Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

FlixBus otvara drugu domaću liniju: zelenim autobusima od Zagreba do Splita i Trogira

FlixBus otvara drugu domaću liniju: zelenim autobusima od Zagreba do Splita i Trogira

++ FlixBus nastavlja širiti domaću mrežu linija; 4x dnevno FlixBusom  Zagreb<>Trogir, Split od 99,00 kn

++ Širenje domaće mreže zelenih linija tijekom proljeća/ljeta 2018

++ Autobusni sektor postaje važan pokretač domaće ekonomije

++ 1,2 milijuna putnika do sada

Zagreb/Split, 2. 5. 2018. –  nakon što je najbrže rastući europski start-up FlixBus po prvi puta povezao domaće gradove prošle godine, započeo je stvarati zelenu mrežu unutar Hrvatske. Od sutra (3. svibnja) FlixBus svakodnevno povezuje Zagreb s Trogirom i Splitom. Tako će sve prednosti zelenih autobusa biti dostupne lokalnom stanovništvu za lako i jednostavno putovanje unutar Hrvatske, dok će na globalnoj razini kroz međunarodne veze omogućiti lakši dolazak turista i drugih posjetitelja iz 27 europskih zemalja. Tijekom proljeća i ljeta 2018., u planu je povezivanje novih hrvatskih gradova međusobno te kreiranje zelene mreže dostupne svima.

Hrvatska domaća zelena mreža; lakše kretanje domaćeg stanovništva te dolazak novih turista

U rujnu prošle godine otvorena je prva domaća zelena linija između Osijeka, Varaždina i Čakovca čime je započelo fokusiranje FlixBusa na otvaranje domaćih linija što znači da lokalno stanovništvo može putovati zelenim autobusima i unutar Hrvatske.

˝Do sada smo se bazirali na otvaranju međunarodnih zelenih linija kako bi Hrvatsku što bolje i kvalitetnije povezali s Europom te ujedno otvorili nove puteve prema Hrvatskoj. Izuzetno smo zadovoljni što polako uspijevamo povezati međusobno i gradove unutar Hrvatske. Tijekom proljeća i ljeta i dalje ćemo se fokusirati na otvaranje novih domaćih linija kojima ćemo omogućiti jednostavna i povoljna putovanja unutar države.˝ - izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE South regiju.

Od 3. 5., Zagreb, Trogir i Split bit će povezani 4x dnevno međusobno za već od 99 kn, a vožnja će trajati svega 5:05h Detalji o polascima i dolascima te ostali detalji putovanja mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr ili putem besplatne mobilne aplikacije.Dok hrvatska ekonomija indirektno profitira od sve većeg broja dolaska novih turista iz cijele Europe koji koriste upravo FlixBus, autobusni partneri, koji su većinom obiteljski vođene tvrtke ostvaruju pozitivne rezultate od sve rastuće industrije. U CEE South regiji kreirano je gotovo 200 novih radnih mjesta te investirano u 50-ak novih autobusa.

Zelena i pamtena mobilnost za svačiji džep u CEE South regiji prepoznalo više od 1,2 milijuna putnika

Zahvaljujući odličnom mrežnom planiranju te konstantnom investiranju i ulaganju u proizvod koja omogućuju putovanja po prihvatljivim cijenama, FlixBus je do sada preveo više od 100 milijuna putnika diljem Europe te više od 1,2 milijuna putnika u našoj regiji. Europski autobusni operater FlixBus, krenuo je kao start-up 2013. godine i od tada nudi novi način udobnog i zelenog putovanja za svačiji džep. Ovaj poslovni model oduvijek je putnika stavljao u središte strategije razvoja te s pametnim mrežnim planiranjem autobusnih linija i stalnim ulaganjem u najviše tehnološke inovacije, FlixBus je kreirao najveću međunarodnu mrežu linija diljem Europe s preko 250.000 dnevnih veza, kroz 27 europskih zemalja u 1.700 destinacija. Osim udobne i sigurne vožnje, putnicima je omogućen besplatan Wi-Fi, utičnice pored sjedala, više prostora između sjedala, besplatna prtljaga te mogućnost promjene i otkaza rezervacije do 15 minuta prije polaska, online kupovina karata bez čekanja u redovima na blagajnama kao i identifikacija putnika samo putem QR koda i pametnog telefona.

Budućnost mobilnosti: FlixMobility grupa predstavila FlixTrain, prvi e-FlixBus te širenje u SAD

FlixMobility je nedavno najavio širenje poslovanja na željeznice te predstavio FlixTrain brend nudeći tako dodatnu alternativu osobnim vozilima i bolju povezanost. Prve 3 destinacije koje trenutno povezuju Njemačku nadopunit će se novima te će do kraja godine biti umreženo 28 destinacija dostupnih željeznicom.Osim širenja poslovanja na željeznice, FlixBus širi poslovanje i u SAD. Ured u Los Angelesu otvoren je krajem 2017. godine te tim ljudi u američkom uredu radi na skorom početku prvih linija koje će povezivati Zapadnu obalu Amerike. Prve se linije očekuju početkom ljetne sezone 2018.Novost FlixMobilitya jest i prvi električni FlixBus na duge relacije, čije su testne vožnje počele početkom travnja u Francuskoj, povezujući Pariz i Amiens.

Objava u pdf. formatu