Autobus za Genova

Udobnost u autobusu

Naši autobusi imaju prostrana i udobna sjedala, WC, Wi-Fi i utičnice.
Usluge u našim autobusima

Zdravlje i sigurnost

Čuvajte sebe i druge dok putuješ s nama.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici


Autobusne postaje - Genova

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Otkrij sve destinacije

Često postavljana pitanja

Nudimo nekoliko načina plaćanja za sigurnu kupnju tvoje karte. Možeš izabrati između kartičnog plaćanja, Paypala, Google Paya i mnogih drugih. Kad dodješ u odjeljak plaćanja, moći ćeš vidjeti sve dostupne opcije i odabrati željenu. Ako imaš poteškoća s plaćanjem, pronađi odgovor na našoj stranici za pomoć u vezi plaćanja. Ako autobusnu kartu kupiš u vozilu ili na prodajnom mjestu, također imaš mogućnost plaćanja gotovinom.
Autobusnu kartu do Genova možeš kupiti već od samo 2,99 €. Kartu najjednostavnije možeš kupiti na ovoj stranici ili u aplikaciji. Kupi na vrijeme za najbolju cijenu!
Postoje 4 autobusne stanice u Genova. Stanice su Genoa (Piazza Acquaverde), Genoa Airport, Genova (Piazza della Vittoria), Genova (Fanti d'Italia / Principe autobusni kolodvor) , a njihove lokacije možeš pronaći na karti na ovoj stranici.
Putovanje autobusom je jedno od najpovoljnijih načina putovanja, a FlixBus je među najjeftinijim opcijama za putovanje u Genova ! Ovisno o tome odakle putuješ, putovanje u Genova uz FlixBus može koštati samo 2,99 €!
Korištenje FlixBus karte za putovanje u Genova je jednostavno! Ako je karta kupljena online, putem e-pošte primit ćeš PDF potvrdu koja sadrži QR kod koji služi kao tvoja autobusna karta. Ako je karta kupljena putem FlixBus aplikacije, karta se automatski pohranjuje u aplikaciji. U oba slučaja nema potrebe ispisivati kartu: jednostavno je pokaži vozaču, ukrcaj se u autobus i udobno se smjesti.

Genova: Turističke informacije

Genova: opće informacije

Genova je glavni grad talijanske regije Ligurije. Sa svojih 600 tisuća stanovnika, ona je šesti grad po veličini u Italiji. Nalazi se na izrazito nepogodnom planinskom terenu pa imate dojam kao da su sve zgrade nabacane jedne na druge. Moram priznati da me je grad jako podsjetio na našu Rijeku, siguran sam da će i vas prilikom vaše posjete. Luka Genova je druga po količini prometa na Mediteranu, odmah nakon obližnje francuske luke Marseille. Nekada je Genova bila pomorska i trgovačka velesila kojoj su glavne konkurencije bile Venecija i Dubrovačka Republika. Zbog te svoje slavne povijesti Genova je poznata i pod nazivom „La superba“ („Vrhunska“). Mnogi imaju dojam kada stignu u Genovu da je zbog njezinog stila gradnje ona bila pod Mletačkom vlašću. Kada ste u Genovi nemojte to ni spomenuti jer ćete vjerojatno dobiti „jezikovu juhu“. Genova je oduvijek bila samostalan grad koji se razvijao na svoj način i po svojim pravilima. Ovaj jedinstven grad se također može pohvaliti gotovo svime – prepuna je dobre glazbe i vrhunskih glazbenika, umjetnost je na svakom koraku, ima bogatu gastronomiju te izuzetno zanimljivu i slavnu povijest. U novije vrijeme, Genova se može pohvaliti i titulom Europskog glavnog grada kulture za 2004. godinu.

Genova: znamenitosti

Dolaskom u Genovu budite spremni na učestalu uporabu fotoaparata. Svaki ugao i svaka ulica ovoga grada skriva obilježja koja i dan danas odišu svojim povijesnim čarima. Znamenitosti bez kojih obilazak ne bi bio potpun se nalaze na glavnom trgu Piazza De Ferrari. Ovdje se nalaze zgrada Opere i Duždeva palača te kuća u kojoj se rodio slavni pomorac Kristofor Kolumbo. Duždeva palača odiše pravom elegancijom i ponos je grada Genove. Katedrala svetog Lovre nalazi se u blizini trga i napravljena je prepoznatljivim romaničko-renesansni stilom. Također, sve ostale crkve i bazilike građene su romaničkim stilom, osim Santissima Annunziata del Vastato koja je građena u baroknom stilu. Genova ima oko 80 tisuća četvornih metara javnih parkova. Posebno vrijedi istaknuti predivan park Villetta Di Negro koji se nalazi u centru grada te pruža predivan pogled na povijesnu jezgru. Ulaskom u park imat ćete dojam da ste se vratili u vrijeme antičkog Rima i njihove raskošne terme s pokojim mozaikom. Također, u Genovi ima mnogo vila i palača koje stvaraju raj za sva vaša osjetila poput Palazzo del Principe, Villa Doria i drugih. Ostale znamenitosti koje možete vidjeti i posebno su zanimljive su Porto antico, stara luka pretvorena u moderni tržni centar te drugi najveći europski akvarij "Bigo i Bolla ". U staroj luci se nalazi i antički spomenik La Lanterna kojega također vrijedi vidjeti.

