FlixBus prvi autobusni prijevoznik u Hrvatskoj i regiji integriran u Google karte: planiranje, povezivanje i optimizacija prijevoza do krajnje destinacije

FlixBus integriran u Google karte: planiranje putovanja još jednostavnije

OBJAVA ZA MEDIJE, 13. 3. 2017.

++ FlixBus zelena mreža dostupna u planiranju relacija unutar Google karte ++ Dostupnost informacija: transparentnost u prometnom povezivanju i optimizaciji iskustva putovanja ++ FlixBus i Google karte: održivi prijevoz od vrata do vrata ++ Zelena i pametna mobilnost: mogućnost pronalaska svih veza ++ FlixBus aplikacija za optimalno iskustvo putovanja ++ Uskoro i geolokacijsko praćenje u stvarnom vremenu u suradnji s organizacijom OpenGeo ++

Zagreb, 13. 3. 2017. – brzo rastući start-up FlixBus koji je ušao na hrvatsko tržište u lipnju prošle godine ponudio je novo iskustvo u planiranju putovanja. Ako ste korisnik Google karta za planiranje vašeg putovanja, od sada tamo možete pronaći i FlixBus. Uz zrakoplovne kompanije, željeznice i lokalni javni prijevoz, svih 120.000 FlixBus dnevnih veza dostupne su svakom korisniku Google karte diljem svijeta. FlixBus je tako postao prvi međunarodni i domaći autobusni prijevoznik u Hrvatskoj i regiji koji je integriran u Google Transit planiranje ruta.

FlixBus i Google karte: održivi prijevoz od vrata do vrata

FlixBus predstavlja pametnu i zelenu mobilnost dostupnu svačijem džepu. Od sada je mreža FlixBusa dostupna na Google kartama za korisnike diljem svijeta. ˝Google karte su vrlo važan partner u našem konceptu pružanja mobilnosti - dok naši autobusi povezuju 1.000 destinacija, Google karte ujedinjuju različite oblike prijevoza. Zajedno doprinosimo poboljšanju koncepta dijeljene mobilnosti.˝ - izjavio je Daniel Krauss, CIO i jedan od osnivača FlixBusa.

Zelena i pametna mobilnost: Mogućnost pronalaska FlixBus veza unutar Google karte

Putnik bira svoju destinaciju unutar Google karte te opciju ˝Javni prijevoz˝ kao preferirani način putovanja. Izborom opcije autobus, prikazat će se FlixBus veza. ˝Korisnici Google-a na ovaj način mogu pronaći sve relevantne informacije vezane uz FlixPutovanje: mjesto polaska i dolaska, duljina trajanja putovanja, stanice između te lokalnu vezu do krajnje destinacije. Google također omogućuje direktnu vezu s FlixBus prodajnim mjestom.˝ - dodao je Krauss.

FlixBus mobilna aplikacija za optimalno iskustvo putovanja

S besplatnom FlixBus mobilnom aplikacijom na hrvatskom jeziku za sustave iOS i Android, FlixBus optimizira iskustvo putovanja. Aplikacija omogućuje istraživanje destinacije, kupovinu karata te dodatne usluge poput mobilne prijevozne karte i check-in u autobusu, navigaciju do autobusne stanice te dostavu informacija u stvarnom vremenu putem obavijesti.

Suradnja sa OpenGeo specijaliziranom organizacijom za održivu mobilnost: Uskoro FlixBus pruža i informacije o geolokacijskoj poziciji unutar Google karte

Kako bi osigurali najvišu moguću razinu kvalitete, FlixBus surađuje s tehnološkom organizacijom OpenGeo specijaliziranom za održivu mobilnost, kako bi razvili GTFS, odnosno vezu između rasporeda autobusnog prijevoza te geolokacijsko praćenje u stvarnom vremenu. U skoroj budućnosti FlixBusevi će predstavljati prve međunarodne autobuse s informacijom o geolokacijskoj poziciji u stvarnom vremenu na Google mapi.

Objava za medije u pdf.formatu