hero image

Autobus iz i u Pula

Putovanja u vrijeme COVID-19

Sve trenutne informacije o autobusnim linijama.
Više informacija

Sigurnosne mjere

Visoki standardi higijene za tvoju sigurnost i udobnost prilikom putovanja.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici

Popularne autobusne rute Autobusne postaje Gradski vodič

Autobusne stanice u Pula

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Pula (autobusni kolodvor)

Otkrij sve destinacije

Izaberi neku od više od 2.500 destinacija u 37 zemalja.

Istraži kartu
Pula: Brze informacije
Izravno dostupni gradovi

40

Broj autobusnih postaja

1

Država

Hrvatska

Ekološko putovanje?

Da

Pula: Turističke informacije

Pula: opće informacije

Pula je turističko i kulturološko središte Istre, grad star preko 3000 godina, oaza plaža i festivala. Gotovo svako putovanje Pulom kreće od Pulske Arene koja je ujedno i simbol grada, mjesto koje se vidi s ceste čak i ako ste samo u prolazu, jedan od preostalih svjetskih koloseuma. Ova antička građevina izvrsno je očuvana od 1. stoljeća do danas te je često upravo ona to što brojne posjetitelje dovodi u Pulu. Unutar nje se nalazi Arheološki muzej Istre, a često se prostor koristi za razne kulturno umjetničke događaje poput festivala, koncerata i drugo. Arena je najlepša noću kada ju uz mjesečinu osvjetljava mnoštvo reflektora iz svih kuteva. Šetnjom preko Giardina dolazi se do samog srca grada, Zlatnih vrata (Slavoluk Sergijevaca) koja čine ulaz u Ulicu Sergijevaca, poznatiju kao Prvomajsku ulicu – odnosno ulicu za shopping. Odmah uz Zlatna vrata je Uliks, meni jedan od najdražih kafića. Dobio je ime po knjizi Jamesa Joycea čija se statuta nalazi na terasi kafića i često se prolaznici fotografiraju upravo tamo. Preporučujem kušati rum-punč koji je popularno piće čak i ljeti, ili najgušću i najukusniju toplu čokoladu preko dana, a Martini Bianco uvečer. Ulica Sergijevaca vodi do Foruma na kojem se nalazi Augustov hram, rimski hram u kojem su danas izložene skulpture. Na Pulskom Forumu je izvrstan „bar za umjetnike“ Cvajner – mjesto koje je istovremeno kafić i galerija. Šetnju možete nastaviti pulskom Rivom do glavne Trajektne luke, uz niz brodica i pogledom na ribare koji tamo nerijetko sortiraju svoj ulov. Ako pak odlučite ostati uživati u uskim kamenom popločenim uličicama, Kandlerova ulica koja je također ulica umjetnika, restorana i suvenira od Foruma vodi do gradske knjižnice i Titovog parka. U tom se parku svakodnevno okuplja mlađa generacija, a svega stotinjak metara dalje završen je kružni obilazak najužeg centra grada te se ponovo izlazi pred Arenu.

Pula: znamenitosti

Pula nije grad kojeg odlikuje buran noćni život, ima svega nekoliko klubova od kojih je najpopularniji Uljanik, nazvan po istoimenom brodogradilištu. Klub je to alternativne i moderne glazbene scene no okuplja ljude svih generacija, čak povremeno organizira i tzv. „susrete generacija“ za one koji su odavno napustili školske klupe, a uz rock 70-ih i 80-ih u kojem ponovo ovdje mogu uživati. Za večernje izlaske popularnije su svirke na otvorenom, osobito ljeti kada uz Arenu koja ugošćuje najpoznatija svjetska glazbena imena i poznati Kaštel postaje mjesto svakodnevnih koncerata, uglavnom domaćih glazbenika. Kaštel čine ostatci nekadašnje Mletačke utvrde, a u neposrednoj blizini nalazi se ostatci Malog rimskog kazališta iz 1. stoljeća. Sa vrha Kaštela pruža se pogled na veći dio grada. U blizini su mnogi muzeji poput Povijesnog i pomorskog, Arheološkog muzeja Istre, Sveta srca, Galerija Makina itd.

