Autobus za Varaždin

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne stanice u Varaždin

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Postoji 1 autobusna stanica u Varaždin . Njenu lokaciju možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Varaždin ! Ovisno o tome odakle putuješ, putovanje u Varaždin uz FlixBus može koštati samo 1,50€/11,30kn!
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Varaždin je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.
Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.
Autobusnu kartu do Varaždin možeš kupiti već od samo 1,50€/11,30kn. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!

Varaždin: Turističke informacije 

Varaždin: opće informacije 

Kada posjetiti Varaždin? Najbolji bi odgovor bio – uvijek. No, postoje određena razdoblja kada uobičajenoj gradskoj atmosferi razne manifestacije daju dodatnu čar. 

Među najpoznatijim festivalima ne samo u Varaždinu, nego i u Hrvatskoj, zasigurno je Špancirfest. Ulični je to festival koji kroz nekoliko dana krajem svakoga ljeta pretvara Varaždin u mjesto iz bajke. Jedan je od najljepših i najoptimističnijih festivalskih događanja uopće, budući da pretvara gotovo svakog posjetitelja u nasmijanog i rasplesanog, djelujući poput kakvog eliksira koji svakome tko se nađe u blizini slika osmijeh na licu. Na festivalu se na svakom prikrajku može uživati u glazbi, predstavama i izložbama, dok publiku zabavljaju razni mađioničari, akrobati, klaunovi i drugi zabavljači. Svaku se večer održava nekoliko koncerata, a velika gastronomska ponuda je također bitan faktor cijele ove manifestacije. 

Početkom proljeća u gradu se održava Tjedan smijeha – još jedna od manifestacija koja unosi u grad jednu posebnu atmosferu. Radi se o kazališnom festivalu, gdje mnoštvo gostujućih kazališta iz svih krajeva izvodi komedije u kojima publika uživa. 

Varaždin je poznat kao grad baroka. Poseban događaj kojim se to obilježava su Varaždinske barokne večeri, festival klasične glazbe popraćene baroknom kostimografijom, hranom, dizajnom. Odražava se na nekoliko lokacija po gradu, uz izvedbe ansambala i orkestara, dok sam program prate prikladne izložbe, promocije knjiga i druga događanja. Drugi zanimljiv i značajan glazbeni festival je Festival letećih gitara koji ugošćuje poznata glazbena imena, a sadrži i druga događanja vezana za gitare poput radionica. Namijenjen je svima koji vole kako gitare, tako i glazbu općenito. 

Priče varaždinskih dvorišta na istoimenom festivalu otkrivaju jednu nesvakidašnju ljepotu intimnijih zakutaka grada. Dvorišta nisu samo za razgledavanje nego se na njima tijekom festivala odvija niz događanja. 

Varaždin: znamenitosti 

Grad je poznat po mnoštvu crkava, palača i muzeja. Najprije Muzej anđela, jedinstveni muzej koji sadrži najrazličitije eksponate vezane za anđele. To su slike, skulpture, instalacije, priče… osim stalnog postava, održavaju se razna posebna događanja, tijekom cijele godine. 

Gradski muzej u samom je centru grada, pokriva gotovo sva područja po svojim odjelima te se sigurno može pronaći nešto što će zainteresirati baš svakog posjetitelja; od povijesti, preko arheologije, do etnografije. 

Grad je pun građevina iz vremena baroka i to do danas fenomenalno očuvanih. Među najistaknutijim građevinama je Dvorac Keglović, u kojem je danas znanstveni odjel HAZU-a. Iako su sve palače lijepe na svoj način, uz nekoliko njih se zaista isplati prošetati. To su Palača Erdody te Palača Prašinski, danas muzejski prostor, prepoznatljiva po specifično oslikanim vanjskim zidovima. 

Gradska straža Varaždina kulturna je baština i nosi naziv Purgari, a čiji član može postati samo osoba koja je rođena u Varaždinu. Smjena straže održava se od kasnog proljeća do jeseni subotom prijepodne i vrlo je atraktivna prolaznicima, kako vizualno, tako i zbog svog povijesnog značenja. 

Budući da je poznat i kao grad obrta, u Varaždinu se nalaze Cimeri, odnosno ploče koje su nekoć visile na ulasku u obrtničke radnje. Danas su postavljene četiri replike istih kako bi održavali uspomenu na to vrijeme. Nose nazive „Železni čovek“, „Kornjača“, „Potkova“ i „Sirena“, a nalaze se na gradskim trgovima. 