Genova: Kultura i povijest

Ne zna se točno tko je osnovao prvi grad na prostoru Genove, no dokazi upućuju na to da su ovdje nekada obitavali stari Grci što znači da je ovdje bila jedna od njihovih kolonija. Neki smatraju da je ovdašnja luka puno starija i da su je prvi koristili Etruščani. Kako god bilo, pravi razvitak i probitak Genove u pomorsku velesilu dogodio se nakon 1100. godine kada je postala samostalan grad-država. Uslijedio je uspon u trgovini, bankarstvu i brodogradnji te je ubrzo postala dominantna sila na Sredozemlju. Republika Genova imala je totalnu kontrolu nad Tirenskim morem, a uslijed saveza s Bizantom proširila je svoj utjecaj i na Crno more i Krim. Držala je kolonije na Bliskom istoku, sjevernoj Africi, na Siciliji i na Egejskom moru. Nakon dolaska kuge u Europu, njezin utjecaj počinje slabiti i zaoštrava se rat s Venecijom. Najpoznatiji stanovnik Genove zasigurno je Kristofor Kolumbo. Nakon otkrića Amerike za Španjolsku, donirao je dio svoje nagrade banci San Giorgio kako bi ga oslobodila poreza na hranu. Za to vrijeme Genova je postala španjolska satelitska država i mnogi stanovnici Genove su se obogatili. No, nakon što se svjetska trgovina preselila na Atlantik i novi svijet, njezina moć opada te, usled ratova i pritiska, gubi većinu teritorija.

Genova: noćni život

Svakako vrijedi obići najljepšu ulicu u Genovi, Via Garibaldi. Ona se od 2006. godine nalazi po zaštitom UNESCO-a, a okružena je divnim povijesnim vilama i kućama. Također, u nekima se nalaze i muzeji i svakako vrijedi posjetiti barem jedan. Ono što se obavezno u Genovi mora doživjeti je pogled s nekog od brojnih vidikovaca. Tek tada ćete doživjeti istinsku ljepotu ovoga grada, plus zabilježite sve prigodnom fotografijom koju ćete uvijek gledati u svom stanu i prisjećati se posjeti Genovi. Uvečer obavezno otiđite do nekog kafića ili lounge bara. Iza 18h naručite aperitivo i uz njega ćete dobiti dovoljno besplatne hrane da vam zamijeni večeru. Posjet Italiji, pa tako ni Genovi nije kompletan bez kušanja njihovog slavnog sladoleda ili, kako ga oni zovu, gelato.. Zasigurno nećete ostati razočarani. Posjetite neki od muzeja u gradu. Preporučam Muzej orijentalnih umjetnosti Edoardo Chiossone u sklopu kojeg se nalazi jedna od najvećih kolekcija orijentalne umetnosti. U Genovi se također nalaze i očuvane srednjovjekovne zidine. Ima ih iz nekoliko vremenskih razdoblja, najstarije su one iz 9. stoljeća, a najnovije su Nove zidine (Mura nuove) izgrađene početkom 17. stoljeća u dužini od 20 kilometara.

Autobusi za Genova

Pronađi najjeftinije autobuse za Genova

Tražiš povoljne karte za Genova ? Na raspolaganju su ti autobusi za Genova već od samo 2,99 € – a možeš uštedjeti još više ako kupiš kartu online unaprijed. Bilo da dolaziš u grad na dan ili tjedan, uskoči i uživaj u putovanju sa stilom uz naš besplatni Wi-Fi i prostrana sjedala. Lako je kupiti kartu uz opcije kupnje koje odgovaraju svima. Kupi online, osobno na prodajnom mjestu ili putem naše FlixBus aplikacije. Aplikaciju također možeš koristiti za upravljanje rezervacijom do putovanja, a ona će također služiti kao tvoja karta – jednostavno je pokaži svom vozaču prilikom ukrcaja u autobus. Za najjeftinije karte kupi kartu unaprijed putem aplikacije – što ranije kupiš, to će tvoja karta biti jeftinija!

Zašto putovati u Genova s FlixBusom

FlixBus je najpovoljniji i najjednostavniji način za putovanje u Genova.Postoji 4 autobusnih stanica u Genova i možeš do njih doći iz 148 grada . Provjeri na FlixBus mreži je li i tvoj grad povezan! Rezervacija autobusne karte s FlixBusom vrlo je jednostavna: možeš izabrati između nekoliko različitih načina plaćanja, kao što su kreditna kartica, Paypal, Google i Apple Pay. Platiti možeš sigurno online, u besplatnoj FlixBus aplikaciji ili u gotovini ako putuješ ne planirano. Osim toga, ne zaboravi da je putovanje autobusom jedno od ekološki najprihvatljivijih opcija, jer možeš smanjiti utjecaj emisije CO₂ u prometu i pomoći u očuvanju planeta kompenzacijom CO₂ kod kupnje karte!

Usluge u autobusu

Putovanje u Genova je vrlo ugodno iskustvo: kada se ukrcaš u svoj FlixBus, možeš se udobno smjestiti, opustiti i uživati u našim uslugama u autobusu. Naši autobusi opremljeni su toaletima i utičnicama, a kako bi tvoje iskustvo bilo još ljepše, nudimo besplatni Wi-Fi. Voliš li inače putovati i promatrati krajolik kroz prozor? Prilikom kupnje karte, možeš rezervirati svoje željeno sjedalo odabirom svoje omiljene dostupne opcije sjedenja, a ako želiš malo više prostora ili privatnosti, možeš čak rezervirati sjedalo do sebe za dodatnu udobnost! Što se tiče prtljage, sigurno možeš ponijeti što god želiš u Genova budući da ti FlixBus nudi jednu putnu i jednu ručnu torbu besplatno uključene u cijenu karte!


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti