hero image

Autobus iz i u Gospić

Putovanja u vrijeme COVID-19

Sve trenutne informacije o autobusnim linijama.
Više informacija

Sigurnosne mjere

Visoki standardi higijene za tvoju sigurnost i udobnost prilikom putovanja.
Saznaj više

Putuj ekološki prihvatljivo

Dokazano je da naši učinkoviti autobusi imaju odličan ugljični otisak po kilometru i prevezenom putniku.
Putovanje autobusom i okoliš

Stigni na vrijeme

Do odredišta ćemo te odvesti udobno i na vrijeme: 9 od 10 naših autobusa stižu na vrijeme.
Informacije o trenutnoj liniji

Na ovoj stranici

Popularne autobusne rute Autobusne postaje Gradski vodič

Autobusne stanice u Gospić

Napomena: tvoja će karta sadržavati najnovije podatke o adresi.

Gospić (autobusni kolodvor)

Otkrij sve destinacije

Izaberi neku od više od 2.500 destinacija u 37 zemalja.

Istraži kartu
Gospić: Brze informacije
Izravno dostupni gradovi

23

Broj autobusnih postaja

1

Država

Hrvatska

Ekološko putovanje?

Da

Gospić: Turističke informacije

Gospić: opće informacije

Gospić je smješten u samom srcu Like, a svojom je površinom najveći grad u Hrvatskoj. Posljednjih je godina postao posebno popularno odredište za vikend izlete ili čak višednevni boravak i odmor u prirodi. Leži na tri rijeke: Bogdanica, Lika i Novčica, koja prolazi kroz sam centar grada. U njegovoj je neposrednoj blizini jezero Krušćica. Najljepše je zimi kad padne snijeg. Gospić je poznat po ogromnim količinama snijega i to gotovo polovicu godine pa možda zimogroznima ne bi bio najdraža lokacija, no svakome tko voli uživati u mirnoći i zimskim radostima svakako preporučujem odlazak barem na izlet. Sanjkalište Cvituša udaljeno je svega pola sata vožnje automobilom pa je svakako vrijedno odlaska. Idealno je za obitelji s djecom, ali i sve odrasle avanturiste i rekreativce. Kompleks nudi i druge sadržaje u ljetno vrijeme, poput planinarenja, ribolova itd. U istoj je općini i planina Zir, vidljiva već s ceste. Svi prolaznici mogu uživati u pogledu na nju, a oni željni avanture, naravno, i u penjanju. U blizini grada je i Park-šuma Jasikovac, idealna je za šetnju i uživanje u prirodi. Gospić je kao centar Like poznat po vukovima, ovcama i medvjedima koji tamo obitavaju. Budući da volim životinje, čak i one koje neki ljudi percipiraju kao opasne, drago mi je posjetiti mjesta na kojima ih mogu vidjeti.

Gospić: znamenitosti

Memorijalni centar Nikola Tesla nalazi se u neposrednoj blizini Gospića, a posjetitelji u njemu mogu razgledati izume, ali i rodnu kuću ovog znanstvenika. Otvoren je tijekom cijele godine i posjetiti ga se može za prihvatljivu cijenu ulaznice. Centar je zapravo jedan od odjela Muzeja Like Gospić. Hotel Stara Lika nedavno je obnovljen te nudi vrhunski smještaj svojim gostima. Uređen je u tradicionalnom, vrlo otmjenom stilu. Ukoliko želite odabrati najkvalitetniji smještaj u gradu, ovo bi mogao biti dobar odabir. Naravno, grad i okolica prepuni su ponuda s vrlo lijepo uređenim kućama za odmor, a koje su pune u svako doba godine, osobito zadnjih godina, stoga treba na vrijeme rezervirati smještaj. Za vrijeme šetnje gradom uz rijeku, vidi se Katedrala izgrađena u baroknom stilu. Ispred nje se nalazi simbol grada, kip Marte vodarice, žene koja uzima vodu iz fontane. Tko napušta Gospić ne bi trebao otići bez suvenira. Najzanimljiviji je takozvana „sretna ovca“, izrađena od keramike i s pravom vunom na tijelu. Lička kapa, crvena i okrugla, s crnim resama, simbol je po kojem se točno prepoznaje da je osoba koja ju nosi iz Like. Naravno, tu su i mnogobrojne domaće rakije kao i drugi domaći prehrambeni proizvodi.

Gospić: Kultura i povijest

Za obilan i ukusan obrok preporučujem odlazak u restoran Maki. Premda je kompletna ponuda jela fenomenalna, svakako bi bilo dobro kušati janjetinu koja je svojevrsni specijalitet. Zanimljivo je, međutim, da se ponekad istu mora ranije naručiti, inače vam neće moći biti servirana. Uz nju se servira krumpir rezan na polovice, koji se često jede i kao samostalan obrok. Naravno, nezaobilazan lički sir, svježi ili tvrdi, poslužuje se ovdje u ogromnim količinama pa svi ljubitelji sira dođu na svoje. Odrezak od goveda buša je specifičan za ovu lokaciju te bi ga ljubitelji mesa svakako trebali kušati. Ljubiteljima brze hrane preporučujem odlazak na Ličku pizzu u Hotel Ana, a onima s gurmanskim nepcem po tortilju u pizzeriju Tomislav. Za desert svakako treba kušati ličke palačinke pripravljene po domaćoj recepturi, a koje se mogu pronaći na više lokacija u gradu. Premda se odmoriti uz čašicu pića i razgovora s prijateljima može na bilo kojem mjestu, jedno od meni ljepših je kafić City smješten u blizini Učiteljskog fakulteta, stoga ne čudi ni da je uvijek pun. Na isto mjesto mnoštvo odlazi i u večernji izlazak. Drugo zanimljivo mjesto je The Highlanders pub na trgu.

Gospić: noćni život

Jesen u Lici je događaj na kojem se okupljaju proizvođači domaće hrane koju prodaju. To je idealna prilika za opremiti smočnicu domaćim i ukusnim proizvodima. Festival rock glazbe Grocks održava se u Gospiću svakoga ljeta. Okuplja poznate glazbenike iz svih dijelova zemlje i traje nekoliko vikenda. Ulaz na koncerte je za posjetitelje besplatan. To je pravo osvježenje u vruće ljetne noći, kada većina mještana ode na obalu pa grad ostane prazan. Oni koji ostaju u gradu, ili oni koji se ljeti iz bilo kojeg razloga nađu u Gospiću, imaju se gdje zabaviti i opustiti. Od ove se godine po prvi puta u Hrvatskoj organizira Festival hodanja, upravo u Gospiću. Održava se kroz vikend krajem ljeta i cilj je promocija zdravog načina života. Hodati se može na dvije staze; dužoj i kraćoj. Cilj ovakvoj festivala je i druženje rekreativaca te će, vjerujem, s godinama doseći veliku popularnost. Jedno od najljepših mjesta u okolici Gospića, koje svakako preporučuje posjetiti, je Lički ranč pod imenom Linden Tree, idealno mjesto za vikend odmor poput kampiranja uz rijeku, uživanja u sportu i adrenalinskim aktivnostima ili pak u šetnji. Ranč je idealan za obitelji, za parove ili pak skupine prijatelja koji žele aktivan odmor. Naravno, na ranču se može uživati i u ukusnoj hrani. Ovakav izlet nije jeftin, ali vrijedan je plaćene cijene. Prije odlaska bilo bi dobro ponijeti zaštitu od komaraca i krpelja, što svaki pravi kamper već zasigurno i zna.


Usluge u autobusu ovise o raspoloživosti