Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autobus iz i u Karlovac

Pronađi sve FlixBusove polazne stanice i popularne destinacije u inozemstvu na našoj Croatia Bus stranici.

Naše sigurnosne mjere

Naše sigurnosne mjere su prilagođene najvišim standardima kako bi tvoje putovanje bilo ugodno i sigurno.

Više informacija o sigurnosti

Novosti

Pronađi najnovije informacije o trenutnim uslugama i autobusnoj mreži.

Više informacija
Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.

Informacije o trenutnoj liniji
Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.

Putovanje autobusom i okoliš

Vozni red za grad: Karlovac

Nađi red vožnje od
do
Odaberi dane
Polazak
povratak
Dani Presjedanja Odj. Trajanje Dol Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Kupi odmah' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Vrijeme za presjedanje: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
preko
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Karlovac: Turističke informacije

Opće informacije o Karlovcu

Karlovac: opće informacije

Grad na četiri rijeke nalazi se u središnjoj Hrvatskoj, udaljen tek 50 kilometara od Zagreba i, iako ga zbog njegovog položaja mnogi posjećuju usput na putu do mora, to je grad koji na tvojem sljedećem putovanju s razlogom može biti tvoje osnovno odredište. Grad koji se smjestio na čak četiri rijeke (Kupa, Korana, Mrežnica i Dobra) i postaje sve popularniji kao odredište za aktivni odmor – ljubitelji raftinga, kajakinga i kaniunga mogu se osvježiti u rijekama ljeti ili pak u proljeće i jesen kad je ovakva vrsta zabave idealna zbog vodostaja. Iako je Mrežnica nešto kraća od ostale tri rijeke, posebna je zbog svojih sedrenih barijera.

Karlovačke znamenitosti

Karlovac: znamenitosti

Jesi li znao da je Karlovac prozvan gradom parkova? Prije nekoliko godina je u švicarskom gradiću Luganu zbog brojnih parkova i šetališta nagrađen prestižnim priznanjem „Green capital of Croatia“. Grad se ponosi Vrbanićevim perivojem koji je otvoren krajem 19. stoljeća između Karlovačke zvijezde i rijeke Korane i izgrađen u tri dijela: engleski perivoj, francuski perivoj te dio u kojem je zasađeno crnogorično drveće. Središnji gradski trg, Trg bana Jelačića, nalazi se u samom centru grada i na njemu se nalazi Kužni pil, spomenik izgrađen nakon epidemije kuge krajem 17. stoljeća.

Kultura i povijest Karlovca

Karlovac: Kultura i povijest

Odluka o izgradnji Karlovca donesena je u drugoj polovici 16. stoljeća u Brucku na Muri. Novi grad, tadašnji Karstadt, trebao je predstavljati modernu tvrđavu čija je osnovna svrha trebala biti obrana od turskih osvajača. Gradske zidine izgrađene su u obliku pravilne šesterokrake zvijezde zbog čega je predstavljao idealan renesansni grad. Na gradske zidine koje Karlovčani zovu karlovačka zvijezda iz zraka pruža jedinstven pogled koji ne želiš propustiti.

Karlovac osim karlovačke zvijezde ima još nekoliko simbola razvoja grada, od kojih je najpoznatija Jozefina, svojevremeno najpoznatija cesta u Austougarskoj Monarhiji izgrađena za vrijeme cara Josipa II. Cesta je u 18. stoljeću povezala Karlovac i Senj. U to je vrijeme na „nultom metru“ (u Karlovcu odakle je cesta počinjala) postavljen i važan spomenik – miljokaz, koji, kako samo ime govori, sadrži informacije o udaljenostima (izraženim u germanskim miljama) od Karlovca do raznih gradova i rijeka.

Karlovac noćni život

Karlovac: noćni život

Iako Karlovac vjerojatno nećeš posjetiti u prvom redu zbog noćnog života, svejedno ćeš u gradu pronaći mjesto za zabavu u večernjim satima. Na izbor ti stoji nekoliko kafića za slučaj da planiraš ležerniji provod večeri, primjerice kafić Gradska straža, Green bar i Classic koji slove za najomiljenije kafiće u Karlovcu. Karlovcu ne nedostaje ni ponude u kasnim večernjim satima – najpoznatiji noćni klubovi su Pink Pub i River Pub.

Ako se u Karlovcu nađeš krajem lipnja, svakako pogledaj karlovački krijes, najstariju manifestaciju kad grad pozdravlja ljeto paljenjem krijesa. Prizor je zaista spektakularan.

Karlovac: Tvoja autobusna stanica

Autobusna karta od 19 kn
Broj linija iz Karlovac 74
Broj autobusnih postaja u Karlovac 1
Zemlja Hrvatska