hero image

Autobus iz i u Poreč

Putovanja u vrijeme COVID-19

Sve trenutne informacije o autobusnim linijama.
Više informacija

Sigurnosne mjere

Visoki standardi higijene za tvoju sigurnost i udobnost prilikom putovanja.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici

Popularne autobusne rute Autobusne postaje Gradski vodič

Autobusne stanice u Poreč

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Poreč (autobusni kolodvor)

Otkrij sve destinacije

Izaberi neku od više od 2.500 destinacija u 37 zemalja.

Istraži kartu
Poreč: Brze informacije
Izravno dostupni gradovi

20

Broj autobusnih postaja

1

Država

Hrvatska

Ekološko putovanje?

Da

Poreč: Turističke informacije

Poreč: opće informacije

Kao jedan od najvećih gradova u Istri, Poreč je vrlo popularna destinacija za odlazak na ljetovanje. Šarm ovog grada na zapadnoj obali Jadranskog mora više je nego dobar razlog za otići ga vidjeti.

Poznat je po mnogočemu, no najviše po divnim plažama i mjestima za odmor. Bilo da ga odaberete kao destinaciju za godišnji odmor ili samo za vikend izlet, svakako treba vidjeti Zelenu i Plavu Lagunu. Obje su odmarališta smještena u predgrađu Poreča i sadrže predivne krajolike u čijoj ljepoti možete uživati satima.

Poreč je prije svega obalni grad i mnogi mu dolaze upravo da bi si priuštili odmor na nekoj od brojih divnih plaža. Meni su najljepše manje plaže koji pripadaju hotelima. Dok je u srcu sezone najljepše sunčati se ili zaplivati, šetnja je relaksirajuća ovim plažama u bilo koje doba godine, osobito u kasno proljeće ili ranu jesen, kada nije sve puno turista. Idealna upravo za duge šetnje je plaža Naftaplin, a osobno su mi najdraže pješčane plaže – čak i za šetnju ili ispijanje koktela u nekom od beach barova. Napominjem i da su sve plaže vrlo čiste, okružene borovinom i imaju dovoljno sjene za vrućih ljetnih dana.

Odmah preko puta Poreča nalazi se otok Sv. Nikola i na njemu pješčana plaža Maro koja podsjeća na vrlo egzotične lokacije kakve često vidimo samo na reklamama. Do otočića ima svega nekoliko minuta vožnje malim brodom. Idealan je za jednodnevni izlet. Od morskih sportova u Poreču sam isprobala samo vožnju kajakom, no ponuda je dovoljno velika da zadovolji potrebe kako potpunih amatera, tako i iskusnih sportaša.

Poreč: znamenitosti

Decumanus ulica je najpoznatija, najprometnija i najzanimljivija porečka ulica. Uska i popločena što je tipično za Istru, uvijek puna užurbanih prolaznika. U Decumanusu se nalaze brojne poznate građevine i gradske atrakcije, poput Gotičke kuće Lion – nekoliko stoljeća stare palače koja ima svoju bogatu povijest, a pozornost prolaznika privlači specifičnom istoimenom arhitekturom. Na svakom koraku uočila sam predivne prozore i balkone s cvijećem, ispred kojih se zaustavljaju mnogobrojni prolaznici fotografirajući detalje. Također, vrlo popularna lokacija je Neptunov hram iz prvog stoljeća. Čula sam za njega puno prije nego što sam došla prvi put u Poreč, očekujući ogromnu staru građevinu, no radi se samo o ostacima nekadašnje građevine. Neposredno uz njega nalaze se moderne stambene zgrade, što još više smanjuje dojam da stojite uz nešto zaista toliko staro.

U samom centru je Eufrazijeva bazilika, svojevrsni simbol grada, poznata između ostalog i po brojnim mozaicima. Ljeti se u njoj ponekad održavaju koncerti klasične glazbe. Nekadašnja Crkva Sv. Franje danas je Istarska sabornica koja se danas koristi kao muzejski prostor. Među simbolima grada je Peterokutna kula, također u samom centru grada, nazvana po istoimenom obliku.

