Autobus iz i u Verona

Putovanja u vrijeme COVID-19

Sve trenutne informacije o autobusnim linijama.
Više informacija

Sigurnosne mjere

Visoki standardi higijene za tvoju sigurnost i udobnost prilikom putovanja.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne stanice u Verona

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Verona (Porta Nuova)

Otkrij sve destinacije

Istraži kartu
Verona: Brze informacije
Izravno dostupni gradovi

123

Broj autobusnih postaja

1

Država

Italija

Ekološko putovanje?

Da

Verona: Turističke informacije

Verona: opće informacije

Za Veronu većina ljudi je prvi put čula kroz vjerojatno najpoznatiji svjetski roman Romeo i Julija, napisan od velikog engleskog pisca Williama Shakespearea. Diljem svijeta, svi su očarani njihovom velikom, ali tragično završenom romansom. Tako inspirirani ovom velikom ljubavlju hrle u prekrasnu Veronu kako bi posjetili sva mjesta koja se u knjizi spominju. Jedno od glavnih odredišta svakako je Casa di Giulietta, to jest Julijina kuća. Tamo možete vidjeti balkon na koji se Romeo penjao svake noći i gdje bi ga Julija dočekivala. Također u dvorištu kuće nalazi se Julijin kip koji je poseban po tome što po legendi, osobu koja dotakne Julijinu desnu dojku pratit će sreća u ljubavi do kraja života, a u slučaju da grudi dotakne žena također postoji mogućnost da će joj grudi narasti do željene veličine. Hoće li se legenda ostvariti i vama, provjerite sami. Također, postoji nekoliko tradicija koje su vezane za ovo mjesto. Jedna od tradicija je napisati ljubavno pismo i položiti ga na željeno mjesto ispod Julijinog balkona. Druga tradicija je napisati svoje ime i ime vaše ljubavi na Julijin zid, a treća tradicija je napisati vaša imena na lokot i prikvačiti ga na ogradu kuće. Sve tri tradicije trebale bi vam donijeti vječnu ljubav.

Verona: znamenitosti

Verona je grad prepun povijesti pa stoga ne čudi da grad sadrži veliku količinu povijesnog nasljeđa. Tijekom povijesti, kao i mnogi europski gradovi, promijenila je mnogo vladara koji su utjecali na njenu izgradnju i planiranje. Već 89. godine prije Krista nalazila se u sastavu Rimskog Carstva i tada je postavljen temelj današnje Verone. Rimljani su joj definitivno podarili najznačajniju građevinu od svih, rimsku Arenu (Arena di Verona). Nakon Rimljana našla se u sastavu Franačke države od 774. godine i za vrijeme Karolinga doživljava novi povijesni procvat. Od 1136. postaje samostalnom neovisnom republikom što traje sve do 1387. godine kada je zauzimaju Mlečani. Nakon nekoliko stoljeća provedenih pod Venecijom, osvajaju je Francuzi no nakon velikog antifrancuskog ustanka našla se u sastavu Kraljevine Italije. U sklopu ujedinjene Italije bila je svega 9 godina, nakon čega ju osvaja Napoleon, a nakon njegovog pada našla se u sklopu Austrije. 1866. godine ponovno se vraća Kraljevini Italiji i u sklopu ujedinjene Italije nalazi se i dan danas. Svi Veronini vladari ostavili su popriličan trag na njezinoj arhitekturi pa stoga ne čudi da se u gradu može pronaći građevina iz svakog razdoblja njene povijesti i različitih arhitektonskih stilova, od antičkih rimskih, do srednjovjekovnih talijanskih te srednjoeuropskih iz 19. stoljeća.

Verona: Kultura i povijest

Najznačajnija znamenitost Verone je zasigurno rimska Arena, to jest Arena di Verona. Sagrađena je u 1. stoljeću i po veličini je treća po redu, odmah iza rimskog Koloseja i amfiteatra u Capui. Veronska arena je danas jedan od najočuvanijih rimskih amfiteatara u svijetu i u njoj se redovito održavaju koncerti velikih svjetskih zvijezda te ostalih istaknutih glazbenika. Vrijedi spomenuti da se Arena nalazi na trgu Bra (Piazza Bra) koji je savršeno mjesto za popiti kavu i pojesti kolač sa savršenim pogledom na samu Arenu. Od ostalih rimskih znamenitosti tu su Augustovo kazalište (Augusteo) koje je također sagrađeno u 1. stoljeću no danas su od zgrade ostali samo ostaci. Dio veronskih znamenitosti od 1997. godine nalazi se na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine pod upisanim imenom Stara jezgra Verone. Neke od znamenitosti koje se nalaze na tom popisu su Gavijev slavoluk (Arco dei Gavi) koji potječe iz 1. stoljeća, Porta Borsari, jedna od vrata nekadašnjih rimskih zidina, utvrda-palača Castelvecchio, bazilika San Lorenzo sa svojom veličanstvenom unutrašnjošću te crkva San Fermo Maggiore (Chiesa di San Fermo Maggiore). Također vrijedi posjetiti mjesto koje nudi najbolji pogled na grad s visine. Torre dei Lamberti je toranj visok 84 metra s kojeg se pruža pogled od kojeg zastaje dah. Toranj je sagrađen davne 1172. godine, a u njemu se nalaze dva zvona, jedno otkucava sate, a drugo je u prošlosti signaliziralo stanje pripravnosti i pripremu za ratna zbivanja.

Verona: noćni život

Verona se nalazi na rijeci Adige koja svojom vijugavom trasom presijeca grad na dva dijela. Preko rijeke uzdiže se 11 mostova, a krenuvši od sjevera to su Ponte Catena, Ponte Risorgimento, Ponte di Castelvecchio, Ponte della Vittoria, Ponte Garibaldi, Ponte Pietra, Ponte Nuovo, Ponte della Navi, Ponte Aleardo Aleardi, Ponte San Francesco te zadnji, željeznički most. Po mnogima, najljepši i najznačajniji most je Ponte di Castelvecchio koji se nalazi pored istoimene utvrde-palače Castelvecchio i građen je u istom stilu od cigle. Najstariji most je Ponte Pietra koji je sagrađen za vrijeme Rimskoga carstva. Nedaleko od Verone, nalazi se najveće talijansko jezero, Lago di Garda. Jezero je jedno od najpopularnijih izletišta sjeverne Italije što ne čudi jer svojom ljepotom već stoljećima oduševljava generacije Talijana i njihovih posjetitelja. Uz Gardsko jezero nalaze se mnoge vile i kuće za odmor, a uz njegove obale smjestio se i antički grad Sirmione, mali šarmantni gradić prepun hotela, restorana i trgovina. Nedaleko od Sirmiona nalazi se i zabavni park Gardaland, jedan od najpoznatijih zabavnih parkova u Europi. Do jezera je vrlo lako doći i postoji nekoliko opcija kako stići iz Verone. Najbrža opcija je vlakom s obzirom na to da postoji direktna veza Verone i jezera, a drugi popularni izbor je prijevoz busom. Postoji nekoliko direktnih linija koje povezuju Veronu s jezerom stoga svakako vrijedi posjetiti Lago di Garda barem na jedan dan.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti