Neradni dani u Hrvatskoj

Kako možeš najbolje iskoristiti neradne dane 2017 za odličan godišnji odmor?

Produženi vikendi

Želiš otići na putovanje s prijateljima, ali nemaš mnogo slobodnog vremena?

Uključi praznike i neradne dane u planiranje svog putovanja i iskoristi maksimalno svoj odmor. Uživaj u produženim vikendima i praznicima u gradovima kao što su Budimpešta, Beograd, Beč, Mostar, Graz, Prag, Trst i mnogi drugi. FlixBus ti nudi udobno putovanje autobusom na mnogo destinacija po najboljim cijenama!

 

Kako mogu najbolje iskoristiti svoj odmor u 2023. godini?

Praznici i neradni dani u 2023. godini

Praznici

Datumi;

Nova godina

1. siječnja  (nedjelja)

Sveta tri Kralja

6. siječnja (petak)

Uskrs i Uskrsni ponedjeljak

9. i 10. travnja  (nedjelja i ponedjeljak)

Praznik rada

1. svibnja  (ponedjeljak)

Dan državnosti

30. svibnja (utorak)

Tijelovo

8. lipnja (četvrtak)

Dan antifašističke borbe

22. lipnja  (četvrtak)

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

5. kolovoza (subota)

Velika Gospa

15. kolovoza (utorak)

Dan svih svetih

1. studenog (srijeda)

Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata

18. studenog  (subota)

Božić i Sv. Stjepan

25. i 26. prosinca (ponedjeljak i utorak)

S FlixBusom možeš izabrati između 350000 linija diljem Europe. Za koje god putovanje da se odlučiš, FlixBus će te tamo dovesti sigurno, udobno i po najboljoj cijeni. Ako želiš uštedjeti još više vremena, jednostavno uskoči na neki od naših noćnih autobusa i otputuj na destinaciju po izboru. Na ovoj stranici možeš pronaći popis praznika i neradnih dana koji padaju na inače radne dane u tjednu, te ih možeš uzeti u obzir pri planiranju svog putovanja! Ako pažljivo planiraš svoj godišnji odmor i kombiniraš ga s praznicima i vikendima, možeš uživati puno duže u svojim putovanjima.

Popularna destinacija za produženi vikend: Beograd

Nebitno u koje doba godine se odlučiš na putovanje u Beograd, ovaj grad uvijek odiše životom, što ga čini destinacijom koju se uvijek isplati posjetiti. Naročito se ističe svojim vibrantnim noćnim životom, mnogobrojnim klubovima po cijelom gradu i uz rijeke, no i odličnim restoranima, kafićima i hotelima, nudeći time ponešto za svačiji ukus i džep. 

Neizostavno je posjetiti beogradski Kalemegdan i uživati u najljepšim zelenim površinama oko beogradske tvrđave, te prekrasnom pogledu na ušće Save u Dunav, prošetati romantičnom kameno popločanom Skadarlijom, koja još uvijek odiše svojim boemskim duhom, te uživati u ukusnim lokalnim specijalitetima i kulturnoj ponudi. 

FlixBus te svakodnevno vozi direktno u Beograd i to po nekoliko puta dnevno. Uživaj u produženom vikendu i posjeti grad koji nikada ne spava!

Otkrij Beograd

FlixTrip u Italiji: Zagreb-Verona-Pisa-Firenca-Rim-Zagreb

Započni svoje Flix putovanje u Veroni, gradu Romea i Julije, kojeg je zbog svoje bogate povijesne baštine UNESCO uvrstio pod svoju zaštitu. Tako da u Veroni uz neizostavnu posjetu Julijinom balkonu, možeš uživati i u impresivnoj povijesnoj arhitekturi veronske arene i rimskog teatra, kao i mnogobrojnim drugim građevinama. Glavni veronski trg Erbe nalazi se u srcu povijesne jezgre, te je nezaobilazno mjesto za ispijanje popodnevnog aperitiva, nakon kojeg se možeš uputiti u šetnju živopisnim uličicama grada, te uz rijeku Adige, koja protječe kroz sam grad.

Svoje putovanje možeš nastaviti prema Pisi, još jednom predivnom talijanskom gradu smještenom u impresivnoj pokrajini Toskani. Pisa je najpoznatija po svom čuvenom Kosom tornju, no i brojnim muzejima, katedralama, izuzetnom sveučilištu, te veličanstvenoj krstionici koju svakako vrijedi posjetiti.

Nedaleko od Pise, smjestila se i renesansna Firenca, rodni grad Dantea, Botticellija, Da Vincija i kako kažu, jedan od najljepših gradova na svijetu. Iako je relativno mali grad, Firenca krije mnoge dragocjenosti, od kojih je svakako najpoznatija katedrala, popularni Duomo. U centru Firence, na najpoznatijim trgovima Piazzi della Republica i Piazzi della Signoria, možeš susresti impresivnu arhitekturu koja se mijenjala tijekom stoljeća, a potom se uputiti prema Ponte Vecchiu, jedinstvenom srednjovjekovnom mostu, na kojem možeš proviriti u tradicionalne trgovinice s nakitom i diviti se prekrasnom pogledu na rijeku i grad. Nešto što svakako ne smiješ propustiti su posjete galerijama i muzejima koji kriju umjetnička blaga poput Michelangelovog Davida i Botticelijeve Venere, kao i radove drugih poznatih renesansnih umjetnika.

Kao šećer na kraju, neka te svi putovi odvedu u takozvani Vječni grad - Rim, koji svojom fascinantnom prošlošću, umjetnošću i kulturom s razlogom privlači mnogobrojne turiste diljem svijeta. Posjeti čuvenu Fontanu di Trevi, Panteon – hram svih bogova, chillaj na Španjolskim stubama, oduševi se poznatim rimskim Koloseumom i vatikanskom Sikstinskom kapelom. Ako si zaljubljenik u umjetnost, u Rimu možeš provesti sate u galerijama uživajući u vrhunskim djelima poznatih umjetnika, a razgledavanju i šetnjama po gradu definitivno će doprinijeti ugodna mediteranska klima.

Otkrij Italiju

Prag

Prag je s razlogom jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Europi. Fascinirajuće crkve, katedrale, mostovi i mnoštvo drugih građevina sve posjetitelje ostavljaju bez daha. Ono što moraš posjetiti za vrijeme svog posjeta Pragu je Praški dvorac u kvartu Hradčani, jedan od najvećih dvoraca u svijetu, a nakon razgledavanja starog grada zaputi se prema Karlovom mostu na Vltavi, koji je poznat po svojim zanimljivim legendama i pričama. Nakon dugog razgledavanja, odmori se u nekoj od poznatih praških pivnica i uživaj u popularnom češkom pivu. Jedno je sigurno – tko posjeti Prag zasigurno se njemu i vraća, tako da požuri po kartu i uživaj u odmoru.

Otkrij Prag