Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Nažalost, nije pronađen nijedan grad

Izgleda da u ponudi nemamo nijedno odredište koje tražiš. Promijeni podatke za pretragu ili ponovno provjeri kasnije

Putovanje autobusom u Norvešku

Norvešku smatraju jednom od najljepših zemalja na svijetu, u što se lako uvjeriti. Zapadnom obalom dominiraju veličanstveni fjordovi, koji su poznati i izvan ove sjevernoeuropske kraljevine. Ova čudesa prirode može pobliže istražiti pješice, biciklom ili kajakom. Usto te u Norveškoj očekuju bajkovite šume i planine. S FlixBus-om možeš povoljno i udobno putovati do zanimljivih odredišta u Norveškoj.

Ljubitelji sporta mogu se skijati ili voziti snowboardom. U norveškim planinama kriju se mnogobrojna skijališta. A možeš i pogledati skijaške skokove u Holmenkollenu, gdje se nalazi jedna od najpoznatijih skijaških skakaonica na svijetu. Za to čak ne trebaš ni napuštati glavni grad Oslo.

4 najvažnijih razloga zašto provesti odmor u Oslu

1. Park Frognerpark poznat po skulpturama kipara Vigelanda

Park Frognerpark

Zašto ga ne smijem propustiti?

Najveći park u centru grada odlično je izletište tijekom sunčanih ljetnih dana. Park uz 150 različitih vrsta ruža obuhvaća i više od 200 skulptura kipara Gustava Vigelanda.  Djelomično bizarne skulpture prikazuju ljude u raznim položajima i uzrastima. Osim brojnih skulptura u parku u neposrednoj blizini Frognerparka smješten je muzej s dodatnim djelima ovoga kipara. Također se isplati posjetiti imanje Gusthof Frogner na kojemu se već više od 100 godina nalazi Muzej grada Osla (Bymuseum).

Koje je radno vrijeme muzeja?

U Muzeju grada Osla od utorka do nedjelje (od 11 do 16 sati) možeš pogledati slike i izložbe o norveškoj kulturi. Ulaz je besplatan, a audio vodič dostupan je i na njemačkom.

Kako da dođem do parka?

Ispred parka staje tramvajska linija 12 i nekoliko autobusnih linija. I još nešto: U vodičima se spominje Vigelandpark, ali skulpture se nalaze u parku Frognerpark. Norvežani će ti rado pomoći ako pitaš za park Frognerpark.

2. Poluotok Bygdøy i njegovi brojni muzeji

Poluotok Bygdøy do poluotoka Bygdøy

Koji se muzeji nalaze na poluotoku?

Ljubitelji pomorstva i nautike rado dolaze na Bygdøy. U muzeju Fram posjetitelji mogu vidjeti nekadašnji istraživački brod Fram te saznati nešto o istraživanju Sjevernog i Južnog pola, u muzeju Kon-Tiki izložena je istoimena splav na kojoj je Thor Heyerdahl preplovio Tihi ocean. Još modela brodova izloženo je u muzejima Vikingskiphuset i Maritimen.

Nalaze li se tamo samo muzeji?

Nipošto! Poluotok Bygdøy ljeti je pogodan za vožnju biciklom i pješačenje. U mjestu Huk na južnom dijelu poluotoka nalazi se i plaža za kupanje, ali pazi da slučajno ne zalutaš u nudistički dio!

Koji je najbolji put do poluotoka Bygdøy?

Gradskim autobusom br. 30 možeš za 20 minuta doći od centra grada do poluotoka Bygdøy. No tijekom toplijih mjeseci (od ožujka do listopada) preporučujemo ti da uzmeš trajekt iz luke u centru grada. Vožnja traje samo 15 minuta i uključuje lijep pogled.

3. Nova opera u luci

Nova opera

Zašto to ne smijem propustiti?

Naravno da ne voli svatko ići u operu. Ali zgradu Opere u Oslu ne bi trebalo propustiti ni zbog zanimljive arhitekture.  Opera se nalazi u samoj luci i ima kosi mramorni krov pa izgleda kao santa leda u vodi. Možeš se popeti na krov i uživati u neponovljivom pogledu na fjord. Usto možeš i zaviriti iza kulisa u sklopu obilaska u trajanju od 50 minuta.

Kada se održavaju obilasci?

Obilasci u trajanju od 50 minuta održavaju se svaki dan u 13 sati od nedjelje do petka. Subotom obilazak počinje već u 12 sati. Cijena je 100 norveških kruna za osobe s navršenih 16 godina (djeca plaćaju 60 kruna). Najnovije informacije dostupne su na internetskoj stranici opere.

Gdje se točno nalazi opera u Oslu?

Na samom fjordu u četvrti Bjørvika, na 10 minuta od katedrale u Oslu.<br />
Adresa: Kirsten Flagstads Plass 1.

4. Skijaška skakaonica Holmenkollen

Holmenkollen

Isplati li se i posjet ljeti?

Naravno! Čak i bez snijega pogled na skakaonicu oduzima dah, a od ožujka do listopada možeš osjetiti uzbuđenje skakača tako da se spustiš užetom niz skakaonicu. Možeš obići i Muzej skijanja.

Koje je radno vrijeme Muzeja skijanja?

Muzej je otvoren svakog dana. Od lipnja do kolovoza svakog se dana od 9 do 20 sati možeš informirati o skijanju. Tijekom ostatka godine muzej se otvara u 10 sati i zatvara između 16 i 17 sati. Točne informacije dostupne su na internetskoj stranici muzeja.

Gdje se točno nalazi Holmenkollen?

Na približno sedam kilometara sjeverozapadno od centra Osla. Do skakaonice se može doći i podzemnom željeznicom.

Zašto putovati autobusom u Norvešku

Bez problema možeš ponijeti prtljagu u autobus

Uključujući 2 komada prtljage

Putuj u Norvešku bez dodatnih troškova i napornog tegljenja prtljage. U većini autobusa ima mjesta i za bicikl!

Vozni red i autobusne stanice

Postaje na centralnim lokacijama

Vozimo te izravno do omiljenih turističkih odredišta u Norveškoj

Wi-Fi

Besplatan bežični internet

Tijekom putovanja autobusom u Norvešku na raspolaganju su ti besplatan bežični internet i utičnice.

Povoljne karte

Povoljne karte

Uštedi na putovanju autobusom u Norveško i novac radije potroši na lokalne specijalitete!