Autobus za Zadar

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne stanice u Zadar

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Postoji 1 autobusna stanica u Zadar . Njenu lokaciju možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Zadar ! Ovisno o tome odakle putuješ, putovanje u Zadar uz FlixBus može koštati samo 2,00€/15,07kn!
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Zadar je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.
Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.
Autobusnu kartu do Zadar možeš kupiti već od samo 2,00€/15,07kn. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!

Zadar: Turističke informacije 

Zadar: opće informacije 

Budući da je smješten na izvrsnoj lokaciji otprilike na sredini Jadranske obale, te bogat mnoštvom sadržaja i netaknutom prirodom, Zadar je iz godine u godinu sve posjećeniji i popularniji, a razloga tome je mnogo. 

Među svjetski prepoznatljivim i najvećim gradskim atrakcijama dvije su instalacije na otvorenom prostoru koje su svakako prvo što treba vidjeti pri dolasku u ovaj grad.Najprije, to su Morske orgulje, instalacija uz samu obalu, koja funkcionira tako da zvuk proizvode valovi te je kao takva jedinstvena i privlači puno pozornosti. Neposredno uz orgulje nalazi se i druga atrakcija, Pozdrav Suncu, a čini ju kružna instalacija staklenih ploča, gdje se pomoću svijetla prikazuje Sunčev sustav koji komunicira s prolaznikom tako što danju upija sunčevu svjetlost koju projicira kada padne mrak. Time čini, osobito u kombinaciji sa zvukom orgulja i zalaskom sunca, nevjerojatan prizor kad god da se tamo zateknete. Sa Zadarskom rivom pruža se divan pogled na more i otoke te već spomenuti zalazak, a samu rivu okružuju palme i mediteranska flora što ju čini idealnim mjestom za opuštanje i rekreaciju. 

Zadar: znamenitosti 

Od nesvakidašnjih muzeja u Zadru vrijedi otići u Muzej iluzija, koji je zabavan svim generacijama posjetitelja, poigravajući se s njihovom percepcijom i osjetilima. Izloženi eksponati prikazuju iluzije, zrcala i holograme, kroz nekoliko neobičnih soba koje će svaka na svoj način zaintrigirati maštu posjetitelja. Zanimljiv je i Muzej stakla, koji sadrži ogromnu zbirku raznih staklenih predmeta te omogućuje zainteresiranim posjetiteljima i stjecanje dodatnih znanja o izradi stakla putem organiziranih staklarskih radionica. 

Za one koje više zanimaju atrakcije vezane za prirodni svijet, tu je Međunarodni centar za podvodnu arheologiju, u kojemu se rade mnoga istraživanja, a posjetitelji koji se bave ili žele baviti ronjenjem i imaju interes za podvodni svijet, mogu se također educirati ili usavršiti na nekom od tečajeva poput podvodne fotometrije, podvodne arheologije i slično. Dakako, tu su brojni drugi muzeji poput Etnografskog, Prirodoslovnog i Narodnog. 

Zadar: Kultura i povijest 

Jedna od najpoznatijih zadarskih plaža je Borik; pješčana i prikladna kako za plivanje, tako i za bavljenje morskim sportovima. Kolovare je šljunčana plaža u samome centru i vjerojatno najpopularnija među turistima. Za one koji vole skakati sa stijena ili naprosto uživati u sunčanju na ravnom i kamenitom tlu, možda je najbolji izbor plaža Punta Bajlo. Na većini plaža može se pronaći parking kao i mjesto u hladu, unajmiti opremu za morske sportove te odmoriti na nekoj od terasa beach barova ili restorana. 

S obzirom na to da je smješten na obali, Zadar nudi građanima i posjetiteljima vožnju posebnim narančastim čamcima na vesla koju voze takozvani barkajoli. Nema ih mnogo i nema ih u drugim gradovima. Isplati se provozati nekim od njih od jedne do druge gradske luke te pritom s mora razgledati divan mediteranski eksterijer. Vožnja na toj relaciji traje manje od dvije minute, no doista je posebna i preporučujem izdvojiti to vrijeme za ovakav ugođaj. Naravno, ako vam ova kratka vožnja ne bude dovoljna, možete se provozati nekoliko puta, no treba uzeti u obzir da u jedan čamac stane samo deset putnika. Zvanje barkajola tradicionalno se prenosi s generacije na generaciju i nije nimalo lako, budući da čamci voze svakodnevno od zore do sumraka. 

