Ako imaš bilo kakvih poteškoća prilikom korištenja ove stranice, molimo te da nazoveš +385 13000803 ili se obratiš FlixBus Google Assistant aplikacija.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Nažalost, nije pronađen nijedan grad

Izgleda da u ponudi nemamo nijedno odredište koje tražiš. Promijeni podatke za pretragu ili ponovno provjeri kasnije

Zimovanje na najljepšim alpskim skijalištima

Garmisch-Partenkirchen

Njemačko skijalište Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen je skijalište sa 60 km skijaških staza i modernim liftovima koje nudi sadržaje od listopada do svibnja. Stoga ne čudi da je 2011. godine upravo Garmisch-Partenkirchen bio domaćin Svjetskom prvenstvo u alpskom skijanju.

Gradić Garmisch-Partenkirchen nalazi se na jugu Njemačke na samoj granici s Austrijom i omiljeno je odredište turista i izletnika. Iako Garmisch-Partenkirchen nudi mnoštvo sadržaja, od zanimljive i raznovrsne kulinarske ponude preko shoppinga pa sve do noćnog života, turisti ovdje dolaze najčešće na skijanje. No, Garmisch-Partenkirchen nije zanimljiv samo za skijaše - njegov skijaški kompleks nudi razne pustolovne sadržaje za ljubitelje skijaškog trčanja, planinarenja po snijegu, sanjkanja, klizanja i mnogih drugih aktivnosti. Naposljetku ne zaboravi da ti je Zugspitze, najviši vrh Njemačke, na dohvat ruke.
 

Rezerviraj već danas autobusnu kartu do skijališta Garmisch-Partenkirchen

Tignes

Skijalište Tignes u Francuskoj

Ako se želiš okušati u skijanju u francuskim aplama i pritom uštedjeti, Tignes kao drugo najviše skijalište (n.v.) u Europi i jedno od skijališta u Francuskoj s najdužoj tradicijom pravi je izbor za tebe!

Osim što je izvrsno odredište za fanove zimskih sportova, Tignes je također idealno mjesto za noćne ptice koji se ne boje izlazaka čak i kad je hladno! Dakle, ako želiš partijati među mladima iz različitih zemalja, svakako posjeti jedan od tri noćnih klubova u naselju. Najbolje od svega je što te naš autobus vozi direktno do skijališta Tignes Val Claret.

Kad već spominjemo skijalište, zgodno bi bilo i reći nešto o njemu. Skijalište je dobilo ime po mjestu u kojem se nalazi. Ovo planinarsko selo je nekad bilo okrenuto poljoprivredi, da bi se 1952. godine na tom mjestu izgradila brana Chevril, tada najveća u Europi. Od tada Tignes postaje međunarodno poznato i omiljeno skijalište koje zajedno s Val d'Isèreom čini kompleks skijališta. Ovisno o dužini boravka, možeš odsjesti i skijati se u Val d'Isèreu ili u Tignesu – izbor je na tebi!
 

Rezerviraj već danas autobusnu kartu do skijališta Tignes Val Claret

Val d’Isère

Francusko skijalište Val d’Isère

Val d’Isère je jedno od omiljenih i nezaobilaznih skijališta na kojem mnogi Europljani provode zimske praznike. Ovo mondeno skijalište nalazi se u Savojskim Alpama te je bilo domaćin Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju 2009. godine, zbog čega uživa svjetsku reputaciju. Zajedno s Tignesom Val d’Isère čini skijaški kompleks Espace Killy, koji nudi više od 300 km skijaških staza prikladnih za skijaše svih razina, od početnika do profesionalaca.

Planinarsko selo Val d’Isère nalazi se na 1850 metara nadmorske visine, iz kojeg su brojne žičare vode u skijalište. Najviši vrh Pointe du Montet nalazi se na 3488 metara nadmorske visine, zbog čega je snijeg osiguran ljeti i zimi. Val d’Isère također je poznat po kvalitetnom snijegu i razgranatoj mreži modernih uspinjača.

Rezerviraj već danas autobusnu kartu do skijališta Val d’Isère

Oberstdorf

Skijalište Oberstdorf u Njemačkoj

Oberstdorf neupitno spada u jedno od prestižnih njemačkih skijališta. Autobus staje na željezničkom kolodvoru u Oberstdorfu te na Fellhornbahnu, pa tamo možeš izaći i uputiti se na skijalište. Kako bi dobio na vremenu i izbjegao dugačke redove ispred blagajne, ski pass možeš kupiti već u autobusu i praktički odmah sjesti u skijašku uspinjaču.

Oko Oberstdorfa postoji nekoliko skijališta. Neki od najpoznatijih su Fellhorn-Kanzelwand, gdje se nalazi sirena za maglu koje je najviše skijalište u Allgäuu te dolina Kleinwals koja se nalazi u Austriji, tako da je izbor čak i kod dužeg boravka u Oberstdorfu imaš raznovrstan.

U sjevernoj alpskoj regiji ne postoji veće skijaško područje od Oberstdorfa, koje je usput i tako lako dostupno autobusom. Sezona počinje krajem zadnjeg mjeseca u godini, a uspinjače se zatvaraju krajem travnja te ostaju zatvorene do sljedeće sezone. No, čak ni strastveni skijaški trkači neće ostati zakinuti – u Oberstdorfu te očekuje sveukupno 75 kilometara loipa. Dakle, što ti drugo preostaje osim da uzmeš skijašku opremu u ruke i s prijateljima uđeš u autobus za Oberstdorf?

Rezerviraj već danas autobusnu kartu do skijališta Oberstdorf