putovanja možete vidjeti ovdje: Instagram.
Zagreb
34 godina
Avanturist

Slavonski Brod: Turističke informacije

Slavonsko je sinonim za gastro

Premda sam prošla kroz njega barem nekoliko desetaka puta, nisam nikada imala priliku, odnosno konkretan razlog za zaustaviti se u Slavonskom Brodu i istražiti ga. Međutim, tog me vikenda službeni put odveo upravo tamo. Radi se o malom gradu te su dva dana dovoljna za istražiti ga, upoznati ljude, kušati neke od slavonskih specijaliteta te uživati u prirodnim ljepotama grada i okolice. Slavonija je poznata po svojim specijalitetima, posebno mesnim i onim od riječne ribe. Tradicionalni fiš je u Slavonskom Brodu prvo čime će vas ponuditi u većini restorana. Međutim, ako se nađete tamo početkom ljeta odnosno srpnja kao što sam ja, baš u vrijeme kad se održava Fišijada, onda je to prilika za doživjeti i drugu stranu ovog specijaliteta. Naime, na ovom se događaju ekipe prijavljuju i natječu u pripravljanju fiša. Ovaj grad odlikuje kompleks gastro ponude, među kojom izdvajam restoran Antik gdje smo kolege i ja jeli platu s nekoliko vrsta mesa. U sklopu iste franšize postoje Kuća Piva i Pivska Soba. Sam naziv govori o čemu se radi. Budući da ja, nažalost, ne volim i ne pijem pivo, tamo sam samo pravila društvo kolegama. No svakome tko uživa u okusu piva više nego preporučujem ovo mjesto.

Umjetnost i kultura

U gradu je izrađen fenomenalan i ogroman 3D mural domaćeg autora, koji prikazuje rijeku i drvene mostove koji teku preko nje. To je mjesto na kojem je obavezno treba fotografirati, naravno iz određenog kuta kako bi se dobio 3D efekt. U gradu ima i drugih murala poput Ivaninih pejzaža, oslikanih u čast književnici Ivani Brlić Mažuranić. Na glavnom gradskom trgu nalazi se i Kuća Brlićevih, spomenik kulture, i unutar nje galerija u kojoj se često održavaju izložbe. Na gradskom nogometnom Stadionu Marsonia oslikan je mural s likom Maria Mandžukića kojeg je javnost najbolje upoznala kroz svijet nogometa u zadnjih nekoliko godina, a čiji je rodni grad upravo Slavonski Brod. Grad je poznat po slavonskoj glazbi kojom prednjači tamburica. Tim je povodom otvoren Muzej tambure. Govoreći o ovom instrumentu, preporučujem svakom posjetitelju, osobito ako je iz neke druge zemlje i nije ranije čuo zvuk tambure, da posluša svirku uživo. Odlična atmosfera koju domaći glazbenici gotovo uvijek stvore specifična je za ovaj kraj. Tvrđava Brod nalazi se u centru grada i stara je preko 300 godina. Nekoć je to bila vojna utvrda, a danas su unutar nje smještene neke škole i druge institucije te Galerija Ružić. 
 

Priroda

U neposrednoj blizini grada nalazi se privatni Zoološki vrt u vlasništvu obitelji Milec. To je osobito zanimljivo obiteljima s malom djecom budući da ovaj mali i netipičan Zoo ima neke vrlo egzotične vrste koje inače djeca mogu vidjeti samo na televiziji. Posebnost ovog zoološkog vrta je i u tome da obitelj skrbi i za ozlijeđene životinje te im pruža azil do ozdravljenja. U predgrađu, samo nekoliko kilometara od grada, smješteno je eko selo Salaš. Idealan je za izlete ili pak team buildinge. To je još jedna prilika za doživjeti slavonsko gostoprimstvo, no ne samo kroz hedonizam nego i neku konkretnu radnu aktivnost i to u prirodi. Naravno, svaki grad uz koji teče Sava ima šetnicu, pa tako i ovaj. Ono što sam primijetila je da je ovdje malo ljepša nego u drugim gradovima. Uređenu stazu prati drvored. Uređeno je i kupalište Poloj koje je ljeti puno kupača, a na kojem se kvaliteta vode navodi kao vrlo visoka. Postoje i bazeni za one koji ne mogu odoljeti rashladiti se za ljetnih vrućina, a ne preferiraju kupanje u rijeci. Od ostalih zanimljivih lokacija nedaleko grada izdvajam jezero Petnja. Okuženo je šumom, a posebno zanimljivi su sportovi na vodi poput veslanja koje je pristupačno i za potpune amatere, zatim nekoliko špilja, slapova i kanjon Pljuskara. 
 

Što još?

Jedan od najvećih događanja u gradu je Motorijada koja se održava tradicionalno svake godine i dovodi u grad velikane rock glazbe. Bajkeri iz cijele Europe cijelom gradu podižu adrenalin, a uz kombinaciju dobre glazbe i dobre hrane, nije čudno da je festival sve veći iz godine u godinu. Drugo i potpuno drugačije događanje, koje mene zanima puno više, je Festival pripovijedanja. To je za sada jedini takav festival u zemlji i volim ga budući da me umjetnička događanja uvijek privuku. Velika je zanimljivost da se simbolom grada smatra roda, zbog legendarne priče o rodi imena Malena i njezinom suputniku Klepetanu, koji joj se iz godine u godinu vraća. Ova simpatična, gotovo pa ljubavna priča poznata je diljem zemlje, a Malena je svoje gnijezdo napravila na ovom području. Tim povodom nedavno je izrađena pet metara visoka skulptura rode i postavljena na ulazu u grad. Ljubavne priče nikako ne mogu biti na odmet, a ako vas dočekaju već na ulazu u grad, šteta je ne okušati sreću i vidjeti što vas možda čega – unutar grada.
 

Slavonski Brod: Tvoja autobusna stanica

Autobusna karta od 10 kn
Broj linija iz Slavonski Brod 90
Broj autobusnih postaja u Slavonski Brod 1
Zemlja Hrvatska