Pula je grad festivala. Najpoznatiji je Pula Film Festival koji svakoga srpnja donosi u grad iznimno kvalitetne filmove i gdje posjetitelji uživaju u filmu pod zvijezdama, unutar zidina koloseuma, nekoliko dana za redom. Na Kaštelu se također svakoga ljeta prikazju filmovi na otvorenom, u nešto intimnijoj atmosferi nego što je to u Areni. Glazbeni festivali poput Outlooka, Seasplasha i Dimensionsa već su kultni te u vrijeme kada se neki od njih održava grad okuplja široke mase uglavnom mlađe generacije, iz svih dijelova svijeta. Također, jedno od događanja kojim se ovaj grad može pohvaliti je Visualia Festival odnosno festival svijetla, koji na nekoliko lokacija u gradu postavlja svjetlosne instalacije te igrama svijetla pretvara grad u spektakulatno mjesto. Budući da je Pula nekada bila vojni grad, ispod razine zemlje nalazili su se hodnici, prolazi i tajna skrovišta, koja su danas pretvorena u podzemnu turističku atrakciju, tzv. Zerostrasse. Ljeti se ondje na mnogo nižim temperaturama nego što je vanjska mnogi dolaze rashladiti i pritom uživati u nekoj od postavljnih izložbi, dok se zimi održavaju razni partiji i glazbena događanja.

Pula: Kultura i povijest

Odlazak u Pulu za mnoge podrazumijeva prije svega odlazak na more. Specifičan je po tome što se niti jedna plaža ne nalazi blizu centra grada te je potrebno nekoliko minuta vožnje, odnosno duža šetnja. Meni je osobno najdraža plaža Havajska, koja odlikuje plavozeleno more. Jedna od najpopularnijih turističkih plaža je Ambrela, dok lokalni biraju one s manje gužve kao što su Zlatne stijene. Najprikladnije za obitelji s malom djecom svakako je Gortanova uvala. Sve se nalaze u neposrednoj blizini jedna drugoj. Pula je poznata po izuzetno visokim temperaturama mora u zadnjih nekoliko godina, koje ljeti sežu do čak 28 °C. Za malo drugačiji odmor preporučujem vožnju kajacima, pedalinama ili čak parasailing za one hrabrije. Kajakom je najljepše obići Galebove stijene, jednu od meni osobno najljepših plaža, te špilju u koju se može „uploviti“ upravo na ovaj način. I dok se, međutim, ovim aktivnostima može pohvaliti gotovo svaki veći obalni grad, jedna od rijetkih atrakcija koje ima samo Pula je Underwater park Verudela. To je podvodni park namijenjen za hodanje po dnu mora u specijalnom odijelu, dok ste okruženi ribama i drugim morskim stvorenjima. Potpuno je sigurno i bezopasno, a zasigurno i jedno od najposebnijih iskustva koje ćete ikada doživjeti. Na Verudeli je i predivan beach bar Zeppelin, koji pruža pravu tropsku atmosferu svega nekoliko metara od mora. Nedaleko je i adrenalinski park zanimljiv kako djeci, tako i odraslima, u kojemu se nalazi i manji zipline.

Pula: noćni život

Za ukusan i jeftin obrok u gradu preporučujem Q Time, restoran u samom centru grada sa čije se terase pruža pogled na Zlatna vrata i Giardine. Uz izvrsnu ponudu i uslugu ima i vrlo pristupačne cijene. Također, Old Captain restoran u samom centru ima izvrsnu pizzu te osoblje, a na njega se nadovezuje i Old City Pub, mjesto popularno za večernje izlaske. Svega nekoliko kilometara južno od grada je Rt Kamenjak. Kamenjak je poluotok sa prekrasnim plažama, najčišćim morem, mjesto za avanturističke sportove. Meni je najdraži Safari bar, mjesto protkano mnoštvom bambusa, okruženo morem, koje nudi izvrsnu sangriju i generalno fenomenalnu atmosferu. Nedaleko Pule su Brijuni, jedan od najljepših nacionalnih parkova poznat brojim biljnim i životinjskim vrstama, poznat i kao nekadašnja rezidencija Maršala Tita. Otočić koji je kao stvoren za duža kampiranja, ali i jednodnevne izlete je Fratarski otok. Miris borovine i netaknute plaže te neopisivo lijep zalazak sunca čine ga omiljenim otočićem onih koji uživaju u miru i izležavanju na plaži. Također, otočić Levan je idealan za vikend izlete i odmak od gradske svakodnevnice. Do oba u ljetnjoj sezoni voze barke po vrlo povoljnoj cijeni. Premda sam doživjela Pulu tijekom svih godišnjih doba i svako od njih ima dvoju čar, preporučujem ju posjetiti u ljetnim mjesecima, djelomično zbog uživanja u toplom moru, a djelomično zbog mnogih događanja koja se odvijaju na otvorenom i to upravo u ljetnim mjesecima. Svakoga bi put ponekad trebao nanijeti u Istru, a tada upravo Pula postaje sinonim za Istru.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti