Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Nažalost, nije pronađen nijedan grad

Izgleda da u ponudi nemamo nijedno odredište koje tražiš. Promijeni podatke za pretragu ili ponovno provjeri kasnije

Putovanje autobusom u Švedsku

U Švedskoj se kao kod kuće ne osjećaju samo losovi. FlixBus te povoljno i udobno vozi u domovinu Pipi Duge Čarape i Kallea Blomkvista.

Ugodni ljetni dani idealni su za pješačenje i kampiranje u švedskoj prirodi, kojom dominiraju prekrasne šume, jezera i otoci. Tada nemaš drugog izbora nego opustiti se i uživati u idili. Ali i veliki gradovi kao što su Stockholm, Malmö i Göteborg ljubiteljima kulture i šopinga nude razne mogućnosti za zanimljiv obilazak.

4 najvažnijih razloga za provesti odmor u Švedskoj

1. Muzej Vasa u Stockholmu

Muzej

Što se može vidjeti u muzeju Vasa?

Glavni izložak bez sumnje je brod Vasa po kojem je nazvan muzej, a potonuo je 1628. Uz razne zanimljivosti o brodu Vasa izvan izložbene dvorane nalaze se još četiri broda-muzeja, između ostalog i ledolomac.

Koje je radno vrijeme muzeja?

Najposjećeniji muzej Skandinavije otvoren je tijekom cijele godine (osim za Božić i Novu godinu). Od lipnja do kolovoza muzej Vasa otvoren je od 8:30 do 18:00 sati, a od rujna do svibnja od 10:00 do 17:00 sati.

Kako se dolazi do muzeja?

Muzej je smješten na otoku Djurgården te dijeli tramvajsku postaju s Nordijskim muzejom (linija 7), a tamo staje i gradski autobus na liniji 67. Od postaje podzemne željeznice Karlaplan ima 10 minuta hoda preko mosta Djurgårdsbron.

2. Otoci oko Göteborga

Otoci oko Göteborga

O kakvim se otocima radi?

Za Skandinaviju su tipični mali stjenoviti otoci nastali tijekom Ledenog doba, a ima ih mnoštvo uz obalu Göteborga. Otoci se dijele na južne i sjeverne te su pogodni za kupanje, pješačenje i istraživanje. Na južnim otocima nema cesta i dostupni su isključivo trajektom.

Kako se dolazi do sjevernih otoka?

Do sjevernih otoka, kao što su Hönö i Björkö, može se doći autobusom i trajektom. Trajekti pristaju u mjestu Lilla Varholmen, odakle možeš sjesti na autobusnu liniju 24 ili na Röd Express.

Kako se dolazi do južnih otoka?

Linije tramvaja 9 i 11 staju u Saltholmenu. Otuda plovi trajekt do otoka, npr. do otoka Brännö, Vrångö ili Asperö. Na vrhuncu sezone do otoka ponekad plovi trajekt izravno iz centra Göteborga. Najbolje je da se o tome raspitaš na licu mjesta i iskoristiš priliku koja ti se nudi.

3. Skansen – muzej na otvorenom u Stockholmu

Skansen

Što se može vidjeti u muzeju?

Otvoren je 1891. i najstariji je muzej na otvorenom na svijetu te u njemu možeš saznati nešto o životu u Švedskoj prije razvoja industrije te izbliza vidjeti domaće životinje. U parku je podignuto 150 tradicionalnih kuća i seoskih imanja iz cijele Švedske. Majstori u tradicionalnoj odjeći njeguju stare zanate te ih tako vraćaju u život. Usto možeš vidjeti i domaće te divlje životinje Skandinavije, uključujući losove, smeđe medvjede i vukove.

Koje je radno vrijeme muzeja na otvorenom?

Das Skansen ist fast ganzjährig ab 10 Uhr geöffnet. Jedoch sind vor allem im Winter einige Häuser geschlossen und manche Tiere nicht zu sehen (Stichwort: Winterschlaf). Daher ist der Eintritt im Winter auch günstiger und es herrscht weniger Andrang (Hauptsaison ist von Mai bis September). Vom 24. Juni bis 31. August hat das Freilichtmuseum bis 20 Uhr geöffnet.

Gdje se nalazi muzej Skansen?

Muzej Skansen nalazi se na otoku Djurgården i do njega prometuju autobus br. 67 i linija tramvaja 7. Ako je lijepo vrijeme, preporučujemo ti da se prošetaš iz centra grada preko mosta Djurgårdsbron.

4. Stara jezgra Stockholma (Gamla Stan)

Stara jezgra Stockholma

Što me tamo očekuje?

Popločane uske ulice i kuće sa zabatima, od kojih neke datiraju još iz 13. stoljeća. Stara jezgra Stockholma smještena je uglavnom na otoku Stadsholmen. Možeš posjetiti i dvorac koji je dovršen 1750. U njemu se nalazi nekoliko muzeja, a svakodnevno se održava i smjena kraljevske straže koju promatraju brojni turisti (u 12:15, a nedjeljom u 13:15 sati).

Što mogu raditi u staroj jezgri grada?

Sjediti u malim kafićima i restoranima, razgledavati suvenirnice ili sudjelovati u obilasku grada s vodičem. Klasični motivi za fotografiranje su trg Stortorget poznat po šarenim kućama sa zabatima, crkva Sv. Nikole i Tyska kyrkan (njemačka crkva). Ako ne patiš od klaustrofobije, potraži ulicu Mårten Trotzigs Gränd, koja je najuža u Stockholmu.

Kako se dolazi do stare jezgre grada?

Do „grada između mostova“ možeš doći, kako drugačije, nego preko mosta. Sa sjeverne strane možeš prijeći preko mosta Vasabron u blizini Glavnog kolodvora ili preko mosta Norrbro, pored Muzeja srednjeg vijeka. S južne strane nalazi se velika sustava (Slussen) ili most Centralbron koji prelazi preko cijelog poluotoka na kojem je smješten stari grad. U staroj jezgri također je smještena postaja podzemne željeznice (Gamla Stan).

Zašto se isplati putovati u Švedsku autobusom

Bez problema možeš ponijeti prtljagu u autobus

Uključujući 2 komada prtljage

Putuj u Švedsku bez dodatnih troškova i napornog tegljenja prtljage. U većini autobusa ima mjesta i za bicikl!

Vozni red i autobusne stanice

Postaje na centralnim lokacijama

Vozimo te izravno do omiljenih turističkih odredišta u Švedskoj.

Wi-Fi

Besplatan bežični

Tijekom putovanja autobusom u Švedsku na raspolaganju su ti besplatan bežični internet i utičnice.

Povoljne karte

Povoljne karte

Uštedi na putovanju autobusom u Švedsku i novac radije potroši na napete krimiće!