Poreč: Kultura i povijest

U sklopu Peterokutne kule nalazi se i istoimeni restoran koji nudi lokalne specijalitete s naglaskom na ribu i morske plodove. Mi smo ga posjetili neplanirano, tražeći jedan drugi restoran, no glad nas je zaustavila ovdje i ta se odluka pokazala kao dobra.

Restoran Sv. Nikola meni je najdraži u Poreču. Nalazi se odmah do mora, lijepo je uređen i nudi izvrsnu hranu. Stol uz prozor s pogledom na more treba se na vrijeme rezervirati, osobito u ljetnoj sezoni. Naravno, isto se odnosi na terasu. Ono što bi tamo trebalo probati su deserti, odnosno čokoladna torta i druge slastice od čokolade. Za slastice preporučujem i odlazak u slastičarnu Fontana smještenu u samom centru grada pa smo uz nju nekoliko puta prošli ne zaustavljajući se, no zatim smo ipak stali i nije nam žao.

Odlazak u Poreč prava je prilika za probati tartufe. Jedno od mjesta gdje ih možete kušati je Restoran Niki, a vrlo su ukusni u kombinaciji s fužima ili pljukancima. Naravno, ovo nije jeftina opcija ručka. Za svakodnevne obroke postoji niz restorana koji nude obroke po pristupačnijim cijenama, poput Pizzerije Nono gdje smo jeli čak nekoliko puta za vrijeme boravka u Poreču.

Poreč: noćni život

Nerijetko u gradovima koje posjetim, ako imam priliku, odem u akvarij. Ni ovdje nisam zaobišla Akvarij i terarij koji za zaista povoljnu cijenu ulaznice smo pogledali neke od egzotičnih riba i, meni najdraže, iguane.

Od Rive do glavnog trga ima desetak minuta lagane šetnje. Svakodnevno smo prolazili na ovoj relaciji i zadržavali se oko Trga Marafor. Budući da obožavam koktele, već su mi ranije prijatelji preporučili koktel bar Comitium koji se nalazi na trgu. U baru često sviraju bendovi uživo i atmosfera je uvijek izvrsna.

Među značajnijim događajima je Poreč Open Air Festival koji se održava cijelog ljeta te ako ste tamo u bilo kojem od ljetnih mjeseci, svakodnevno možete pogledati film u kinu na otvorenom, uživati u radovima uličnih umjetnika, koncertima ili kazališnim predstavama. Održava se na nekoliko dominantnih lokacija u gradu i jednako je popularan među svim skupina posjetitelja. Drugi važan festival je Summerblast koji traje samo nekoliko dana i glazbenog je karaktera, a stvoren za sve one željne ozbiljnog partijanja.

Poreč ima i dva parka koja privlače posjetitelje. Vodeni park Aquacolors je mjesto za koje su čuli čak i oni koji ne znaju mnogo o Poreču. Bazeni, vodeni tobogani i druge ljetne zabavne atrakcije su idealne za aktivan odmor. Također, Adrenalinski park Sky Fox Poreč je još aktivnija vrsta zabave, za one kojima spuštanje niz ogromni tobogan nije dovoljna doza adrenalina. Nalazi se malo izvan grada, ali je vrlo lako doći do njega. Neke od brojnih staza na kojima možete skakati, visjeti, penjati se, spuštati, letjeti i lebdjeti trebale bi zadovoljiti gotovo svačiju dnevnu dozu potrebe za adrenalinom.

Poreč nije suviše velik grad pa se sve spomenute spomenike i znamenitosti može vidjeti u jednom danu. Međutim, ono što ljude zadržava ovdje puno duže su mirnoća i lakoća koja se osjeti u zraku, uz istovremeno veselje i opuštenost, a to je gotovo svakome tko tu dođe na godišnji odmor zapravo i cilj pronaći.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti