Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autobus iz i u Genova

Informacije COVID-19

Informacije za naše putnike.

Klikni ovdje
Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Informacije o trenutnoj liniji
Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putovanje autobusom i okoliš
Odaberi neko od 1.700 odredišta u 27 zemalja i otkrij Europu uz FlixBus.

Velika mreža autobusnih linija

Odaberi neko od 2.500 odredišta u 29 zemalja i otkrij Europu uz FlixBus.

Pogledaj našu mrežu

Vozni red za grad: Genova

Nađi red vožnje od
do
Odaberi dane
Polazak
povratak
Dani Presjedanja Odj. Trajanje Dol Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Kupi odmah' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Vrijeme za presjedanje: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Zanima te Genova? Više gradova poznatih po umjetnost:

Otkri Genova kroz Ivanove oči

Ivan - FlixBlogger Otkada sam bio klinac znao sam da želim upoznati svijet i otputovati na sva ona mjesta koja sam tada viđao na televiziji ili na slikama. Danas sam taj isti klinac i dijelim istu životnu filozofiju, samo se lista s mjestima koja želim posjetiti debelo povećala i aktivno radim na smanjenju iste.
Zagreb
28 godina
Znatiželjni istraživač

Genova: Turističke informacije

Lijepa grad Genova

Opće informacije

Genova je glavni grad talijanske regije Ligurije. Sa svojih 600 tisuća stanovnika, ona je šesti grad po veličini u Italiji. Nalazi se na izrazito nepogodnom planinskom terenu pa imate dojam kao da su sve zgrade nabacane jedne na druge. Moram priznati da me je grad jako podsjetio na našu Rijeku, siguran sam da će i vas prilikom vaše posjete. Luka Genova je druga po količini prometa na Mediteranu, odmah nakon obližnje francuske luke Marseille. Nekada je Genova bila pomorska i trgovačka velesila kojoj su glavne konkurencije bile Venecija i Dubrovačka Republika. Zbog te svoje slavne povijesti Genova je poznata i pod nazivom „La superba“ („Vrhunska“). Mnogi imaju dojam kada stignu u Genovu da je zbog njezinog stila gradnje ona bila pod Mletačkom vlašću. Kada ste u Genovi nemojte to ni spomenuti jer ćete vjerojatno dobiti „jezikovu juhu“. Genova je oduvijek bila samostalan grad koji se razvijao na svoj način i po svojim pravilima. Ovaj jedinstven grad se također može pohvaliti gotovo svime – prepuna je dobre glazbe i vrhunskih glazbenika, umjetnost je na svakom koraku, ima bogatu gastronomiju te izuzetno zanimljivu i slavnu povijest. U novije vrijeme, Genova se može pohvaliti i titulom Europskog glavnog grada kulture za 2004. godinu.

Stara luka u Genovi

Znamenitosti

Dolaskom u Genovu budite spremni na učestalu uporabu fotoaparata. Svaki ugao i svaka ulica ovoga grada skriva obilježja koja i dan danas odišu svojim povijesnim čarima. Znamenitosti bez kojih obilazak ne bi bio potpun se nalaze na glavnom trgu Piazza De Ferrari. Ovdje se nalaze zgrada Opere i Duždeva palača te kuća u kojoj se rodio slavni pomorac Kristofor Kolumbo. Duždeva palača odiše pravom elegancijom i ponos je grada Genove. Katedrala svetog Lovre nalazi se u blizini trga i napravljena je prepoznatljivim romaničko-renesansni stilom. Također, sve ostale crkve i bazilike građene su romaničkim stilom, osim Santissima Annunziata del Vastato koja je građena u baroknom stilu. Genova ima oko 80 tisuća četvornih metara javnih parkova. Posebno vrijedi istaknuti predivan park Villetta Di Negro koji se nalazi u centru grada te pruža predivan pogled na povijesnu jezgru. Ulaskom u park imat ćete dojam da ste se vratili u vrijeme antičkog Rima i njihove raskošne terme s pokojim mozaikom. Također, u Genovi ima mnogo vila i palača koje stvaraju raj za sva vaša osjetila poput Palazzo del Principe, Villa Doria i drugih. Ostale znamenitosti koje možete vidjeti i posebno su zanimljive su Porto antico, stara luka pretvorena u moderni tržni centar te drugi najveći europski akvarij "Bigo i Bolla ". U staroj luci se nalazi i antički spomenik La Lanterna kojega također vrijedi vidjeti.
Stari drveni brod u Genovi

Kultura i povijest

Ne zna se točno tko je osnovao prvi grad na prostoru Genove, no dokazi upućuju na to da su ovdje nekada obitavali stari Grci što znači da je ovdje bila jedna od njihovih kolonija. Neki smatraju da je ovdašnja luka puno starija i da su je prvi koristili Etruščani. Kako god bilo, pravi razvitak i probitak Genove u pomorsku velesilu dogodio se nakon 1100. godine kada je postala samostalan grad-država. Uslijedio je uspon u trgovini, bankarstvu i brodogradnji te je ubrzo postala dominantna sila na Sredozemlju. Republika Genova imala je totalnu kontrolu nad Tirenskim morem, a uslijed saveza s Bizantom proširila je svoj utjecaj i na Crno more i Krim. Držala je kolonije na Bliskom istoku, sjevernoj Africi, na Siciliji i na Egejskom moru. Nakon dolaska kuge u Europu, njezin utjecaj počinje slabiti i zaoštrava se rat s Venecijom. Najpoznatiji stanovnik Genove zasigurno je Kristofor Kolumbo. Nakon otkrića Amerike za Španjolsku, donirao je dio svoje nagrade banci San Giorgio kako bi ga oslobodila poreza na hranu. Za to vrijeme Genova je postala španjolska satelitska država i mnogi stanovnici Genove su se obogatili. No, nakon što se svjetska trgovina preselila na Atlantik i novi svijet, njezina moć opada te, usled ratova i pritiska, gubi većinu teritorija.

Lijepa građevina u Genovi

Što još?

Svakako vrijedi obići najljepšu ulicu u Genovi, Via Garibaldi. Ona se od 2006. godine nalazi po zaštitom UNESCO-a, a okružena je divnim povijesnim vilama i kućama. Također, u nekima se nalaze i muzeji i svakako vrijedi posjetiti barem jedan. Ono što se obavezno u Genovi mora doživjeti je pogled s nekog od brojnih vidikovaca. Tek tada ćete doživjeti istinsku ljepotu ovoga grada, plus zabilježite sve prigodnom fotografijom koju ćete uvijek gledati u svom stanu i prisjećati se posjeti Genovi. Uvečer obavezno otiđite do nekog kafića ili lounge bara. Iza 18h naručite aperitivo i uz njega ćete dobiti dovoljno besplatne hrane da vam zamijeni večeru. Posjet Italiji, pa tako ni Genovi nije kompletan bez kušanja njihovog slavnog sladoleda ili, kako ga oni zovu, gelato.. Zasigurno nećete ostati razočarani. Posjetite neki od muzeja u gradu. Preporučam Muzej orijentalnih umjetnosti Edoardo Chiossone u sklopu kojeg se nalazi jedna od najvećih kolekcija orijentalne umetnosti.  U Genovi se također nalaze i očuvane srednjovjekovne zidine. Ima ih iz nekoliko vremenskih razdoblja, najstarije su one  iz 9. stoljeća, a najnovije su Nove zidine (Mura nuove) izgrađene početkom 17. stoljeća u dužini od 20 kilometara.

Genova: Tvoje autobusne stanice

Obrati pozornost na to da Genova ima 2 autobusnih stanica.
Autobusna karta od 39 kn
Broj linija iz Genova 177
Broj autobusnih postaja u Genova 2
Zemlja Italija