FlixBus preuzima autobusnog prijevoznika HELLÖ iz grupacije Austrijskih državnih željeznica (ÖBB)

OBJAVA ZA MEDIJE, 23. 5. 2017.

++ HELLÖ putnici profitiraju od ulaska u najveću europsku  mrežu ++ Potpuna integracija u FlixBus mrežu do kolovoza 2017. ++ ÖBB (Austrijske državne željeznice) prepustile poslovanje autobusnog prijevoza putnika FlixBusu: suradnja se nastavlja ++ Digitalizacija tradicionalnog prijevoza putnika: FlixBus se učvrstio diljem Europe ++

Zagreb, 23. 5. 2017. –  Europski autobusni prijevoznik FlixBus preuzeo je u ponedjeljak poslovanje prijevoza putnika autobusom iz grupacije Austrijskih državnih željeznica (ÖBB). ˝Veselimo se mnogobrojnim novim putnicima, ali i dugoročnoj zajedničkoj suradnji s ÖBB grupacijom. Zajedno ćemo austrijskim putnicima ponuditi još atraktivniju alternativu osobnim automobilima, ali i ponuditi svima u mreži više destinacija.˝ - izjavio je Jochen Engert, suosnivač FlixBusa. Od kolovoza 2017. HELLÖ putnici će profitirati od europske zelene mreže, te će se sve postojeće linije integrirati u FlixBus mrežu i biti dostupne na web stranicama FlixBusa. Operativno poslovanje HELLÖ linija preuzima austrijski FlixBus partner Blaguss. Na ovaj će se način na popularnim relacijama pojačati frekvencija linija. Istovremeno, povećat će se i broj destinacija na međunarodnoj razini. ˝Umjesto paralelnih linija, stvaramo nove mogućnosti putovanja kroz ovu integraciju naših mreža.˝ - dodao je Jochen.

FlixBus je započeo 2013. godine kao start-up nakon deregulacije njemačkog tržišta. Već u 2014. partner FlixBusa postaje austrijski autobusni prijevoznik BLAGUSS i to najprije za prometovanje kroz Austriju, a nakon toga i prema CEE destinacijama. U Hrvatskoj je BLAGUSS do sada prometovao najčešće na relacijama prema Beču dok će se integracijom ovih prijevoznika povećati i ponuda destinacija. FlixBus je u Austriji preveo više od 2,7 milijuna putnika. S 150.000 dnevnih veza u više od 1.000 destinacija zeleni autobusi predstavljaju najveću europsku mrežu linija te godišnje prevezu više od 30 milijuna putnika. ÖBB autobusi osnovani su 2015. godine te su s prometovanjem započeli 2016. godine na međunarodnim linijama pod nazivom HELLÖ. Trenutno ovi busevi povezuju mnogobrojne destinacije u susjednim zemljama te ih se može susresti i u Zagrebu u smjeru Slovenije, Austrije, Njemačke i Češke.

U 2015. godini oko 20 milijuna putnika koristilo je zelenu mrežu FlixBusa za putovanja kroz Europu. Time je FlixBus te godine preveo više putnika nego li jedna njemačka zračna kompanija. Broj putnika je u 2016. godini narastao za dodatnih 50%. Osim na inovativnom poslovnom modelu, FlixBus se temelji i na digitalizaciji tradicionalnog prijevoza putnika. Uz check-in pametnim telefonom, mogućnost kupovine karata putem mobilne aplikacije, GPS-praćenje u realnom vremenu te uz dinamične cijene karata, FlixBus svakako na tržištu nudi nešto drugačije. Ovom strategijom uspio je prošle godine proširiti i mrežu domaćih linija kroz Francusku, Italiju i Nizozemsku. Trenutno FlixBus svoju mrežu uspješno širi Hrvatskom.

Objava za medije u pdf.formatu