Zadar: Osobitosti grada 

Velika asocijacija na grad, čak i onima koji Zadar još nisu posjetili, sigurno je Crkva sv. Donata. Odlikuje ju prekrasna i vrlo specifična arhitektura, a u njoj se redovito održavaju razne manifestacije, osobito glazbenog tipa. Smještena je na zadarskom Forumu, odnosno glavnom trgu. Katedrala sv. Stošije, zaštitnice grada, najveća je crkva u Dalmaciji te još jedan prikaz arhitekture vrijedan posjeta. 

Na Trgu Pet bunara nalazi se, kao što mu i sam naziv kaže, pet bunara koji su nekoć osiguravali mještanima pitku vodu, a danas su gradski simbol koji čuva tradiciju i povijest. Najpoznatija gradska ulica, kojom se svakako treba prošetati i to, po mogućnosti, više puta, je Kalelarga odnosno Široka ulica. Prema riječima mještana, ne zna se točno gdje počinje i gdje završava. Nastala je gotovo prije nego je nastao sam grad onakav kakav je danas. Kalelarga je gradski simbol i mnogima prva asocijacija na Zadar te mjesto gdje su, osobito u turističkoj sezoni, uvijek prisutni gradska vreva i autentičan duh grada. 

Postoji još nekoliko detalja koje smo uočili i koji su nas iznenadili, poput najveće Sfinge u Europi, u gradskom parku naselja Brodarica, a za koju postoji legenda da ispunjava ljubavne želje. Upravo su u Zadru snimali neki dijelovi serijala Igra prijestolja pa je zanimljivo posjetiti i te lokacije. 

U Zadru se svakoga proljeća održava svjetski poznata utrka Wings for Life, kada grad posjeti na tisuće sportaša i rekreativaca iz cijeloga svijeta. Ljeti se odvija niz koncerata i festivala od kojih je najpoznatija Noć punog miseca, koja je kako glazbeni, tako i gastronomski te kulturno umjetnički događaj. Zanimljivi su također Festival piva i Festival smokava, brojna kazališta na otvorenom te glazbeni festivali svih žanrova. Premda se radi o obalnom gradu najaktivnijem upravo u ljetnim mjesecima, posjetiti Zadar u bilo koje doba godine neće biti loš izbor.

Autobusi za Zadar

Pronađi najjeftinije autobuse za Zadar

Za jeftine karte do Zadar, nema boljeg načina putovanja od FlixBusa. Kupnja autobusne karte za Zadar uz FlixBus ne može biti jednostavnija. Karte za Zadar možeš kupiti već od 2,00€/15,07kn , ovisno o raspoloživosti! Svakako uvijek kupi unaprijed i putuj izvan sezone ako možeš. Ne zaboravi preuzeti i pohraniti besplatnu aplikaciju FlixBus na svoj telefon u kojoj možeš pronaći najbolje ponude, lakše upravljati rezervacijom i biti u toku s informacijama o svom putovanju. Uz aplikaciju pri ruci, također nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču.

Zašto putovati u Zadar s FlixBusom

Ne može biti lakše doći do Zadar uz FlixBus! Zadar je povezan s 113 gradova autobusom, pa ćeš se snaći brže nego što kažeš "Flix". Putovanje u Zadar možeš jednostavno rezervirati osobno kod naših agenata za prodaju karata ili u autobusu, ili online putem web stranice ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji; gdje platiti kreditnom karticom, PayPalom ili Google Payom. Odabirom FlixBusa znaj da putuješ u Zadar na ekološki prihvatljiv način i pomažeš smanjiti utjecaj emisije CO₂ u prometu, a možeš podržati i našu viziju za još boljom održivošću nadoknadom svoje emisije CO₂ prilikom kupnje karte.

Usluge u autobusu

Sve spremno za putovanje u Zadar? Ne zaboravi rezervirati svoje sjedalo unaprijed za najbolje iskustvo putovanja! Ovisno o dostupnosti, možeš birati između klasičnog, sjedala uz stol ili panoramskog sjedala ili rezervirati dodatno sjedalo uz svoje ako ti je potreban dodatni prostor. Također možeš ponijeti jedan komad ručne prtljage i jedan komad putne prtljage besplatno . Na kraju, udobno se smjesti i uživaj u besplatnom Wi-Fiju, dodatnom prostoru za noge, utičnicama i toaletu.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti