§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Glazbeni festivali u Hrvatskoj

Festivali u Hrvatskoj

Festivali u tvojoj blizini

Ne moraš otputovati daleko da bi posjetio najveće glazbene festivale svijeta! Svejedno preferiraš li rock, electro, house, indie ili pop glazbu, u Hrvatskoj ćeš naći sve glazbene žanrove i dobro se zabaviti na atraktivnim lokacijama u lijepim gradovima. Saznaj nešto više o INmusic festivalu u Zagrebu, Moondance festivalu u Trogiru i Ultra music festivalu u Splitu i na Hvaru, Braču i Visu.

Nadolazeći festivali:

① INmusic

② Moondance festival

③ Ultra Europe music festival

25. 06. 2018. → 27. 06. 2018.

09. 08. 2018. → 11. 08. 2018.

05. 07. 2018. → 11. 07. 2018.

Ultra Europe music festival 2018.

Na Ultra Europe s FlixBusom

Ultra music festival kralj je među festivalima. Radi se o trodnevnom festivalu elektronske glazbe čiji korijeni sežu u 1999. godinu i Miami, gdje je održan prvi put. Tada su njegovi začetnici imali ideju o „organizaciji festivala koji će se održavati na plaži nekog velikog grada“. Ideju su ostvarili i razvijali tokom godina, a s obzirom da je jedan od idejnih začetnika, Russel Faibisch, 1993. godine pratio turneju Depeche Modea, odlučili su festival nazvati po njihovom albumu Ultra. Od tada se ovaj festival, koji se u Europi održava u Hrvatskoj, razvio u sinonim za house glazbu, vizualne efekte, popratne partyje, plaže od kojih zastaje dah i, naravno, najjače i najpoznatije izvođače iz svijeta house glazbe.

Ultra music Europe festival 2018. – termin

Ove godine Ultra music festival u Splitu održavat će se na stadionu Poljud od 05. do 08. srpnja 2018. Nakon Splita, festival se seli na sljedeće lokacije:

  • Brač 09. 7. 2018.
  • Hvar 10. 7. 2018.

  • Vis 11 .7. 2018.

Kako do Ultra Europe music festivala u Splitu autobusom?

Festival će se u Splitu održati na stadionu Poljud koji je od mora udaljen tek 150 m. FlixBus će te dovesti do autobusnog kolodvora u Splitu, s kojeg se javnim prijevozom možeš uputiti do stadiona gdje se festival održava. 

Ultra Europe festival 2018. – program

Popis izvođača još uvijek nije poznat, ali zato redovno prati njihovu stranicu jer uskoro izlazi dugo očekivani lineup za Ultra Europe music festival 2018.

Kupi autobusnu kartu do Ultra music festivala još danas
 

INmusic festival 2018.

Na Ultra Europe s FlixBusom

Već i vrapci na grani znaju za ovaj megapopularni glazbeni festival, sigurni smo da i ti znaš podosta o njemu. No, za svaki slučaj smo s tobom željeli podijeliti par zanimljivosti i važnih informacija. InMusic festival se održava od 2005. godine i od samog se početka (izuzev prve godine) organizirao na zagrebačkom Jarunu. Festival od 2007. godine traje 3 dana, a u sklopu festivala organiziran je i višednevni kamp. U sredini jezera Jarun postoje četiri otoka koji su zahvaljujući INmusic festival postali mjesto ludog provoda i dobre glazbe! Dva otoka su namijenjena kampiranju, a na trećem se nalaze pozornice.

Savjeti za Inmusic festival
  • Za potpuni doživljaj INmusic festivala savjetujemo ti da svakako kampiraš na jednom od dva jarunska otoka jer ti kampiranje omogućuje pristup brojnim aktivnostima, prije svega vodenim sportovima kao što su kajakarenje, plivanje, surfanje na vodi…
  • Na službenoj festivalskoj aplikaciji (INmusic festival) možeš pronaći popis izvođača, najnovije vijesti, program, karte i dr.
  • Kad se već nalaziš u Zagrebu, svakako možeš napraviti kratak đir po gradu i posjetiti koji muzej, prošetati gornjim i donjim gradom, sjesti kraj Matoševog kipa, pronaći Sunce u Bogovićevoj… Opcija ima bezbroj, a ako želiš neke ideje, posjeti našu stranicu na kojoj smo saželi mjesta koja se isplati posjetiti u Zagrebu.

INmusic 2018. – termin

Jedanaesti po redu INmusic festival trajat će tri dana i održavati se od 25. – 27. lipnja 2018.

Kako do INmusica autobusom?

Na INmusic festival možeš doći autobusom iz svih dijelova Europe. Kad stigneš na autobusni kolodvor u Zagrebu, uđi na tramvaj broj 5 u smjeru Prečkog i izađi na stanici Rudeška. Od tamo prati znakove ili jednostavno prati grupe mladih koji hrle k Jarunu, gdje se festival održava.

INmusic 2018. – program

Ovogodišnji INmusic jednostavno ne propuštaš jer te na njemu očekuju Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, David Byrne, Alice in Chains, St. Vincent i još mnoštvo sjajnih izvođača.

Kupi autobusnu kartu za INmusic festival već danas
 

Savjeti za Moondance festival 2018.

Na Moondance festival u Trogiru autobusom

Prva fascinantna činjenica o trogirskom festivalu svakako je ta da se festival održava u srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo u Trogiru. A jesi li znao da je National Geographic u posljednjoj knjizi Trogir proglasio najljepšim otočkim gradom na svijetu? Mi smatramo da je već to dovoljan razlog da posjetiš trogirski festival, a tu su i birani izvođači i neuobičajen ambijent u srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo.

Savjeti za Moondance festival 2018.
  • Prvi i zasigurno najvažniji savjet koji ti možemo dati za vodeći hrvatski techno festival je da požuriš s rezervacijom karte jer su karte u prvoj pretprodaji najpovoljnije. Prodaju se po cijeni od 200 kn.
  • Osim glavnog programa, kao i prošlih godina organizirat će se boat partiji i after partiji. Vjeruj nam, isplati se sudjelovati. Pod boat partijima se podrazumijevaju izleti čamcima do plaža Drvenika Velog i Drvenika Malog.
  • Otok je toliko umiljato malen da u tri dana koliko festival traje možeš otkriti sve njegove zakutke, isprobati sladoled u svim slastičarnicama, osvježiti se s voćnim kupovima u svim kafićima.

Moondance festival 2018 – termin

Moondance festival ove će se godine održavati čak tri večeri, i to od 09. 8. do 11. 8.

Kako do Moondance festivala autobusom?

FlixBus će te do Trogira dovesti direktno iz Beča i Graza. Autobusna stanica nalazi se kod Konzuma u Ulici kneza Trpimira, odmah preko puta mosta koji vodi na otočić Trogir. Festival se održava na samom otoku, i kule Kamerlergo je udaljen samo 600 m.

Moondance festival 2018 – program

Ovaj techno festival ove će godine posjetiti, osim nadajmo se tebe, KiNK, Francesco Tristano, Eduardo De La Calle, Ivan Komlinović, Forest People, Skeptik i mnogi drugi izvođači.

Kupi autobusnu kartu do Moondance festivala u Trogiru