Istraži najbolja skijališta u Austriji i Njemačkoj

Prekrasan pogled na skijalište u podnožju planine u Tirolu

Austrija i Njemačka poznate su kao vodeće destinacije za zimske sportove, sa mnoštvom poznatih skijališta. Ne čudi činjenica da svojim urednim i savršeno uređenim stazama već mnogo godina privlače skijače diljem svijeta. Idilična atmosfera malih austrijskih i njemačkih zaselaka okružena prekrasnim vrhovima prekrivenim snijegom rijetko koga će učiniti ravnodušnim. Bez obzira jesi li početnik ili vrlo iskusan skijač – staze su prilagođene svakome! Što čekaš? Uskoči na FlixBus i odvezi se na svoju sljedeću avanturu!

Olympiaregion Seefeld

U Ski Areni Seefeld ne samo da možeš uživati u skijanju na suncu, već je to područje i jedno od najboljih skijaških područja na svijetu. Seefeld je savršeno mjesto kako za vrhunske sportaše, tako i za obitelji s djecom, budući da nudi pregršt aktivnosti i užitaka za sva osjetila u jednoj od najljepših planinskih regija. Među lokalcima i posjetiteljima najpopularniji su nordijski sportovi, kojih u Seefeldu sa svojih 256km cross-country skijaških staza, zasigurno ne manjka. No, ovdje također možeš uživati i u toboganima, klizanju ili karlingu, kao i prekrasnim obilascima snijegom prekrivenih pejsaža. Nakon cjelodnevnog boravka na snijegu, možeš uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i opustiti se u brojnim wellness centrima.

Kako doći: Flixaj u Seefeld

Autobusi za Seefeld

Olympia Skiworld Innsbruck

Innsbruck ljubiteljima skijanja pruža pravi urbani ugođaj: 300km skijaških staza proteže se na 9 skijališta koja su udaljena samo kratku vožnju autobusom od povijesnog centra grada. Stoga, posjetitelji mogu uživati u potpuno drugačijem zimskom odmoru: provoditi dane skijajući, a večeri uživajući u zanimljivostima grada: od posjeta starinskim crkvama, umjetničkim galerijama ili jednostavne šetnje centrom grada; do shoppinga ili odmora u nekoj od pivnica ili kafića. Raspored autobusa koji voze na skijališta je učestao, a na raspolaganju ti stoje mnoge aktivnosti od kojih ćeš zasigurno pronaći svog favorita: Vital Park za ljubitelje skijanja i snowboarda, Ski Resort za obiteljsko uživanje, Playground za avanturiste i Olympiapark za iskusne sportaše.

Kako doći: Flixaj u Innsbruck

Autobusi za Innsbruck

Tiroler Zugspitz Arena

Destinacija iz snova u tirolskim Alpama, na granici između Austrije i Njemačke uključuje 7 sela okruženih veličanstvenim planinama. Glavna atrakcija zasigurno je Zugspitze, koja je ujedno i najveća planina u Njemačkoj. Tiroler Zugspitze Arena nudi pregršt sportova i rekreacijskih aktivnosti na uživanje u zimskim mjesecima. Ovdje možeš iskusiti pravu magičnu snježnu zimska čarolija, savršeno održavane staze i puteve. 7 skijališta do kojih se lako može doći imaju ukupno 142 km staza, uključujući 106 km umjetnog snijega i 56 žičara. Bilo da uživaš u spuštanju kroz svježi snijeg, sunčanju ili odmoru nakon iscrpljujućeg dana na snijegu ispred jedne od brojnih skijaških koliba, tvoj odmor će ovdje biti jedan od onih za pamćenje.

Kako doći: Flixaj u Innsbruck

Autobusi za Innsbruck

Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen je skijalište sa 60 km skijaških staza i modernim liftovima koje nudi sadržaje od listopada do svibnja. Stoga ne čudi da je 2011. godine upravo Garmisch-Partenkirchen bio domaćin Svjetskom prvenstvo u alpskom skijanju. Gradić Garmisch-Partenkirchen nalazi se na jugu Njemačke na samoj granici s Austrijom i omiljeno je odredište turista i izletnika. Iako Garmisch-Partenkirchen nudi mnoštvo sadržaja, od zanimljive i raznovrsne kulinarske ponude preko shoppinga pa sve do noćnog života, turisti ovdje dolaze najčešće na skijanje. No, Garmisch-Partenkirchen nije zanimljiv samo za skijaše - njegov skijaški kompleks nudi razne pustolovne sadržaje za ljubitelje skijaškog trčanja, planinarenja po snijegu, sanjkanja, klizanja i mnogih drugih aktivnosti. Naposljetku ne zaboravi da ti je Zugspitze, najviši vrh Njemačke, na dohvat ruke.

Kako doći: Flixaj do Garnisch-Partenkirchena

Autobusi za Garmisch-Partenkirchen