FlixBus širi zelenu mrežu: uz novog hrvatskog autobusnog partnera po prvi puta direktno povezuje Zagreb i Innsbruck te nastavlja dalje do St. Gallena, Züricha i Basela

FlixBus širi zelenu mrežu: od 15. prosinca uz novog hrvatskog autobusnog partnera po prvi puta direktno povezuje Zagreb i Innsbruck te nastavlja dalje do St. Gallena, Züricha i Basela

OBJAVA ZA MEDIJE, 23. 11. 2016.

++ FlixBus širi mrežu međunarodnih linija ++ prvi puta Zagreb je svakodnevno direktno povezan s Innsbruckom u Austriji za već od 27€ ++ Produžetak linije: St. Gallen, Zürich i Basel za već od 39€ ++ novi hrvatski partner na međunarodnim linijama ++ digitalizacija u tradicionalnoj industriji koja omogućuje brzi rast i razvoj zelene mreže ++

Zagreb, 23. 11. 2016. – Najbrže rastući mobilni europski start-up FlixBus, jača mrežu međunarodnih autobusnih linija te prvi puta direktno povezuje Zagreb i Innsbruck u Austriji, a putovanje nastavlja sve do St. Gallena, Züricha i Basela. Tako od 15. prosinca putnici mogu do jednog od najpoznatijih skijališta Tirolske pokrajine, Innsbrucka za već od 27€, dok putovanje mogu dalje nastaviti sve do St. Gallena, Züricha ili Basela za već od 39 €. Ovime je ponuđena alternativa zračnom, ali i željezničkom prijevozu do ovog poznatog odredišta s nižom cijenom te kraćim putovanjem. Za sigurnost i prometovanje na samim cestama tijekom ove noćne vožnje zadužen je novi hrvatski FlixBus partner Samoborček iz Samobora. Ovime je ujedno otvorena i nova poslovna suradnja na međunarodnim linijama s novim hrvatskim autobusnim prijevoznikom.

˝Cilj nam je i dalje umrežavati hrvatske gradove s europskim metropolama, ali i manje dostupnim gradovima, te pružati mogućnost izbora vrste prijevoza, ali i cijena dostupne svakome. U 2017. godini ponuditi ćemo još više destinaicija iz Hrvatske, a pridružiti će nam se i novi partneri dok ćemo s postojećima raditi na daljnjem razvoju¨. – izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE regiju.

S novim hrvatskim partnerom Zagreb i Innsbruck prvi puta povezani direktno

Zahvaljujući novom uspješnom partnerstvu s autobusnim prijevoznikom Samoborček, od 15. prosinca putnici će tako na relaciji Zagreb – Ljubljana – Innsbruck – St.Gallen – Zürich – Basel moći putovati svakodnevno u 20h za već od 27€ do Innsbrucka, dok će iz Züricha i Basela moći dalje nastaviti svoje putovanje u najudaljenije europske gradove. Prijevoznička tvrtka Samoborček osnovana 1991. godine. Tijekom godina razvila se od malog obiteljskog poduzeća u značajno regionalno, srednje veliko poduzeće. Tvrtka danas upošljava preko 150 djelatnika, ima oko 80 autobusa te turističke agencije i poslovnice u nekoliko gradova. ˝Upravo konstantan rast i razvoj Samoborčeka te ulaganja u nove vozne parkove ulijeva povjerenje u odličnu suradnju. Visoka razina kvalitete i standard autobusa, kao i iskustvo u prijevozu, ključni su elementi prilikom izbora FlixBus partnera.˝ - dodao je Čebohin.

FlixBus uznemiruje tržište dovodeći autobusnu industriju u digitalno doba koja omogućuje brzi rast i povezivanje gradova diljem Europe u zelenu mrežu

Ulaskom FlixBusa na tržište centralno istočne Europe sa sjedištem u Zagrebu, doživljaj putovanja autobusom više nije isti. Postavljeni su novi standardi putovanja. O putnicima se brine više nego ikada, a mijenja se i način kupovanja karata, ali i planiranja putovanja. Dostupna je kupovina karata putem mobilne aplikacije na hrvatskom jeziku, funkcionalna i pregledna web stranica s mrežom autobusnih linija na 22 europska jezika, e-trgovina, FAQ, korisnička podrška 24/7, QR kodovi na pametnom telefonu umjesto papirnih autobusnih karata te identifikacija putnika mobitelom i aplikacijom vozača, GPS live tracking te obavijesti o mogućim kašnjenjima.

Na ovom europskom lideru u prijevozu putnika rade timovi iz Berlina, Münchena, Pariza, Milana i Zagreba, koji se bave mrežnim planiranjem, korisničkom podrškom, kvalitetom, marketingom i prodajom, kao i procesom planiranja poslovnog i tehnološkog razvoja dok su regionalni autobusni partneri odgovorni za svakodnevno obavljanje prijevoza putnika i flotu zelenih autobusa, koji se odlikuju najvišim standardima udobnosti i sigurnosti. Ovaj jedinstveni međunarodni poslovni model omogućio je zelenu mrežu koja povezuje 20 zemalja i 900 destinacija, a raste i dalje.

Download Press Release (PDF)