Varaždin: Kultura i povijest 

Od specijaliteta treba probati Varaždinski klipić, pecivo čija je receptura stara gotovo 200 godina. Izrađuje se ručno, izvrsnog je okusa i teksture, a sastojci i dimenzije klipića točno su određeni i definirani. Uvijek su svježi i primamljivog mirisa te je mala vjerojatnost da ćete pojesti samo jedan. Ovo je pecivo postalo svojevrsni brand, zaštićeno i prepoznatljivo za ovaj kraj, a popularno i na puno širem području. 

Najpoznatija slastica je torta Grofica Marica; može se kušati u istoimenoj gradskoj kavani, a dobila je ime po poznatoj opereti.  

Varaždin: noćni život 

Šetalište Vatroslava Jagića je gradski park smješten u samome centru.Travnate te površine i drvoredi su idealno mjesto za odmor na svježem zraku, a puno cvijeća jednu posebnu ljepotu, posebno ljeti kada je sve zeleno. 

Pri posjetu Varaždinu ili njegovoj okolici, svakako bi trebalo otići i u Dvorac Trakošćan. Nalazi se u neposrednoj blizini grada i jedan je od najljepših hrvatskih dvoraca. Uz dvorac je smještena park šuma s jezerom te je odlazak na izlet tamo idealan za parove, obitelji te sve ostale koji vole prirodu, ali i arhitekturu. Ima nekoliko stoljeća dugu povijest o kojoj možete i ne morate znati mnogo da biste uživali vozeći se čamcima po jezeru ili opuštajući okruženi mirisom prirode. 

Varaždin je pun cvijeća, biciklista, smijeha. Njegove ulice rijetko su kada prazne, njegovi su mještani rijetko kada uzrujani ili neljubazni. Kao posjetitelj se svatko, vjerujem, može brzo i lako stopiti s tom ugodnom atmosferom. Slovi kao jedan od ljepših hrvatskih kontitentalnih gradova te bi svaku priliku za posjet bilo mudro iskoristiti. 

Autobusi za Varaždin

Pronađi najjeftinije autobuse za Varaždin

Za jeftine karte do Varaždin, nema boljeg načina putovanja od FlixBusa. Kupnja autobusne karte za Varaždin uz FlixBus ne može biti jednostavnija. Karte za Varaždin možeš kupiti već od 1,50€/11,30kn , ovisno o raspoloživosti! Svakako uvijek kupi unaprijed i putuj izvan sezone ako možeš. Ne zaboravi preuzeti i pohraniti besplatnu aplikaciju FlixBus na svoj telefon u kojoj možeš pronaći najbolje ponude, lakše upravljati rezervacijom i biti u toku s informacijama o svom putovanju. Uz aplikaciju pri ruci, također nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču.

Zašto putovati u Varaždin s FlixBusom

Ne može biti lakše doći do Varaždin uz FlixBus! Varaždin je povezan s 60 gradova autobusom, pa ćeš se snaći brže nego što kažeš "Flix". Putovanje u Varaždin možeš jednostavno rezervirati osobno kod naših agenata za prodaju karata ili u autobusu, ili online putem web stranice ili u besplatnoj FlixBus aplikaciji; gdje platiti kreditnom karticom, PayPalom ili Google Payom. Odabirom FlixBusa znaj da putuješ u Varaždin na ekološki prihvatljiv način i pomažeš smanjiti utjecaj emisije CO₂ u prometu, a možeš podržati i našu viziju za još boljom održivošću nadoknadom svoje emisije CO₂ prilikom kupnje karte.

Usluge u autobusu

Sve spremno za putovanje u Varaždin? Ne zaboravi rezervirati svoje sjedalo unaprijed za najbolje iskustvo putovanja! Ovisno o dostupnosti, možeš birati između klasičnog, sjedala uz stol ili panoramskog sjedala ili rezervirati dodatno sjedalo uz svoje ako ti je potreban dodatni prostor. Također možeš ponijeti jedan komad ručne prtljage i jedan komad putne prtljage besplatno . Na kraju, udobno se smjesti i uživaj u besplatnom Wi-Fiju, dodatnom prostoru za noge, utičnicama i toaletu.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti