Doček Nove godine : 5 najboljih destinacija za doček 2022. godine

Otkrij naše najbolje novogodišnje destinacije

Želiš znati gdje se održavaju najnezaboravniji novogodišnji partiji? Ne znaš što raditi niti kamo otputovati za Silvestrovo? Tražiš  ideje za  last minute doček Nove godine? U ovo doba godine započinje odbrojavanje do ove posebne noći, počinju ponude za putovanja, večere i zabave.

FlixBus uvijek misli na svoje kupce, pa ti zato predstavljamo 5 najboljih destinacija za doček 2022.

5. Budimpešta

Novu godinu započni opuštanjem u toplicama 

Tražiš alternativni način za dočekati Novu godinu? Budimpešta je onda pravo mjesto za tebe! Ovdje možeš dočekati Novu godinu u toplicama s jedinstvenim termalnim izvorima od kojih su najpoznatije Gellert, Szechenyi i Rudas. Doček Nove godine u Budimpešti možeš provesti, na primjer, i na jednom od brojnih krstarenja Dunavom, uz spektakularne poglede na Lančani most, Parlament i Budimski dvorac. Ne smijemo zaboraviti na uzbudljivi noćni život Budimpešte - ne propusti klubove Ötkert, Aquarium, Szimpla Kert, Instant ili Yellow, gdje možeš plesati cijelu noć s prijateljima i kušati tradicionalnu Palinku, odličnu hranu i domaće vino. Boldog Új Évet Kivánunk Mindenkinek! 

Otkrij Budimpeštu

4. Amsterdam

Uživaj u spektakularnom novogodišnjim vatrometu

U noći 31. prosinca Amsterdam će se pretvoriti u veliku uličnu zabavu. Najveća zabava je u Oosterdoku - službenom mjestu novogodišnje zabave i vatrometa, koji je vrhunac novogodišnje noći. Najpopularnije mjesto za gledanje vatrometa je Magere Brug, no da zauzmeš dobro mjesto, moraš doći ranije!  Dok si ovdje, nemoj propustiti Rembrandtplein, Nieuwmarkt, Museumplein i trg Dam, na kojem te čekaju šatori s pivom i koncerti uživo. Ovdje se održava Festival svjetla na kojem ulice i kanali krase jedinstvene rasvjetne instalacije svjetski poznatih umjetnika. U novogodišnjoj noći u Nizozemskoj iznenadit će te izbor hrane. Možeš pronaći male kuglice s uljem (poput slatkih krofni) zvane Olie Bollen ili pržene jabuke. Doček nove godine u Amsterdamu je svakako jedan za pamćenje. Na ulicama, na primjer, možeš vidjeti nevjerojatan broj ljudi koji oblače narančaste kape s pomponima i skaču u ledenu vodu bar na nekoliko sekundi. Pitaš se zašto? Nitko ne zna! No, neki Nizozemci kažu da novu godinu moraju započeti sa svježim tijelom i umom. Gelukking nieuwjaar!

Otkrij Amsterdam

3. Firenca

Idealna destinacija za ljubitelje glazbe

Doček Nove godine u Firenci? Bez sumnje odličan izbor!  31. prosinca već u ranim jutarnjim satima grad počinje sa slavljem. Najpoznatije mjesto za doček Nove godine u Firenci je na Piazzi della Signoria. U Firenci gotovo na svakom trgu održat će se koncerti svih vrsta: preporučujemo posjetiti Piazzu San Lorenzo i Piazzu del Carmine (jazz). Svakako prošetaj i mostom Ponte Vecchio i posjeti Piazzale Michelangelo s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad.

Otkrij Firencu

2. Pariz

Igra svjetla, kabare i čokoladice

Na drugom mjestu najboljih novogodišnjih destinacija je grad ljubavi, Pariz! 31. prosinca je noć šampanjca, bogatog zabavnog sadržaja i kabarea. Gdje provesti Novu godinu u Parizu? Najbitnija mjesta u gradu: Champs Elysées i Triomphe de Arc, odakle možeš gledati spektakularni vatromet i  igru svjetla. Ostala popularna mjesta za slavlje nalaze se na vrhu Montmartrea, gdje možeš pronaći savršene kutke za fotografiranje grada. Tijekom dana prošetaj glavnim ulicama, a zatim započni novu godinu elegantnom zabavom ili romantičnom večerom na brodu! Osim toga, u novogodišnjoj noći božićne tržnice bit će otvorene u Saint-Sulpiceu, Saint-Germain-des-Prèsu, Place de la Nationu i Place des Abbesses na Montmartreu. U božićnom selu na Champs Elyséesu ne zaboravi kušati vin chaud ili papilote - tradicionalne čokolade sa skrivenom porukom iznutra. Svečanosti se nastavljaju 1. siječnja s Velikom pariškom paradom. Bonne Année!

Otkrij Pariz

1. Milano

Dočekaj Novu godinu uz vrhunski doživljaj za sva osjetila

Predstavljamo naš prvi izbor za doček 2022. - Milano! FlixBus preporučuje da Novu godinu dočekaš u Milanu. Zašto? Svake godine najživahniji grad u Italiji organizira mnoga događanja u noći 31. prosinca. Mnogo je atrakcija i sadržaja kojima možeš prisustvovati u glavnim dijelovima grada. Naravno, prvo se moraš počastiti aperitivom, tradicionalnim talijanskim gurmanskim doživljajem, a potom uputiti na neku od mnogobrojnih lokacija za slavlje. Kao i svake godine, ponavlja se tradicija velikog koncerta na Piazzi Duomo koji je jedno od najpopularnijih mjesta za doček Nove godine u Milanu. Točno u ponoć iznad dvorca Sforzesco čeka te spektakularni vatromet . Felice anno nuovo!

Otkrij Milano