Povoljno putovanje autobusom u Bavarsku

Uz saveznu državu Mecklenburg-Vorpommern Bavarska je jedno od omiljenih turističkih odredišta u Njemačkoj, i to ne bez razloga: U površinom najvećoj saveznoj pokrajini odmor zasigurno neće biti dosadan. Tu su raznoliki krajolici, kulturna ponuda bavarske metropole i glavnog grada Münchena te jedinstveni bavarski mentalitet i način života. Bavarska je idealni cilj za cijelu godinu: U proljeće možeš istražiti gradove Würzburg, Regensburg ili Bamberg, uvrštene u popis UNESCO-a, ljeti ići na biciklističke, planinarske, penjačke ili veslačke izlete, na jesen se možeš vratiti i posjetiti brojne pučke svečanosti i festivale piva, a za zimovanje spakiraj skije ili snowboard.

Još nisi posjetio dvorac Neuschwanstein pored gradića Füssena, marionetsko kazalište Puppenkiste u Augsburgu ili pivovaru Hochbräuhaus u Münchenu? Onda je vrijeme da sjedneš u sljedeći autobus i započneš pustolovinu!

Sve autobusne postaje u Bavarskoj

Koja bavarska turistička odredišta nikako ne smiješ propustiti

Straubing - grad s mnogo lica

Nemoguće je odoljeti šarmu tradicionalnog gradića Straubing na Dunavu u Donjoj Bavarskoj. Na nekadašnjoj naseobini Kelta i Rimljana sada stoje patricijske kuće, raskošne crkve sa raznobojno oslikanim prozorima, živahne tržnice i jedno od najljepših njemačkih groblja. Najstariji nadgrobni spomenici i kapelice oko romaničke bazilike Sv. Petra sagrađeni su u 14. stoljeću. Ako te zanima još drevnija prošlost, možeš pogledati svjetski poznatu rimsku zbirku u muzeju Gauböden. Iz doba kneževine Straubig-Holland ostao je sačuvan dvorac na Dunavu, u kojem se svake četiri godine održava festival Agnes-Bernauer. (sljedeći je termin 2019.)

Ingolstadt – tehnologija, tradicionalno pivovarstvo i outlet trgovine

Ingolstadt dokazuje da tradicionalno i moderno mogu ići ruku pod ruku. U nekadašnjoj prijestolnici bavarskih vojvoda primjenjuje se bavarski zakon o proizvodnji piva, kojega je tamo i donio vojvoda Wilhelm IV 1516. godine. Zaljubljenici u automobile ne moraju puno razmišljati o tome što će raditi u ovome sveučilišnom gradu. U centru Audi Forum Ingolstadt posjetitelji mogu zaviriti iza kulisa tvornice i saznati nešto o povijesti marke Audi. Budući da ćeš dodatno uštedjeti na putovanju autobusom u Ingolstadt, možeš iskoristiti povoljne ponude u trgovačkom centru Ingolstadt Village. Proći će te jeza od obilaska „Dr. Frankensteins Mystery Tour” po Ingolstadtu, tijekom kojeg možeš iz prve ruke doživjeti mjesta radnje iz romana strave autorice Mary Shelley iz sasvim drugačije perspektive.

Zašto putovati autobusom u Bavarsku

Uključujući 2 komada prtljage

Putuj u Bavarsku bez dodatnih troškova i napornog tegljenja prtljage. U većini autobusa ima mjesta i za bicikl!

Postaje na centralnim lokacijama

Vozimo te izravno do omiljenih turističkih odredišta u Bavarskoj.

Besplatan bežični internet

Tijekom putovanja autobusom u Bavarsku na raspolaganju su ti besplatan bežični internet i utičnice.

Povoljne karte

Uštedi na putovanju autobusom u Bavarsku te novac radije potroši na litru bavarskog piva!